ISIC karta a slevy pro studenty | VímVíc.cz

ISIC karta a slevy pro studenty

07. 03. 2018

Co je to ISIC karta a k čemu slouží? Kdo na ni má nárok a jaké slevy je možné díky ISIC kartě získat? Čtěte v našem článku.

Karta ISIC slouží jako mezinárodní studentský doklad, díky kterému máte nárok na spoustu slev. Tato karta je dostupná jak pro studenty vysokých škol, tak pro studenty navštěvující střední školy. Nejen, že je bránou ke studentským slevám, ale hodí se i jako čipová karta k otevírání dveří školy, do knihovny, a lze s ní také platit nebo jezdit městskou hromadnou dopravou. Karta ISIC je podporována světovou organizací UNESCO.

Věděli jste, že karta ISIC je podporována světovou organizací UNESCO?

Kdo má na ISIC kartu nárok

Na ISIC kartu má nárok student řádného prezenčního studia, a to jak vysokoškolského, vyššího odborného, tak středoškolského. Nárok na ISIC kartu mají i studenti odborných učilišť a na víceletých gymnázií mohou mít kartu dokonce od 12 let. Ostatní studenti ISIC kartu získávají zpravidla od 15 let. Kartu mohou získat také studenti jednoletých pomaturitních kurzů, například angličtiny. Žádný horní věkový limit není stanoven, tudíž je i pro studenty, kteří dovršili 26 let.

Podívejte se také na životopis studenta vzor.

Karta ISIC je pro studenty denního studia.

Kde kartu ISIC získat

Nejjednodušší cestou je škola, kterou student navštěvuje. Mnohdy je karta nutností, protože slouží k mnoha interním úkonům. Studenti si na kartu mohou nabít kredit, díky kterému pak mohou tisknout dokumenty, vstupovat do knihovny a učeben, kupovat jídlo a platit školní obědy. Karta ISIC se ale dá získat i v prodejní síti po celé ČR nebo přes internet na adrese www.isic.cz.

Kartu lze zařídit ve škole, ale také přes internet.

Platnost ISIC karty

Platnost karty je určená začátkem akademického roku, tj. 1. 9. a končí 31. 12. roku následujícího. Pokud si student zařídí kartu déle, než na začátku září, neznamená to, že mu bude déle platit. Platnost karty je tedy maximálně 16 měsíců. Po uplynutí platnosti je nutné zakoupit revalidační známku na další období.

Platnost se řídí akademickým rokem, nikoliv tím kalendářním.

Karta ISIC a slevy

Pro studenty jsou samozřejmě nejzajímavější ISIC slevy, které lze díky kartě získat. Po předložení karty ISIC má držitel slevu na vstupném do kin, divadel, galerií, muzeí, hradů a zámků, ale také na různé koncerty či festivaly. Mnohé restaurace a fast foody nabízejí studentské menu, nebo akce 1 + 1 zdarma. Slevu lze uplatnit i v různých obchodech, například v knihkupectví nebo při nákupu online. Dokonce díky kartě ISIC může student získat slevu na autoškolu nebo online kurzy. Být studentem se prostě vyplatí!

Jiné slevy na webu pro studenty

Slevy jsou dostupné pro studenty na více webových stránkách i bez ISIC karty. Populární internetový prostor Primát je jedním z takových míst. Primát je komunita více než 600 000 studentů, uživatelů, kteří mezi sebou sdílí cenné informace pro studium a hodnotí jednotlivé profesory a fakulty. Primát má i sekci Dárky, kde mohou uživatelé získat slevy na knihy, předplatné časopisů, doplňky stravy, online kurzy nebo třeba slevové kupóny na různé e-shopy. Slevy a vouchery je možné získat výměnou za banány, což je měna webu Primát.

Tip: Zajímavé slevy pro držitele ISIC karty nabízí například e-shop DATART. Slevy je možné kombinovat s dalšími akčními nabídkami. Na jednu objednávku můžete se slevou na ISIC uplatnit i DATART slevový kód.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře