Jak probíhá pohovor u firmy TNT a na co se připravit? | VímVíc.cz

Jak probíhá pohovor u firmy TNT a na co se připravit?

14. 02. 2018

Přinášíme vám rozhovor o tom, jak vypadá pohovor ve firmě TNT. Které vlastnosti jsou klíčové pro to, abyste byli úspěšní? Jaké otázky vás mohou zaskočit? Mrkněte, co vás na pohovoru v TNT čeká.

Jak probíhá pohovor u firmy TNT a na co se připravit?

Jaké jsou tipy a triky pro uchazeče, který se u vás chce připravit na pohovor?

Obecně máme rádi, pokud to lidem myslí a jsou co možná nejvíce upřímní. Takže příprava na pohovor k nám do TNT? Rozmyslete si, jaká musí práce být, aby vás činila šťastnou. Společně si pak povíme, jestli jsme schopni vaše představy naplnit a jestli nám to společně může dlouhodobě klapat, protože to je náš cíl. Moc si nepotrpíme na klišé, chceme, abychom v průběhu společného rozhovoru poznali, s kým máme tu čest, takže jediná příprava na schůzku k nám je „Být sám sebou a vědět, co mě činí šťastnou osobou“.

Jediná příprava na schůzku k nám je ,,Být sám sebou a vědět, co mě činí šťastnou osobou.”

Na jakou nejzáludnější otázku se na pohovoru ptáte?

Bude to pak ještě záludná otázka, když jí zveřejníme:)? Osobně se často uchazečů ptám, kvůli čemu ráno vstávají z postele. Za prvé mě to opravdu zajímá a za druhé, pokud se člověk nesnaží stylizovat, hodně se uvolní. Otázka mi nepřijde ani tak záludná, pokud se odpovídá upřímně. Uchazeči se často začnou usmívat (kdo ví, co se jim honí hlavou), jiní začnou květnatě popisovat fráze z nějaké knížky, ale hodně často je to prostě „záchod“ a nebo „hlad“, což mám osobně nejradši. Nejvtipnější odpověď jsem nedávno slyšela od prostatika:).

Chcete napsat svou vlastní knížku? Podívejte se na online kurzy a zejména pak na kurz jak napsat knihu.

Jakou vlastnost by měl mít každý kandidát, kterého hledáte

Jak už zaznělo výše, kandidát by měl vědět, co chce, to je základ, se kterým se dá krásně pracovat.

Jak u vás probíhá přijímací řízení?

To se samozřejmě liší podle typu pozice, obecně se ale snažíme, aby celý výběrový proces byl svižný a kandidát měl co možná nejvíce informací, aby se mohl smysluplně rozhodnout, jestli s námi chce vstoupit do svazku pracovního. Počítejte s tím, že se vás budeme ptát na spoustu věcí a očekáváme, že i vy se budete ptát na vše, co vás zajímá, aby bylo možné se rozhodnout, jestli je TNT jako zaměstnavatel a pozice ta, která vás bude naplňovat.

Budeme se hodně ptát, ale zároveň očekáváme, že se budete ptát i vy.

Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

Máme rádi lidi. Takže každá schůzka s možným zaměstnancem je zajímavý zážitek. Právě proto oceňujeme, když kandidát ví, co chce, co má rád, co naopak ne a můžeme si o tom povídat a zjišťovat, jestli nám to může společně klapat. Každá schůzka je vlastně takové rande na jehož konci musí obě strany vědět, jestli přeskočila jiskra, která může zažehnout plamen.

Každá schůzka je vlastně rande na jehož konci musí obě strany vědět, jestli přeskočila jiskra.

Čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Pozitivním přístupem k životu. Pohovory, kterým u nás říkáme prostě schůzky nebo rozhovory, mají pro mnohé nepříjemný nádech. Asi jako zkouška ve škole, což je velká škoda. Zaujmout nás dokážou ti, kteří se uvolní a příjemně si s námi popovídají o sobě, svých představách a snech. Záměrně nepíšu o zkušenostech, ty jsou důležité, pokud se jedná o pozici, kde zkušenosti potřebujeme. U mnohých však nepotřebujeme zkušenost vůbec žádnou, jsme schopni vše potřebné nováčky bez problémů naučit, jen je důležité, aby člověk sám chtěl a kam se poté dostane, už je jen na něm.

Chcete si najít práci? Kontrolujte pravidelně nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří