Práce na lodi a dovolená: Chcete pracovat na výletní lodi? | VímVíc.cz

Práce na lodi a dovolená: Chcete pracovat na výletní lodi?

22. 12. 2017

Láká vás práce na zaoceánské lodi nebo na říční lodi? Pro mnoho lidí je to něco jako vysněná práce. Kde ji sehnat a jaké pozice práce na lodi nabízí? Žádaná je v současnosti nejen práce na zaoceánské ale také nákladní lodi.

¨Práce na lodi

Práce na lodi: Kde ji hledat?

Chcete si najít práci na lodi a nevíte kde? V první řadě vás možná překvapí, že nabídek typu práce na lodi je poměrně hodně. Na vás je ale to, abyste si rozhodli, zaprvé - na jaké lodi chcete pracovat (můžete se totiž ucházet o práci na zaoceánské lodi nebo na lodi říční) a zadruhé - jakou přesně práci chcete na lodi vykonávat. Poté je nejlepší najít si spolehlivou agenturu a řešit váš pracovní výjezd přes ni.

Pracovníky shánějí různé výletní lodě.

Pokud se vám zadaří a zvládnete úspěšně pracovní pohovor čeká vás období, kdy budete očekávat smlouvu. Je potřeba si ale uvědomit, že čekací doba se liší a může trvat týden, ale také třeba půl roku. Současně se smlouvou získáte také speciální vízum právě pro práci na výletní lodi. Bez těchto dokumentů není možně vycestovat.

Podívejte se také na to, jak napsat životopis v angličtině.

Jaká je práce na lodi

Přestože velké výletní lodě dokážou nabrat velké množství lidí, jak už bylo řečeno výše, nejprve si musíte ujasnit, jakou práci byste na lodi chtěli/mohli vykonávat. Nezáleží totiž jenom na to, jaká práce by vám vyhovovala, ale také na tom, s čím máte prokazatelnou zkušenost. Další podmínkou často bývá ochota vyjet na více než půl roku a při posuzování bude záležet spíše na vašich zkušenostech, než na vašem vzdělání. Šanci dostat se jako pracovník na loď máte jakožto:

  • animátor/bavič
  • muzikant/zpěvák
  • tanečník
  • pracovník ochranky
  • doktor, zdravotní sestra
  • masér/ka
  • krupiér/ka
  • recepční
  • servírky, číšníci
  • instruktoři fitness
  • fotograf
  • prodavač
  • pokojská
  • úklidový pracovník
  • šéfkuchaři, kuchaři a pomocníci do kuchyně
Práce na lodi nabízí velké množství různých pozic.

Už sháníte letenky? Podívejte se na kurz jak na letenky a najděte si pro vás ty nejzajímavější.

Nevýhody práce na výletní lodi

V první řadě je člověk na poměrně dlouhou dobu odstřihnut od “reality”. Jedná se tedy o práci spíše o mladší lidi, které “netrápí” žádné velké závazky. Po dlouhou dobu budete fungovat převážně sami za sebe a musíte ke své pozici přistupovat zodpovědně. Což vás ale na druhou stranu může také mnohé naučit. V případě problému nemáte jen tak možnost se zvednout a odejít. Další věc je, že zaměstnanci lodi nemají příliš mnoho volného času. Také jsou ubytování v těch nejmenších kajutách s jedním nebo dvěma dalšími pracovníky. A co se týče jídla - je zajištěno na lodi ovšem zaměstnanci na něj většinou mají velmi omezený čas.

Výhody práce na výletní lodi

Práce na zaoceánské nebo říční lodi skýtá mnoho výhod. Nabídne vám po dobu více, než půl roku zažívat úplně jiný život. Potkáte mnoho nových lidí, navštívíte velké množství nových a krásných míst, zlepšíte si jeden nebo více jazyků, vyděláte si velmi zajímavé peníze a jednoduše zažijete něco, z čeho budete moci čerpat do konce života. Důležité je ale samozřejmě také zmínit, že práce na lodi má i své nevýhody.

Práce na lodi přinese obrovské množství nových zkušeností.

Jak to všechno vlastně funguje

Práce na lodi je pro mnoho lidí vysněnou zkušeností. Pamatujte ale na to, že na každé lodi to chodí trochu jinak. Můžete se například střídat nejenom na různých místech, ale také se vám mohou střídat i konkrétní pracovní pozice. Jednoduše - pokud jste byli najati jako fotograf, ale zrovna pro vás není žádná práce, je možné, že se nakonec budete starat o zábavu dětí.

Nezáleží vám příliš na tom, jestli budete pracovat na lodi anebo ne, ale chcete jednoduše sehnat práci v zahraničí a načerpat nové zkušenosti? Podívejte se na článek práce v zahraničí, co to zkusit v páru?

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Úspěch v kariéře