7 nápadů, které zahrnout do průvodních dopisů! | VímVíc.cz

7 nápadů, které zahrnout do průvodních dopisů

01. 12. 2017

Není žádnou novinkou, že poměrně velká část textů uchazečů o zaměstnání je celkem obyčejná. Když se musí personalista prokousat stovkami dopisů kvalifikovaných kandidátů, bude pro vás bodem navíc, když se v nich objeví něco, co upoutá jeho pozornost.

Průvodní dopis

Je velmi dobré mít znalosti “navíc”

Možná si myslíte, že vaše pravidelné docházení na večerní hodiny španělštiny není ničím, co byste mohli zúročit ve vaší nové práci – budete se ale divit. Personalista tak pozná, že máte vytrvalost a chuť se učit novým věcem a právě tento bod v průvodním dopisu může být vstupenkou na pohovor.

Chcete se učit nové věci? Můžete se učit tak, že se podívat na online kurzy.

Pochlubte se zajímavými aktivitami, které děláte ve volném čase.

Jaké další věci byste měli zahrnout?

Co napsat do průvodního dopisu?

To, co lidé čtou, vypovídá o tom, jak tráví svůj volný čas. Zaměstnavateli to ukáže oblasti, kterým hlouběji rozumíte a o které se skutečně zajímáte. Proto, pokud zrovna nečtete nějakou “brakovou” literaturu, stojí za to zmínit, co vám dělá při čtení radost.

Pokračování ve studiu

Ano, získané tituly mají veliký význam. Ale kandidát, který je i po ukončení vysoké školy ochoten se dál vzdělávat (ať už to jsou online kurzy či workshopy), tím demonstruje svou zvědavost, zápal, kreativitu a nezávislost. Proto pokud se dále cokoli učíte (a může to být opravdu cokoli od copywritingu po kurz fotografování) určitě se o tom ve svém motivčním dopise zmiňte.

Zkusit můžete také učení online.

Odkaz na Váš osobní blog

Jste kreativní? Pokud chce zaměstnavatel znát všechna vaše předchozí zaměstnání, může se podívat na stránky, jako je Linkedln. Když ale chce vědět, jak se vyjadřujete, jak trávíte volný čas či jaké máte názory, je osobní blog ideální. Navíc může sledovat, jak se od myšlenek posouváte k realizaci. Což je možná na jednu stranu ne vždy dobré, ale vás naopak toto vědomí může posouvat dopředu.

Pravděpodobně také nešlápnete vedle přiložením vašeho profilu na LinkedIn.

Co Vás dokáže skutečně namotivovat

Co vás pohání k tomu, abyste ráno vstali z postele? Zaměstnavateli ulehčí, když ví, jak vás přimět k vykonání nějaké práce.

Žádost o zaměstnání v podobě videa

Nečekejte na den, kdy budete moci svou osobnost ukázat na pohovoru (kam se možná ani nedostanete), ukažte ji ve videu. Jedná se o netradiční formu, která je příjemnou změnou během čtení tuctů dopisů. Pokud přece jen chcete zůstat u tradičního motivačního dopisu, podívejte se na to, jak napsat motivační dopis.

Neobyčejné zájmy či jiná zajímavá fakta

Přednost mnohdy dostanou ti, kteří vyvinuli úsilí, aby odhalili svou pravou osobnost. Nejen, že jsou tato fakta zábavná, ale také budí v zaměstnavateli pocit, že vás zná. A to vzbuzuje důvěru.

Odhalte o sobě v motivačním dopise něco zajímavého.

Zkušenost jako instruktor

A to třeba jako zrovn jako táborový instruktor. Kdo si tím také neprošel? Pokud jste si během prázdnin přivydělávali jako instruktor na táboře, demonstruje to, že jste zodpovědní, dokážete vymýšlet kreativní řešení, či motivovat neochotné děti (třeba aby ráno vstaly a uklidily si postel.) Signalizuje to potenciální dovednost přimět zákazníky k využití služby, kterou jako firma poskytujete.

Nebojte se ukázat, že umíte být i kreativní

A pokud ještě stále tápete nad tím, jak motivační dopis vytvořit, pomůže vám kurz Získejte práci snů. Jestli chcete vyniknout už životopisem, pomůže vám naopak článek životopis vzor.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

CV / Životopis Pracovní pohovor