Americká hypotéka 2020 | VímVíc.cz

Americká hypotéka

15. 10. 2020

Touha po vlastním bydlení přetrvává. Lidé nechtějí platit za bydlení cizím vlastníkům bytů a nemovitostí. Rádi by investovali do vlastního bydlení. V současnosti není vůbec jednoduché získat hypoteční úvěr a už vůbec na něj nedosáhnou všichni obyvatelé České republiky. Při žádosti o bankovní hypoteční úvěr je potřeba složit zálohu v 10% či 20% výši celkové ceny nemovitosti a mnoho rodin tyto finance nemá. Pro vyřízení hypotečního úvěru je nutné splnit mnoho podmínek a náležitostí. Stále více rodin a jedinců projevuje zájem o tzv. americké hypotéky. Tito lidé ale nemají o americké hypotéce všechny potřebné informace. Jak funguje americká hypotéka? Kdo si může o americkou hypotéku požádat a v jaké výši? Jaké náležitosti musí žadatel o americkou hypotéku splnit?

Co je americká hypotéka?

Co je americká hypotéka?

Nejdříve je nutné si zodpovědět otázku, co je americká hypotéka? Rozhodně se nejedná o hypotéku z Ameriky, jak by mohl její název napovídat. Americká hypotéka je kombinací spotřebitelského úvěru a klasického hypotečního úvěru. U americké hypotéky není nutné dokládat, na co vypůjčené peníze klient použije, není tedy nutné peníze použít na koupi bytu, nemovitosti nebo pozemku, ale klienti si často také půjčují na koupi automobilu, na rekonstrukci nebo na konsolidaci dluhů u jiných bankovních a nebankovních společností.

Je tedy možné říct, že americká hypotéka je řazena mezi tzv. bezúčelové půjčky, kdy klient nemusí dokládat, na co si peníze půjčil.

Americká hypotéka se řadí v České republice mezi bankovní a nebankovní půjčky. Bankovní společnosti mají v nabídce klasické hypoteční úvěry nebo spotřebitelské půjčky a také americké hypotéky se zástavou nemovitosti. Americká hypotéka je vázána zástavou nemovitosti. Ano, o americkou hypotéku si mohou zažádat pouze klienti, kteří mají k zástavě nemovitost. Bez nemovitosti nemá smysl o americkou hypotéku žádat. S výpočtem výše americké hypotéky může pomoct americká hypotéka kalkulačka. S ohledem na nutnost zástavy nemovitosti se americká hypotéka jeví jako velmi riskantní, kdy hrozí ztráta zastavené nemovitosti.

Bankovní americká hypotéka

V České republice není o bankovní americké hypotéky až takový zájem, protože klienti poté raději využijí služeb klasického hypotečního úvěru bez nutnosti zástavy nemovitosti. Ono se také říká, že bankovní hypoteční úvěry jsou pro bezproblémové klienty, kteří mají nějaké úspory a hypoteční úvěr je jim bez větších komplikací bankovní společností schválen. Velmi často klienti volí nebankovní americkou hypotéku v případě, že neuspěli v bance.

Nebankovní americká hypotéka

Jak již bylo řečeno, více se klienti zajímají o nebankovní americké hypotéky, které jsou plně v režii českých nebankovních společností. Je nutné, aby si klient vybral takovou společnost, která má za sebou kladná hodnocení ostatních klientů a jasné a srozumitelné smluvní podmínky. Nebankovní americká hypotéka je pouze se zástavou nemovitosti, ať už vlastní nebo například rodinného příslušníka. Americká hypotéka je tedy velká investice, která s sebou přináší vysoká rizika.

Americká hypotéka kalkulačka může pomoct klientovi, aby si spočítal výši měsíční splátky a případné pokuty a penále. Na internetu je k nalezení velké množství úvěrových kalkulaček, za pomoci kterých si může klient předem vše spočítat a rozhodnout se, která americká hypotéka je pro něj ta nejvýhodnější a nejlepší půjčka.

Jaké jsou výhody nebankovní americké hypotéky?

  • Výše americké hypotéky je v plné výši nemovitosti a klient nemusí dokládat, na co si půjčuje,
  • není nutné mít žádnou finanční zálohu pro získání americké hypotéky,
  • klient může půjčku předčasně splatit.

Jaké jsou nevýhody nebankovní americké hypotéky?

  • K získání americké hypotéky je nutná zástava nemovitosti,
  • celková výše americké hypotéky se odvíjí od hodnoty zastavené nemovitosti,
  • hrozí zástava původní nemovitosti a další pokuty.

Je možná také americká hypotéka bez registru? Americká hypotéka bez registru je možná a klienti ji obvykle naleznou u online nebankovních společností. Je ale nutné říci, že se jedná o americkou hypotéku bez registru z určitých důvodů. Americká hypotéka bez registru je určena problémovým klientům, kteří obvykle nedosáhnou na klasický bankovní hypoteční úvěr nebo na bankovní americké hypotéky. Tyto americké hypotéky bez registru jsou finančně velmi nevýhodné, klienti přeplácí nemalé peníze a nakonec může hrozit i ztráta zastavené nemovitosti.

Jak na nejvýhodnější americkou hypotéku?

Jak probíhá žádost o americkou hypotéku?

Důležitým pravidlem americké hypotéky, o kterém se tak často nemluví a později jsou klienti nemile překvapeni, je fakt, že klient může dostat americkou půjčku v maximální výši 70 % hodnoty zastavené nemovitosti, ne více. Americká hypotéka kalkulačka může klientovi opět pomoct s výpočtem maximální možné výše americké hypotéky. Po určení této maximální částky si klient může zažádat o půjčku v požadované výši a poté dojde k zástavě nemovitosti a vyplacení peněz na klientův bankovní účet.

Americká hypotéka s sebou přináší další výhodu oproti klasickým bankovním hypotečním úvěrům, jedná se o dobu splatnosti. Doba splatnosti americké hypotéky může být až ve výši 25 let. Klasické bankovní hypoteční úvěry mají v současnosti splatnost maximálně 10 let, tím jsou velmi limitovány a o to vyšší jsou poté měsíční splátky, které mohou být pro mnoho rodin a jedinců neakceptovatelné. Proto může být pro mnoho klientů americká hypotéka mnohem lukrativnější.

Klient musí ale dále sledovat úrokovou sazbu a dobu fixace americké hypotéky. Na základě těchto údajů si poté klient může vybrat doopravdy nejlepší a nejvýhodnější americkou hypotéku. Dalším rozhodujícím faktorem k výběru poskytovatele americké hypotéky může být výše poplatku za poskytnutí americké hypotéky. Americké hypotéky nejsou zdarma, klient si musí všechny tyto informace a podmínky u poskytovatele americké hypotéky předem zjistit.

Znalecký posudek nemovitosti

Je k žádosti o americkou hypotéku vždy nutný znalecký posudek nemovitosti? V České republice je nejčastější postup bankovních i nebankovních společností poskytujících americké hypotéky takový, že pokud je americká hypotéka ve výši maximálně 500 000 Kč, obvykle po klientovi znalecký posudek nemovitosti nevyžadují. V případě, že se jedná o sumu ve výši nad 500 000 Kč, je obvykle znalecký posudek nemovitosti k zástavě vyžadován.

Dále také klienty uvažující o americké hypotéce zajímá, zda je možné zastavenou nemovitost prodat. Ano, zastavenou nemovitost ke krytí americké hypotéky je možné prodat. V tomto případě klient doplatí hypotéku předčasně. Za předčasné splacení americké hypotéky klient neplatí nic navíc. To si klienti, kteří se pro americkou hypotéku rozhodli, také velmi pochvalují.

Americká hypotéka shrnutí

Klient by měl vždy zvážit všechny své možnosti a poté si vybrat tu nejlepší půjčku, nejvýhodnější a nejbezpečnější možnost právě pro něj. O všem rozhodují peníze, klient si pravděpodobně vybere finančně nejvýhodnější možnost k financování jeho investice. Zde doopravdy hodně záleží na tom, na co si klient půjčuje, zda doopravdy na nemovitost nebo na auto či na úplně něco jiného. Pokud se jedná o klasickou hypotéku, je nutné zvážit, zda nebude výhodnější klasický hypoteční úvěr nebo úvěr ze stavebního spoření ve srovnání s americkou hypotékou a naopak. Klient musí také brát v potaz všechny smluvní podmínky finanční instituce a možné pokuty a penále, které by mohly z porušení smlouvy vyplývat.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Investice a spoření