Chcete mít lepší den? Přečtěte si několik tipů na rychlé zlepšení nálady | VímVíc.cz

Chcete mít lepší den? Přečtěte si několik tipů na rychlé zlepšení nálady

23. 10. 2017

Necítíte se dobře? Zkuste se zmátořit pomocí několika rychlých tipů pro lepší den. Zvednou vám náladu a svět možná hned uvidíte v jiných barvách.

Chcete mít lepší den? Přečtěte si několik tipů na rychlé zlepšení nálady

Dejte si teplou čokoládu nebo čaj

Věděli jste, že horká čokoláda nebo kafe vám pomůže zlepšit náladu a pozornost a jakýkoli jiný teplý nápoj vás jednoduše potěší a budete se cítit v klidu a bezpečí? Znáte to – čokoláda, klid a nohy v teple. Jsou to trochu triky, které vám můžou zlepšit psychiku a celkový pocit pohody. Tento "životní styl" má dokonce také své jméno. Je to hygge, a pochází z dánštiny. V překladu znamená něco jako "chill" nebo "pohoda" a najdeme pod tím velké množství různých aktivit. Ať už je to čtení knížky pod dekou spolu s již zmíněným horkým nápojem, posezení u večeře s přáteli, anebo to, když si zapálíme svíčku, dáme horkou relaxační koupel nebo příjemnou masáž. Jednoduše to znamená užívání si milých okamžiků.

Hygge vlastně znamená umění užívat si života a maličkostí, které přináší. A hlavně - dělat si každý den co nepříjemnější.

Uklízejte kolem sebe

Ačkoli to tak na první pohled nemusí vypadat, uklízení je balzám na tělo i na duši. Nejen, že díky smejčení spálíte ten dortík z dopoledne, ale celkově vás aktivita dostane do lepší nálady. Možná najdete památeční věci, které vás potěší, minimálně si ale kolem sebe uděláte pořádek a to vás bude těšit, ještě dlouho potom. Prostředí, ve kterém se pohybujeme na nás totiž velmi působí. Proto, pokud kolem sebe nemáme uklizeno, můžeme se cítit ve stresu a nedisciplinovaní.

Zavolejte kamarádovi

Možná jste v jednom kole a ve všem tom pracování jste úplně zapomněli na kamarády. Zkuste některým z nich zavolat, jak se mají. Velmi pravděpodobně budou moc potěšeni, že voláte, a třeba se i sejdete na kafe a proberete životní radosti a strasti? A to se všechno dá pojmout stejně, jako koncept hygge. Že by vás tedy čekalo příjemné odpoledne?

Uvařte si něco dobrého

Je pravda, že tohle není úplně rychlý trik, nicméně o to větší sílu má. Zkuste si najít recept, který si dlouho schováváte nebo si jednoduše uvařte, na co máte chuť. Třeba tradiční francouzské brambory nebo italské lasagne. Uklidní a potěší vás možná nejen samotné vaření, ale hlavně výsledný pokrm. A zkusit můžete i něco úplně nového, třeba místo plátků kuřecího masa přidat do tradičních francouzských brambor celá kuřecí stehna. Co takhle třeba zkusit paleo stravu?

Tip: Dobré jídlo může být také zdravé a dietní. Stačí ho uvařit s produkty KetoDiet. Na e-shopu KetoDiet navíc nyní nakoupíte levněji, stačí uplatnit KetoDiet slevové kupóny

Terapie vůní

Ať už se bude jednat o vůni jídla – super nezdravého hambáče, či veganské pochoutky, anebo třeba vůni květin, vonných olejů a svíček – vždy vám to změní náladu. Promyslete, co právě vy potřebujete a naordinujte si podle toho léčebnou kůru hygge na náladu. Co třeba zajít do květinářství a odnést si domů tu nejvoňavější kytici, kterou tam potkáte?

Odškrtněte si něco z to-do listu

Přemýšlejte nad tím, co dlouho odkládáte. Zkuste se přemoci a povinnost vyřídit. Uvidíte, že vám spadne kámen ze srdce a potěší vás to nadlouho dopředu. A koho by nepotěšil akt odškrtnutí povinnosti? A pokud nevíte, jak se s velkým množstvím povinností vypořádat, zkuste mrknout třeba na kurz time managementu.

Projděte staré fotky

Celkem super zlepšovač nálady je prohlížení starých fotek. Projděte starší flashky nebo složky v počítači. Je velmi pravděpodobné, že najdete poklady, na které už jste dávno zapomněli. A díky tomu, budete mít hned lepší den!

A co pomáhá vám?

Pokud se chcete cítit lépe i v práci anebo ji rovnou změnit, mrkněte na volné pracovní nabídky.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře