Hodnocení firem na VímVíc: Kdo vede a na čem by měly firmy zapracovat? | VímVíc.cz

Hodnocení firem na VímVíc: Kdo vede a na čem by měly firmy zapracovat?

06. 03. 2018

Reálná zpětná vazba současných nebo bývalých zaměstnanců, je skutečně hodnotný nástroj pro zlepšování celé firemní kultury. Které firmy mají nejlepší hodnocení a jak si tato hodnocení do budoucna vylepšit?

Hodnocení firem na VímVíc: Kdo vede a na čem by měly firmy zapracovat?

Hodnocení stále přibývají

Zpětná vazba současných i bývalých zaměstnanců, je důležitá nejen pro potenciální uchazeče o práci, ale také pro firmy samotné. Recenze firem pomohou ukázat, v čem daná společnost exceluje, a co by mohla naopak do budoucnu vylepšit. Podívejte se pro více informací také na stránku VímVíc pro zaměstnavatele.

Recenze pomáhají nejen uchazečům o práci, ale také samotným firmám.

V tuto chvíli máme na VímVíc nashromážděno celkem 2 303 hodnocených firem, které od zaměstnanců dohromady získaly už 6 724 hodnocení. A nové recenze přibývají každý den.

Perspektiva firmy by měla být jasná

Nejnižší median má v hodnocení kolonka Rovnováha práce - osobní život. Co je ale možná ještě zajímavější, že perspektiva firmy nebyla vyplněna u 43,5 % hodnocení. Z toho vyplývá jedna věc. Lidé nedokáží říct, kam firma směřuje (resp. jakým směrem). Může za to pravděpodobně nedůvěra nebo to, že zaměstnanci neznají cíle a vize firmy. Tato skutečnost může být zajímavá například pro HRisty, kteří tento jev mohou více zkoumat a popřípadě přispívat k vylepšování firemní perspektivy.

U 43,5 % firem nebyla vyplněna perspektiva firma. Lidé tedy nedokáží říct, kam firma směřuje.

Cesta k lepšímu hodnocení? Odpovídejte na negativní recenze

Ačkoli si to samozřejmě nikdo nepřeje, v hodnocení firem se může čas od času objevit i nějaké to negativní hodnocení. Je to ale úplně normální a záleží už potom vždy na konkrétní firmě, jak se k tomu postaví. Ideálním řešením je, pročíst si recenzi a odpovědět na ni. Nejlépe s odstupem času, abyste se vyvarovali přehnaně emocionálním reakcím. Vhodné je poděkovat za zpětnou vazbu a vyslovit naději na zlepšení do budoucna, případně pouze poděkovat. Ukážete tak zaměstnancům i potenciálním uchazečům, že vám na hodnocení všech opravdu záleží.

Odpovídejte i na negativní hodnocení. Ukážete tak, že vám na názoru ostatních záleží a pomůžete brandu vaší firmy.

Mnoho zaměstnanců doporučí firmu dál

Příjemným znakem hodnocení na VímVíc je také to, že 63 % hodnotících doporučuje práci u firmy, u které jsou zaměstnaní. To znamená, že se jedná o velmi pozitivní situaci, která může uklidnit a rozptýlit obavy, které panují často kvůli negativnímu hodnocení.

63 % hodnotících zaměstnanců doporučuje práci u firmy, u které jsou zaměstnaní.

Lidl jde firmám příkladem

Firma Lidl je podle hodnocení zaměstnanců skutečně společnost, kde stojí za to pracovat. V tuto chvíli má ze všech firem nejvíce hodnocení a ještě k tomu je firma Lidl nejlépe hodnocená ze všech firem, které mají nad 30 hodnocení. Zaměstnanci mu přisuzují 4,5 hvězdiček z 5.

Lidl je dlouhodobě nejlépe a nejvíce hodnocenou firmou na VímVíc.
Hodnocení firem

AAA Auto

Velmi dobře také hodnotí zaměstnanci firmu AAA Auto. Od zaměstnanců si doposud vysloužila 3,8 hvězdiček z 5. Zaměstnanci pozitivně hodnotí například možnost služebního auta, nebo také další zaměstnanecké benefity v podobě zaměstnaneckých slev na pojištění atd.

Mafra

Společnost Mafra je jedním z největších mediálních domů v České republice a zaměstnanci ji hodnotí 4,0 hvězdičkami z 5. Pochvalují si pocit “rodinného korporátu” a také možnost spousty zajímavých produktů v oblasti médií.

Raiffeisenbank

Firma Raiffeisenbank je podle zaměstnanců zařízena velmi moderně a vzdušně. Nejvíce také vyzdvihují kariérní růst a velmi dobré platové ohodnocení. Raiffeisenbank má v tuto chvíli 4,1 hvězdiček z 5.

IKEA

Známá nábytkářská společnost IKEA zaměstnancům nabízí inspirativní, zábavné a rychle se měnící prostředí největšího maloobchodního prodejce nábytku na světě. Hodnocení má 4,3 hvězdiček z 5 a zaměstnanci chválí vstřícnost a výborný kolektiv lidí, kteří mají stejné hodnoty. Chválena bývá IKEA i brigádníky jako “perfektní brigáda při studiu”.

Firma IKEA nabízí také brigády studentům.

VímVíc hledá nové kolegy

Pokud vás zajímá práce v některé velmi dobře hodnocené firmě, poohlédnout se můžete u nás ve VímVíc, které zaměstnanci hodnotí 4,9 hvězdičkami z 5. Vyplatí se kontrolovat, jaké velmi zajímavé pracovní nabídky, máme právě k nám do VímVíc. Pokud vás tedy zajímá startupová a přátelská firemní kultura, neváhejte. Můžete se také přímo zaregistrovat na kariérním portálu VímVíc. Díky tomu vám už neunikne žádná zajímavá nabídka práce nebo online kurz.

Tip: Důležitým kritériem spokojenosti zaměstnanců je pracovní prostředí. Zpříjemněte ho svým pracovníkům doplňky z e-shopu 4home. Výhodné ceny vám zaručí 4home slevový kód.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Uvnitř firem a kanceláří Ze života firem a kanceláří