Inspirace: Které knihy čtou úspěšní lidé? | VímVíc.cz

Inspirace: Které knihy čtou bohatí lidé?

16. 10. 2017

Snad na každém nočním stolku úspěšných (čtěte bohatých) lidí najdete knihy. Jaké knihy jsou jejich oblíbenými a proč? Inspirujte se knihami, které čtou ti nejúspěšnější.

Inspirace: Které knihy čtou bohatí lidé?

Bohatí lidé čtou jinak

Většina z nás pravděpodobně čte nějaké knihy. Bohatí ale nečtou jen tak ledajaké. Tom Corley, autor knihy „Bohatí přemýšlejí jinak“, tvrdí, že mnoho lidí čte knihy. Rozdíl však spočívá v tom, že bohatí nečtou proto, aby se pobavili, ale proto, aby zjistili, jak se osobně rozvíjet. Je to podobné jako se zamyslet nad tím, proč bohatí vydělávají peníze, ačkoliv by nemuseli do konce života pracovat. Důvodem bývá u některých filantropie, ale především právě touha se neustále zdokonalovat a vzdělávat. Jen tak mimochodem, dle Corleyho do kategorie bohatých spadají lidé s ročním příjmem nad cca 3,5 mil. Kč a likvidním majetkem přesahujícím 70 mil. Kč. Chudí jsou dle něj lidé s ročními příjmy pod cca 800 tis. Kč a likvidním majetkem pod 120 tis. Kč.

Při výběru knihy ke čtení může pomoci vyhledávání na České databázi knih nebo pročítání recenzí knih.Česká databáze knih poskytuje kromě diskuzí, bazaru knížek a jejich recenzí také e-knihy zdarma.

Podle průzkumu:

  • 11 % bohatých a 79 % chudých čte pro zábavu
  • 85 % bohatých a 15 % chudých čte dvě a více knih o vzdělání, kariéře nebo motivaci za měsíc
  • 94 % bohatých a 11 % chudých sleduje zprávy, noviny nebo blogy

Na jaké knihy se tedy zaměřit?

„Jak myslí bohatí“ – Steve Siebold

Tato kniha není ani tak o penězích, jako o způsobu myšlení. Každá kapitola prezentuje ponaučení, ke kterému autor dospěl během 26 let rozhovorů s nejbohatšími lidmi světa. Rozdíly, jakým funguje myšlení střední třídy a myšlení milionářů, jsou často extrémní. Tajemství bohatství a úspěchu není v tom, jak fungují peníze, ale v úrovni myšlení, které je generuje. „Až si toto osvojíte, váš potenciál vydělávat peníze bude bez hranic,“ říká autor Steve Siebold a dodává: „Dělal jsem rozhovory s bohatými lidmi, protože jsem sám chtěl být bohatý. Zjistil jsem, že abych zbohatl, musím se naučit jako bohatý člověk myslet. Nebuďte ohromeni ani zastrašeni, ať už mým úspěchem, nebo úspěchem někoho jiného. Můžete udělat to samé. Tato kniha ať je vaším průvodcem.“

Tajemství bohatství a úspěchu není v tom, jak fungují peníze, ale v úrovni myšlení, které je generuje.

„Myšlením k bohatství“ – Napoleon Hill

Tato kniha může pro vás znamenat miliony. Zahrnuje moudrost, ke které dospěli bohatí a úspěšní lidé. Ukáže vám nejen, co máte dělat, ale i jak to máte dělat. Pokud se naučíte uplatňovat jednoduché základní techniky, ovládnete tajemství opravdového a trvalého úspěchu a budete mít vše, co jste si v životě přáli. Přijetí a praktikování slavné filozofie prezentované v této knize obohatilo již tisíce lidí. Je to nejvýznamnější kniha, která se zabývá problematikou individuálního úspěchu.

„Inteligentní investor“ – Benjamin Graham

V knize nejvýznamnějšího investičního poradce 20. století (Warren E. Buffett ji označil jako „zdaleka nejlepší knihu o investování, která kdy byla napsána“) se dozvíte od nejzasvěcenějšího „guru investování“, jak se jako investor, makléř nebo investiční poradce vyhnete závažným chybám a jaké dlouhodobě úspěšné strategie při investování uplatnit. Nadčasově platné přístupy Grahamovy filozofie jsou podány formou vhodnou pro laiky a jsou doplněny o komentář uznávaného finančního analytika časopisu „Money“ Jasona Zweiga, který aplikuje Grahamovy moudré rady, analytické přístupy a výstražné příběhy na dnešní tržní podmínky. „Inteligentní investor“ – Grahamova klasika – je nejdůležitější knihou, kterou kdy přečtete o tom, jak dosáhnout svých finančních cílů, překypuje moudrostí a je určena pro opravdové investory, nikoliv pro spekulanty! Bylo již prodáno více než milion výtisků. Navíc investování může být i formou filantropie.

„Náhodná procházka po Wall Street“ – Malkiel G. Burton

V této knize se naučíte základní terminologii burzy i to, jak se na ní pohybovat s pomocí snadno pochopitelné dlouhodobé investiční strategie, která skutečně funguje. Naučíte se vyhodnocovat potenciální návratnost nejen akcií a dluhopisů, ale i investovat do nemovitostního investičního trustu přes pojištění až po vlastnictví domů a hmotných statků jako zlata nebo sběratelských předmětů..

Tip: Stovky knih nejen pro bohaté najdete na e-shopu Knihy Dobrovský. Pokud navíc využijete Slevové kupóny Knihy Dobrovský, získáte vybraná díla za exkluzivní ceny.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře