Filmy na HBO GO vs. Netflix | VímVíc.cz

HBO GO vs. Netflix: Cena za filmy online

07. 05. 2021

Online filmy se postupem času staly běžným standardem. Lidé dávají před televizí přednost platformám, jako je HBO GO a Netflix, případně českým videotékám, mezi které patří například Voyo. Důvodem je především nespokojenost s nabídkou programu u televizí a možnost sledovat seriály i filmy online podle momentální nálady. Díky online videotékám se staly minulostí i DVD a Blu-ray disky.

Sledovat filmy online bylo trendem již v minulosti, s příchodem koronavirového období a s tím souvisejícími opatřeními se však online filmy staly ještě vyhledávanějšími. U Čechů vedou ve sledování filmů dvě platformy, a to HBO GO a Netflix. Na HBO GO filmy sledují převážně ti, kdo upřednostňují český dabing, na platformě Netflix filmy obvykle sleduje převážně mladší generace diváků.

HBO GO – cena není jedinou výhodou

HBO GO je placená služba provozovaná televizní stanicí HBO. HBO patří mezi nejoblíbenější TV stanice na celém světě. Pod její záštitou nakonec vznikla i platforma nabízející online filmy a seriály. Původně se jednalo o službu, která umožňovala zpětně sledovat filmy a seriály vysílané na HBO. Díky tomu mohli diváci HBO vidět svůj oblíbený pořad i v případě, že ho nestihli sledovat v určeném vysílacím čase. Zároveň služba umožňovala sledování filmů a seriálů na počítači.

Zaplatit si službu HBO GO bez nutnosti současného předplacení stanice HBO u operátora je možné od roku 2017. Právě mobilní operátoři často poskytují HBO GO jako jednu z výhod, které nabízí jejich neomezený tarif. T-Mobile například nabízí HBO GO za zvýhodněnou cenu k mobilnímu hlasovému tarifu. V tomto ohledu nezůstal pozadu ale ani Netflix. Společnost Netflix totiž uzavřela smlouvu s operátorem Vodafone, který nabízel Netflix zdarma na tři měsíce při využívání Vodafone TV. Ať už jde o neomezený tarif nebo jiné nabídky, jsou obvykle časově omezené. Vyplatí se proto sledovat nabídku operátorů, kdyby se podobná akce konala znovu.

Mnoho zájemců o HBO GO i jiné online platformy si samozřejmě klade otázku, zda se jim předplatné vyplatí a jestli se jejich peníze zhodnotí. Jasná odpověď na tuto otázku bohužel neexistuje. Jakékoliv předplatné obecně se vyplatí, pokud je služba využívána často. V tomto ohledu HBO GO vítězí, protože na jedno předplatné HBO GO lze připojit až pět zařízení, a to za jednotnou cenu, což je oproti Netflixu velkou výhodou. Stačí jedno předplatné a mohou se připojit další čtyři členové rodiny nebo kamarádi. Po zaplacení předplatného umožňuje HBO GO sledovat neomezeně všechny seriály i filmy online. Jedná se nejen o díla přímo z produkce HBO. Službu je možné sjednat na webových stránkách www.hbogo.cz a lze ji aktivovat na počítačích, tabletech i mobilních telefonech. Odpověď na otázku, jak zhodnotit peníze vynaložené na sledování online pořadů a využít i ten nejvýhodnější bankovní účet, je tedy jasná – pravidelné filmové večery.

Proč sledovat filmy na HBO GO?

  • Filmy i seriály s českým dabingem,
  • možnost sledovat tituly i ve slovenštině,
  • videotéka nabízí i obsah pro děti,
  • možnost dvou souběžných streamů,
  • jedno předplatné stačí pro pět zařízení,
  • snadné zrušení bez závazků.

Divácky oblíbený Netflix

Netflix je poskytovatel online filmů a seriálů původem z Ameriky, v současné době je však dostupný v naprosté většině zemí světa. Společnost vznikla již v roce 1997, v roce 2016 pak Netflix začal nabízet streamovací služby i v České republice. Do většího povědomí českých diváků se dostal až poměrně nedávno. Ačkoliv se Netflix na trhu objevil později, počtem předplatitelů již HBO GO překonal. Společnost se kromě streamování oblíbených titulů (jako jsou třeba některé Marvelovky) věnuje také rozsáhlé produkci vlastních filmů i seriálů, které se těší velké oblibě. Mezi nejlepší komedie, které jsou k dispozici na Netflixu, se řadí legendární Krotitelé duchů nebo Bláznivá střela.

Stejně jako HBO GO je možné Netflix nainstalovat do veškerých chytrých zařízení i herních konzolí. Velkou výhodou je možnost sledovat na Netflix filmy v offline režimu. Aktivace služby je možná na www.netflix.com, platba probíhá pravidelně stržením finanční částky z bankovního účtu. V podstatě se dá říci, že vlastnictví bankovního účtu je jedinou podmínkou k úspěšné aktivaci služby. Ačkoliv se jedná spíše o výjimečný případ, pokud by někdo bankovní účet neměl, je rozhodně dobré si ho založit i z jiných důvodů než jsou platby za online filmy. Podívat se, kde si založit nejvýhodnější bankovní účet, zabere pár minut a často se jedná o dobrý způsob, jak zhodnotit peníze. Navíc hodiny sledování seriálů za to rozhodně stojí. Současně nezáleží na tom, u jaké banky je účet založen, platforma si jednoduše každý měsíc strhne konkrétní částku.

Proč sledovat na Netflix filmy online?

  • Přehrávání na televizi, chytrých zařízeních i herních konzolích,
  • sledování filmů a seriálů offline,
  • obsah pro děti,
  • výběr z několika tarifů,
  • možnost okamžitého zrušení.

HBO GO vs. Netflix

Srovnání HBO GO vs. Netflix je z jednoho prostého důvodu velmi obtížné. Každá platforma totiž uspokojuje jiné spektrum diváků, někteří diváci dokonce využívají obě platformy, jelikož to u Netflixu i HBO cena dovoluje. Jak HBO GO, tak i Netflix mají mnoho pozitiv, které diváky potěší, najde se ale i malá nepříjemnost. 

Seriály a filmy na HBO Go vs. na Netflixu

Stanice HBO od svého založení produkovala vždy velmi kvalitní obsah. Mezi nejúspěšnější seriály z dílny HBO patří například Hra o trůny nebo Černobyl. Z české produkce vznikly díky HBO například seriály Pustina a Terapie. Největší výhoda HBO GO spočívá právě v tom, že je většina titulů pro diváky k dispozici v češtině, případně s českými titulky. U nových zahraničních filmů a seriálů je navíc český dabing doplňován poměrně rychle. Dalším plusem je, že na HBO mohou diváci sledovat i slavné velkofilmy a série, jako je například Pán prstenů nebo Harry Potter. Slabší je HBO GO oproti Netflixu v počtu titulů, které videotéka obsahuje. Výběr je u HBO GO omezenější.

Netflixu je nutné přičíst body za velké množství seriálů a filmů (komixové Marvelovky), a to i z vlastní dílny. Mezi nejlepší seriály od Netflixu patří například Papírový dům a Black Mirror. Snímky jsou propracované, především dokumenty na Netflixu zaručují divákovi skvělou podívanou. Problém je u Netflixu zejména s absencí českého dabingu u většiny titulů. Netflix produkuje velmi úspěšné reality show, bezkonkurenční dokumenty a obrovské množství seriálů. Také Netflix filmy 2020 patří mezi velmi divácky oblíbené. Většina z nich však bohužel není v češtině, což může dost diváků odradit. Dobrou zprávou ale je, že na platformě přibývá stále více českých, i nadabovaných zahraničních titulů. 

Přívětivost aplikace HBO GO vs. Netflix

Vzhledem k tomu, že platformy fungují poměrně dlouhou dobu, měli jejich provozovatelé dostatek času na vychytání případných chyb. Obě aplikace jsou uživatelsky přívětivé a přehledné. Větší množství diváků se však v otázce přívětivosti aplikace přiklání na stranu Netflixu. Platforma HBO GO se navíc v minulosti potýkala s výpadky, které stačily poměrně velké množství uživatelů odradit. V současné době nicméně obě aplikace fungují na velmi podobné bázi a porovnání vzhledu je spíše otázkou individuálního vkusu.

Netflix cena 2020 a dále vs. cena HBO GO CZ

Ačkoliv je cena u jedné z platforem nižší, ať už si zřídíte HBO GO nebo Netflix předplatné, cena se pohybuje kolem podobných částek. U HBO GO cena dosahuje 159 Kč měsíčně a je jednotná pro všechny uživatele. Narozdíl od Netflixu nenabízí HBO GO více druhů cenově odlišených tarifů. Co se týče platformy Netflix, cena se liší podle druhu aktivovaného programu, a to v závislosti na maximálním rozlišení, možnosti HDR obrazu, dostupném zvuku a počtu zařízení, na kterých je možné souběžně Netflix sledovat. Pro všechny, kdo si sjednávají Netflix předplatné, cena je buď za základní balíček 199 Kč, za standardní balíček 259 Kč a za Netflix Premium cena činí 319 Kč měsíčně. U platformy Netflix cena závisí také na tom, zda je účet sdílený se členy domácnosti. Pro tzv. Netflix family cena činí buď 259 Kč nebo 319 Kč, k aktivaci je totiž potřeba využívat dražší tarif, který umožňuje přehrávání na dvou a více zařízeních najednou. Možnost využívání platformy na několika zařízeních najednou je dobrým způsobem, jak zhodnotit peníze vložené do předplatného. Jeden účet totiž může využívat více členů domácnosti.

Slevy na předplatné nejsou u Netflixu ani HBO příliš častým jevem. Pokud je měsíční tarif HBO nebo Netflixu nabízen za zvýhodněnou cenu, obvykle se jedná o spolupráci s mobilním operátorem, který společně s Netflixem nebo HBO nabízí neomezený tarif. Takové slevy však nejsou stálé, ale časově omezené. V poměrně velké míře jsou poptávané i akční ceny pro určité skupiny uživatelů. V souvislosti s tím je velmi často vyhledávána zvýhodněná Netflix cena studenty, platforma však takové slevy zatím nenabízí. Nejsnazší cestou, jak získat Netflix nebo HBO za zvýhodněnou cenu, je tak podělit se o účet s rodinou nebo si jej sjednat během akční nabídky s jinou službou.

Také cashbacku se za sledování online filmů nedočkáte. Ačkoliv je cashback hitem posledních let, ani jedna z platforem neposkytuje možnost uplatnit tento druh slevy na měsíční předplatné. Jedná se o službu, která funguje především při nákupech z internetových obchodů, kdy je zákazníkovi vrácena procentní část z jeho útraty zpět na účet. Přesto, že by bylo cashback do určité míry možné uplatnit i na předplatné HBO a Netflixu, ani jedna z platforem se k takové akci zatím neodhodlala. Ačkoliv si zajistíte nejvýhodnější bankovní účet, peníze zpět se vám na něj z předplatného Netflixu ani HBO bohužel vracet nebudou.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Uvnitř firem a kanceláří