Práce v MAKRO | VímVíc.cz

Kariéra v MAKRO

04. 01. 2018

V rámci našeho seriálu ze života řetězců přinášíme další článek. Tentokrát se podíváme na kariéru v MAKRO. Kolik peněz berou zaměstnanci v MAKRO a jaké mají benefity?

Makro

Makro je řetězec samoobslužných obchodních domů, které jsou založeny na systému cash & carry. Tento systém v překladu znamená zaplatit si zboží a odvést si ho a všechny obchodní řetězce MAKRO jsou od roku 1998 pod akciovou společností Metro AG, která byla založena v roce 1964.

Příležitost k růstu

Obchodní řetězce MAKRO deklarují, že pokud chcete, aby vaše kariéra vzkvétala, tak nezáleží na tom, kolik odpracovaných let už máte. Více záleží na vašich schopnostech a dobrých výsledcích. Nabízí proto volná místa jak expertům v oboru, tak absolventům nebo uchazečům bez praxe.

To, kam se v MAKRU dostanete záleží jenom na vás.

Volná místa v obchodech nebo na centrále

Jako všechny dnes již tradiční potravinové řetězce, tak i MAKRO nabízí klasické pozice na prodejnách - pokladní, asistenti prodeje, pracovníci zákaznické recepce, atd. anebo na centrále - účetní, vedoucí týmu, IT podpora, logističtí specialisté, atd. Je opravdu jenom na člověku, o jakou pozici se rozhodne ucházet. Aktuálně makro hledá nové kolegy na pozici Webového analytika. V pozici se najdou všichni, kteří mají rádí analytiku, excel a v neposlední řadě jim slova UX a marketing nejsou cizí. Další nabízenou pozicí je Manažer hlavní knihy a reportingu, která je vhodná pro uchazeče ze zkušenostma v oboru účetnictví

Budování kariéry v Makru

Stejně jako obchodní řetězec Globus, i Makro spolupracuje se středními školami, kde nabízejí odborné praxe na prodejnách pod vedením pedagogů a odborníků z MAKRO. Dále MAKRO nabízí stáže pro vysokoškoláky, během kterých budou zájemci moci "přičuchnout" k práci na různých pozicích. Díky tomu uchazeči zjistí, na jakém principu práce v MAKRO probíhá a získají nové zkušenosti.

Absolventský program "METRO POTENTIALS"

Absolventský program METRO POTENTIALS (Ready2Lead), který MAKRO nabízí mladým talentovaným lidem, kteří chtějí odstartovat svou kariéru a nebojí se příliš zodpovědnosti. Zájemci díky němu mají získat mnoho důležitých zkušeností, jelikož budou postupně pracovat v různých odděleních mezinárodní společnosti MAKRO a také si vyzkoušejí práci v zahraničí.

METRO POTENTIALS je absolventský program MAKRO pro šikovné absolventy.

Jaký je plat v Makru?

Mnoho obchodních řetězců se platy, které nabízí příliš nikde nechlubí. Makro není výjimkou. Proto, pokud by právě vás práce v Makru zajímala a chcete zjistit více o platových podmínkám, nejjednodušší bude přihlásit se jako zájemce o volnou pracovní pozici a poté se přímo zeptat, jaké by bylo platové ohodnocení.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pohovory bleskově Uvnitř firem a kanceláří Zajímavosti z firem a kanceláří