Spojit práci a vzdělávání? V Nakladatelství FORUM máte příležitost | VímVíc.cz

Hledáte práci, u které se budete zároveň vzdělávat? Díky Nakladatelství FORUM máte příležitost!

26. 10. 2018

Jestliže máte rádi knihy a vzdělávání, pak je práce v nakladatelství pro vás to pravé. FORUM se zaměřuje na odborné publikace z oblasti české legislativy a pořádá vzdělávací kurzy i semináře. Na českém trhu se nakladatelství pohybuje téměř 15 let a svým zaměstnancům nabízí stabilní pozice a pohodovou atmosféru.

Spojení práce a vzdělávání? V Nakladatelství FORUM máte příležitost

Příležitost pro týmové hráče

Nechcete pracovat v neosobní korporaci, kde je zaměstnanec pouhou zaměnitelnou součástkou velkého soukolí? V Nakladatelství FORUM je každý nedílnou součástí týmu, který táhne za jeden provaz. Každá publikace, časopis nebo seminář jsou výsledkem kolektivní snahy o co nejvyšší kvalitu. Být součástí týmu zde znamená spolu s ostatními spojit síly a pomáhat poskytovat relevantní a ověřené informace soukromníkům, firmám i organizacím po celé ČR.

Nakladatelství FORUM hledá týmové hráče, kteří s radostí spojí síly se svými kolegy.

Jak probíhá pohovor a výběrové řízení?

Hlavní devizou Nakladatelství FORUM je nejen kvalitní vzdělávání, ale také soudržný tým a stabilní zázemí. A jaké otázky vás mohou na pohovoru potkat? „Například na jak dlouhou dobu práci hledáte či jak velký je váš zájem o danou pozici na stupnici od 1 do 100,“ prozrazuje Jaroslava Števonková.

Konkrétní průběh výběrového řízení vždy závisí na dané pozici. Obecně ale můžete očekávat neformální pohovor s vedoucím oddělení, na jehož základě je vybrán nejvhodnější kandidát. Také počet výběrových kol se liší. Obchodní pozice se obvykle obsazují na základě jednoho sezení. Na ostatní pozice probíhají jedno až tříkolová výběrová řízení.

Jaký je váš zájem o danou pozici na stupnici od 1 do 100?

Na pohovor byste měli vždy přijít až na základě pozvání. Příliš dobře nepůsobí, když se uchazeč objeví bez ohlášení nebo předem domluvené schůzky s argumentem, že šel náhodou kolem. Přijde vám podobná situace nereálná? Pak jste na omylu, taková situace opravdu nastala!

A jak se dá kuriózní situace adekvátně vyřešit? „V případě, že má vedoucí daného oddělení čas a uchazeč bude působit dobrým dojmem, samozřejmě je z naší strany možné se mu věnovat. Alespoň se hned ukáže, zda se adept na pozici hodí a vhodně by doplnil stávající tým. Kromě nenadálé návštěvy je však stejně nutná domluva řádného termínu schůzky,“ popisuje s úsměvem Jaroslava Števoňková pohotovou reakci.

Součástí výběrového řízení je neformální pohovor na základě předem domluvené schůzky.
Spojení práce a vzdělávání? V Nakladatelství FORUM máte příležitost

Jak na pohovoru zaujmout?

Vzhledem k tomu, že nakladatelství FORUM se pohybuje na poli vzdělání, určitě se vyplatí si před pohovorem pročíst webové stránky společnosti. Pokud budete dopředu vědět, o co se ucházíte, ukážete, že o dané postavení skutečně stojíte a chcete s ostatními táhnout za jeden provaz. Udělat si rešerši o firmě, kde žádáte o práci, není samozřejmě vaše povinnost, ale dá vám to před ostatními velkou výhodu.

Ve společnosti je kladen důraz na investice do lidí, protože jen ti mohou posunout nakladatelství dál. Ukažte, že jste schopni se nadchnout pro maličkosti i velké výzvy a umíte si dobře zorganizovat práci. Buďte sami sebou a přirození. Společnost nabízí naprostou otevřenost a upřímnost. To samé ale zcela logicky očekává i od svých potenciálních zaměstnanců. Samozřejmostí by mělo být, že jste dochvilní, spolehliví a hlavně komunikativní.

Dočetli jste článek o Nakladatelství FORUM s nadšením a myšlenkou na nové zaměstnání? Pak neváhejte a nahlédněte na aktuální volné pracovní pozice společnosti!

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří