Která firma má nejlepší firemní kulturu? | VímVíc.cz

Která firma má nejlepší firemní kulturu?

15. 08. 2018

V našich článcích ze života firem pravidelně najdete informace o tom, co se děje ve firmách, nebo jaké nabízejí pracovní benefity. Dnešní článek vám řekne více o tom, ve kterých firmách najdete podle zaměstnanců nejlepší firemní kulturu.

Která firma má nejlepší firemní kulturu?

Firmy a jejich prostředí je důležité

Rekordně nízká nezaměstnanost dovoluje zaměstnancům rozhodovat se, pro jakou firmu budou chtít pracovat. Zaměstnanci si tak v dnešní době prakticky mohou vybírat, jakou firmu zvolí. Během rozhodovacího procesu je tedy nutné zahrnout mnoho faktorů, podle kterých si zaměstnanci budou firmu vybírat.

Příjemná firemní kultura je pro mnoho lidí jedním z nejdůležitějších zaměstnaneckých benefitů.

Firemní kultura znamená pro zaměstnance hodně

Vzhledem k možnostem, které se na zaměstnance valí z různých míst, je celkem jasné, že si svoje nové pracovní místo budou vybírat pečlivě. Jedním z faktorů je samozřejmě například firemní kultura, která je pro mnoho lidí základním kamenem všeho.

Důležité je také uvědomit si fakt, že firemní kultura se liší firma od firmy a samotný pojem firemní kultura zahrnuje velké množství faktorů, které ji vytvářejí. Některé firmy mají kulturu uvolněnou, někde můžete cítit napětí. V některých firmách chodí zaměstnanci do práce elegantně oblečení, v jiných zase potkáte zaměstnance v džínách a tričku. Je důležité mít tedy na paměti, že až budete shánět práci, firemní kultura je něco, co byste měli vnímat od úplného začátku.

Co firemní kultura zahrnuje?

Pokud se zaměříme na to, co samotný pojem firemní kultura zahrnuje, tak většinou se jedná o to:

  • Jaká je ve firmě atmosféra
  • Jak firma působí navenek
  • Jak se chovají zaměstnanci ve firmě
  • Jaké oblečení nosí zaměstnanci firmy na sobě
  • Jaké jsou klady a zápory dané firmy

Pokud chcete zjistit, jaká ve firmě panuje atmosféra, tak nejjednodušším způsobem je podívat se na hodnocení firem.

Firemní kultura

V další části článku se podíváme na to, které firmy mají podle hodnocení zaměstnanců nejlepší hodnocení a kde je tedy podle recenzí nejlepší pracovat, co se týče atmosféry v práci.

Raiffaisen bank

Raiffaisen bank má mezi firmami celkově skvělé hodnocení jak bývalými, tak současnými zaměstnanci. V tuto chvíli je to 4,8 hvězdiček z 5. Dokládá to například citace jednoho ze zaměstnanců banky:

„V Raiffeisenbance máme super kolektiv, takže do práce chodím rád. Na práci se mi nejvíce líbí to, že je tu spousta možností kariérního růstu a dají se tu vydělat dobré peníze. Pracuji tady, protože si nedokážu představit jinou práci, ať už co se party lidí týče, tak i náplně práce.“

Istav

Zaměstnanci v Istavu hodnotí svoji práci také nadmíru kladně. Dlouhodobě se totiž hodnocení Istavu pohybuje kolem 4,5 hvězdiček z 5. Jedna z recenzí na firmu Istav chválí například přátelský kolektiv nebo snadnou dostupnost k MHD.

„Různorodý přátelský kolektiv, vyhovuje mi pracovní doba a to, že můžu v pátek končit dříve, když mám napracováno. Kancelář je hned u metra a autobusového nádraží, takže super dostupnost, férová šéfová, která se vším pomůže a poradí, dobré platové ohodnocení.”

Inventi

Firma Inventi se zabývá rozjezdem start-upů a vývojem nejen aplikací. Zaměstnanci jí doteď udělili velmi dobré hodnocení 4,7 hvězdiček z 5. Mnoho recenzí popisuje, že ve firmě je zábava a zaměstnanci mají možnost profesního růstu a rozvoje.

„Inventi je velice přátelská firma. Nikdo si na nic nehraje. Jsme tu jedna velká rodina, která si vzájemně pomáhá, jak po pracovní, tak i po soukromé stránce. Lidi jsou tu super, nikdo nezkazí žádnou legraci. Práce mě díky tomu těší o mnoho více. Nemám vlastně ani pocit, že bych chodila do zaměstnání, ale spíše je to můj druhý domov.”

Pokud hledáte novou práci, podívejte se také na aktuální nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Uvnitř firem a kanceláří Zajímavosti z firem a kanceláří Ze života firem a kanceláří