Odhalte tajemství nočních pleťových masek | VímVíc.cz

Odhalte tajemství nočních pleťových masek

04. 02. 2022

Noční masky jsou jedním z nejoblíbenějších kosmetických produktů v krásou posedlé Jižní Koreji a postupně se staly oblíbenými i mezi našimi kráskami. Je to způsobeno jak jejich účinností, tak jejich snadným použitím. Noční masky jsou považovány za jeden z nejjednodušších způsobů, jak pleť zotavit a rychle zlepšit její vzhled. Jak fungují a jak je používat?

Noční pleťová maska

Noční pleťová maska je v porovnání s jinými kosmetickými přípravky, stejně jako běžná maska, nasycená vyšší koncentraci výživných látek, ale na rozdíl od denní pleťové masky ji nepotřebujete oplachovat. Aplikuje se 1× až 2× týdně večer před spaním, nejlépe půl hodiny před odchodem do postele. Proč právě v tenhle čas? Během dne pleť aktivně pracuje, ale v noci se spouští procesy jejího aktivního obnovení.

Noční maska tyto procesy podporuje a zesiluje. Má velmi jemnou texturu, která neobtěžuje pleť, velmi rychle se vstřebává, vyživuje suché rty a poskytuje maximální účinek během spánku. Noční pleťovou masku pro jakýkoliv typ pleti a její potřeby najdete na stránkách internetového obchodu makeup.cz.

Maska se aplikuje ihned po večerním očištění a tonizaci pleti, a to místo nočního krému v tenké vrstvě na celý obličej, nezapomíná se ani na suché rty. Unikátní vlastností tohoto kosmetického přípravku je i v tom, že efekt je vidět již po první aplikaci: pleť je hydratovanější, zdravější a uklidňují se podráždění a záněty. Noční masky hloubkově vyživují a zjemňují pleť, činí ji velmi hladkou, pružnou a elastickou, vyrovnávají tón a zlepšují její mikroreliéf.

Pleťové masky se dají nanášet oblíbenými konjak houbičkami. Původ konjak houbiček pochází z rostlin, které se dají využít i pro výrobu potravin. Konjak houbička je tvrdá a po kontaktu s teplou vodu změkne. Obrovskou výhodou je, že konjak houbičky jsou přírodní.

Mezi nejpopulárnější typy pleťových masek patří hydratační a vyživující. Kosmetický trh nabízí masky na gelové či krémové bázi. Gelové masky nádherně zklidňují a tonizují pleť, vyhlazuji mikroreliéf pleti a poskytují liftingový efekt, zvyšují elasticitu a pružnost pleti. Díky většímu množství výživných látek taková maska zmírňuje podráždění a zarudnutí.

Noční masky s krémovou texturou poskytují intenzivnější výživu a hydrataci, přitom posilují ochrannou bariéru pleti. Často se v obsahu nacházejí vitamínové komplexy, které dodají elasticitu a pružnost, přitom pleť nezatěžují a neucpávají póry. Krémové noční masky vyrovnávají barevný tón pleti, redukují funkce mazových žláz a dodávají zdravý jas.

Existují také exfoliační noční masky. Jejich hlavní úkolem je velmi jemné odstranění odumřelých kožních buněk, čímž urychlují obnovu pleti. Takové noční masky nádherně regulují funkce mazových žláz. Peelingové masky zároveň intenzivně hydratují a udržují vlhkost uvnitř buněk, normalizují lipidovou rovnováhu pleti a posilují její ochranné funkce. Tento typ masek je ideální pro všechny typy pleti včetně citlivé.

Tip: Textilní, peelingové, krémové i noční masky nabízí například Top drogerie leták nebo leták Teta. V Top drogerie letáku i letáku Teta drogerie je nejen široký výběr pleťových masek pro každý typ pleti, ale navíc jsou dostupné za skvělé ceny.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata: