Dr. Max začíná ovládat lékárenský evropský trh | VímVíc.cz

Dr. Max začíná ovládat lékárenský evropský trh

09. 04. 2018

Nakupujete v tradičních lékárnách, nebo jste si zvykli na nakupování v moderní síti, například lékáren Dr. Max? V tuto chvíli nakupuje v relativně nové síti lékáren čím dál více lidí.

Dr. Max začíná ovládat lékárenský evropský trh

Lékárna Dr. Max

Pravděpodobně většina lidí zná síť lékáren Dr. Max. Lékárny Dr. Max v tuto chvíli představují přibližně 15 % veřejných lékáren v České republice a je tedy v současné době největší lékárenskou sítí u nás.

Lékárny Dr. Max představují největší síť lékáren v Česku.

Více než polovina těchto lékáren se nachází ve velkých obchodních center. To je možná jeden z důvodů, proč pomalu ale jistě vytlačují „tradiční“ lékárny. Lidé jsou nakoupit a jednoduše se v centru staví i do lékárny, neboť mají všechno po ruce. Další velkou výhodou je také fakt, že lékárny Dr. Max mají otevřeno od 8 hodin do 20 hodin a k tomu dokonce 7 dní v týdnu.

Otevírací doba Dr. Max

  • Lékárny Dr. Max mají otevřeno každý den od 8 do 20 hodin.

Tip: Šetřete svou peneženku a uplatněne na nákup v Dr. Max slevový kupón.

Nepřetržitá pohotovost nebo historické prodejny

Otevírací doba je v některých prodejnách Dr. Max nepřetržitá. Týká se to zejména Prahy a Brna. Znamená to, že tyto lékárny někdy dokonce pomáhájí také jako lékárenská pohotovost, která v některých menších městech chybí a lidé by tak museli dojíždět třeba do jiného vzdálenějšího města pouze pro léky.

Další zajímavost, je kromě široké otevírací doby také mnoho historických kaváren, které se v portfoliu Dr. Max nacházejí. Jednou z nich je například Lékárna U zlatého hada na Národní třídě v Praze, která má nejstarší lékárenský mobiliář v hlavním městě.

Lékárny Dr. Max mají i některé historické zajímavosti.

Brněnská lékárna U červeného raka je zase jednou z nejstarších lékáren v Evropě. Prodejny léků Dr. Max ale nemají pouze historické zajímavosti. Pojí se s nimi i mnoho moderních vymožeností. Jednou z nich je například speciální vlastní laboratoř kousek za Prahou, která je nejmodernější svého druhu v České republice.

Kdo je provozovatelem Dr. Maxe?

Jako provozovatel této lékárny vystupuje společnost ČLH, která se, podle svých slov, snaží pomáhat českému lékárenství. Bojuje tedy například prozi různým nelegálním praktikám a pomáhá tak eliminovat výpadky některých léků na českém trhu.

Lékárny Dr. Max se prý také snaží hájit práva zaměstnanců.

Kdo je vlastníkem Dr. Max plus zajímavost

Vlastníkem Dr. Max je Penta Investments. Ta vytváří mnoho různých zdravotnických projektů. Nejvyšší částku, kterou kdy investiční skupina Penta Investments zaplatila, byl nákup firmy A & D Pharma v Rumunsku. Díky tomu bude mít společnost celkem 631 lékáren v Rumunsku.

V Česku pro porovnání provozuje firma 423 lékáren, na Slovensku 273 a v Polsku je to skoro 400 lékáren. Za zmínku stojí také Srbsko (103 lékáren), a postupný vstup na italský trh. Rozvoj sítě lékáren Dr. Maxe bude jednoduše do budoucna stále rychlejší.

Kariéra v lékárnách Dr. Max

Práce farmaceuta je záslužná a vyžaduje soustředěnost. Zaměstnance Dr. Max mohou ovšem mohou svoje schopnosti pilovat v Akademii Dr. Max. Tam mohou posilovat vzdělání například prostřednictvím odborných konferencí nebo různých školení. Ti, co chtějí kariéru u Dr. Max nastartovat, zde navíc mohou získat studijní praxi.

Zaměstnanecké benefity

Zaměstnance v Dr. Max čeká množství benefitů. Jedná se zejména o zaměstnanecké slevy, kurzy a školení, atestace, příspěvky na dětský tábor a další příspěvky nebo třeba stravenky. Podle ekonomů se bude této lékárně navíc dačit stále, jelikož lidé budou bohužel nemocní pořád. Proto se také jedná o stabilní společnost se stabilním a předvídatelným vývojem.

Přečtěte si také recenze zaměstnanců firem.

Recenze firem: Jak je na tom Dr. Max?

Chcete zkusit práci v Dr. Max? Není nic jednoduššího, než se podívat na recenze firem a konkrétně na recenze Dr. Max. Přidat můžete také svoji recenzi a ukázat tak ostatním, jak jste s danou prací ve firmě byli spokojeni a jaké byly její výhody a nevýhody.

Podívejte se také na článek o platových třídách.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří Ze života firem a kanceláří