Zorganizujte ten nejlepší firemní vánoční večírek | VímVíc.cz

Zorganizujte ten nejlepší firemní vánoční večírek

08. 12. 2017

Už máte na letošní vánoční večírek všechno připraveno? Podívejte se, co všechno je potřeba zařídit, aby vše proběhlo podle plánu a užijte si neformální událost s kolegy na maximum.

Zorganizujte ten nejlepší firemní vánoční večírek

Plánování vánočního večírku

Než ůbec začnete něco zařizovat, je třeba si ujasnit několik základních věcí. Položte sobě několik otázek, a také se zeptejte kolegů, klidně v hromadné zprávě, jestli mají tip, jak by měl vypadat jejich vysněný firemní večírek. Čerpat z toho můžete i do budoucna.

Co vše je potřeba promyslet

  • Jakou zábavu na večírku by si přáli zaměstnanci
  • Kolik financí na uskutečnění vánočního večírku máte k dispozici
  • Budou pozváni pouze zaměstnanci nebo i jejich rodiny?
  • Jaký bude program vánočního večírku
  • Bude se vánoční večírek konat ve firmě nebo mimo firmu
Vánoční večírek by měl být něco, na co se budou všichni těšit.

Vánoční večírek potřebuje správný čas a místo

Nejlepší je samozřejmě plánovat vše dopředu, ale pokud začínáte teď, nedá se nic dělat. V tuto chvíli je pro vás zásadní rozmyslet si, zda vánoční večírek proběhne ve vaší firmě anebo mimo ni. Poté obvolejte tipy na místa a zjistěte, kde mají volno. Zarezervujte to nejlepší místo a poté připravte osobité pozvánky s datem, místem a časem pro každého zaměstnance a rozdejte je.

Plán financí vánočního večírku

Zaprvé musíte mít jasno, jakou částku můžete do vánočního večírku vložit. Velmi oblíbené jsou otevřené bary, tedy nápoje zdarma. Nezapomeňte ovšem ovšem na bar vložit limit, aby se toho nepropilo podstatně více. Pamatujte, že otevřený bar může vaše zaměstnance na vánočním večírku udržet déle. Jestli je to dobře nebo špatně je už ale otázka pro vás :)

Otevřený bar můžete nechat do určitého limitu.

Vánoční večírek potřebuje jasný a kvalitní program

Aby vánoční večírek splnil svůj účel, tedy měl by být něco jako teambuilding, je vhodné k němu také tak přistupovat. Vymyslete vhodný program, aby se nikdo nenudil. Proslovy a konverzace je jedna věc, zkuste ale zajistit nějaká překvapení anebo různé vystoupení, koncerty či show. Vše by se mělo ale podřídit vaší firemní kultuře.

Výzdoba vánočního večírku je základ

Samozřejmostí každého vánočního večírku by měla být samozřejmě vánoční výzdoba. Dobrým nápadem je adventní věnec nebo jmelí. Hodit se mohou také třeba balónky laděné do stejných barev, ale pozor, abyste nic nepřehnali. Jistotou by pak měl být alespoň menší vánoční stromek.

Pokud jste doteď v práci vánoční stromeček nenazdobili, tak teď je ta pravá chvíle.

Vánoční večírek a dárky

Možná také přemýšlíte nad tím, že by bylo hezké, kdyby se zaměstnanci mohli nějak odměnit. Velmi zajímavou alternativou může být řekněme “Tajný Santa”. Ten spočívá v tom, že zaměstnancům náhodně přidělíte jména jiných zaměstnanců a oni je poté budou moci obdarovat nějakou maličkostí. Pokud si myslíte, že by to mohlo vytvořit napjaté situace, zkuste zapřemýšlet třeba nad tím, že společně uspořádáte charitativní sbírku. Inspiraci se meze nekladou.

Umíte hezky zabalit dárek? Může se vám hodit kurz zdarma - jak zabalit dárek.

A nezapomeňte, že všechen stres by měl jít stranou a na vánoční večírek byste se měli hlavně těšit.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Ze života firem a kanceláří