Outdoorové značky ze zámoří | VímVíc.cz

Outdoorové značky ze zámoří

31. 08. 2022

Outdoorové aktivity jsou rok od roku populárnější. Mnozí z nás utíkají před ruchem města a každodenním spěchem do hor. Jak se naše vášeň rozvíjí, saháme po dalším vybavení a specializovaném oblečení. Oblečení navržené s ohledem na outdoorové aktivity je přece zárukou maximálního pohodlí a ochrany před nepřízní počasí. Proto se vyplatí věnovat čas nákupům a vybrat si promyšlená řešení od těch nejlepších.

Mnoho špičkových outdoorových značek pochází ze zámoří. Není divu, jedny z nejnáročnějších a zdaleka nejdelších turistických tras pocházejí ze Severní Ameriky. Právě proto začal boom specializovaného outdoorového oblečení v USA. Nejuznávanější výrobci se již těší desítkám let zkušeností a důvěře svých zákazníků.

Columbia

Columbia – je to perfektní, teď to vylepšete

Pokud mluvíme o zkušenostech a historii, měli bychom americkou značku Columbia rozhodně postavit na piedestal. Její počátky sahají až do roku 1938! První kroky této rodinné firmy vedly k výrobě klobouků. V průběhu let rozšířila své portfolio o další kategorie výrobků. Dnes jsou kolekce této značky plné technologicky vyspělých řešení. Ve svém portfoliu nabízí něco pro pěší turisty i pro trailové běžce.

V čele značky stojí již několik desetiletí výjimečný člověk. Gert Boyle se řídila heslem ,,je to perfektní, teď to vylepšete". Zaměstnanci ji nazývali přísnou matkou. Při navrhování a výrobě oděvů a obuvi s charakteristickým logem značky usilovala o dokonalost. Díky ní se společnost Columbia stala jedním z největších výrobců outdoorového oblečení a obuvi na světě. Vyspělé výrobky Columbia oceňují sportovci i turisté a staly se synonymem vysoké kvality a praktičnosti.

Arcteryx

Kanadská značka, která nedělá kompromisy – Arcteryx

Zatímco výše zmíněného výrobce zná téměř každý a turisté ho s oblibou vyhledávají, Arcteryx je volbou těch nejnáročnějších. Výrobky této značky jsou k dostání pouze ve vybraných outdoorových obchodech. Kanadský výrobce, dříve známý jako Rock Solid, se v prvních letech své existence zaměřoval na výrobu horolezeckého vybavení. Historie značky začíná v roce 1989 a její zakladatelé si pravděpodobně ani sami neuvědomovali, jakého úspěchu dosáhnou. Milníkem v činnosti značky bylo vytvoření kolekce LEAF, která byla určena pro uniformované složky. Díky výrobě vybavení pro armádu a policii se společnost stala spojována s nekompromisními a téměř nezničitelnými konstrukcemi.

V následujících letech společnost Arcteryx posílila svou pozici a rozšířila portfolio pokročilých výrobků. Mimořádně důležitou událostí v historii společnosti bylo získání licence na prodej výrobků s membránou GORE-TEX®. Během několika let designéři značky vytvořili a vydali řadu membránových výrobků vynikající kvality. Jedním z nich je bunda Alpha Jacket, která se stále vyrábí v Kanadě a kterou nosí stejně tak nároční horolezci jako světové hvězdy jako Drake a Virgil Abloh. Výrobky této značky se tak staly jedním ze základních kamenů trendu gorpcore. Tento trend spočívá v používání technicky vyspělého oblečení a jeho kombinování s každodenním stylem.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Zábava a volný čas Nákupy Návody