Vylepšete si v novém roce vztah se svým šéfem. Jak na to? | VímVíc.cz

Vylepšete si v novém roce vztah se svým šéfem. Jak na to?

19. 01. 2018

Fungující vztahy v práci jsou zásadní pro spokojený život. Přemýšlíte, co si o vás myslíš šéf? Jestli vás má rád, věří vám a zda vidí vaše přispění k týmu? Podívejte se na několik tipů, jak si vztah se šéfem můžete vylepšit.

Vylepšete si v novém roce vztah se svým šéfem. Jak na to?

Nespoléhejte se vždy na e-mail

Je pro vás e-mail a další online platformy něco, kam vždy chodíte pro radu? Určitě na tom není nic špatného, ovšem nic se nemá přehánět. Zkuste se v některých případech spolehnout jen na své uvážení, protože neustálá závislost na šéfovi není zdravá. Také pamatujte na to, že pokud o něco žádáte nebo se chcete omluvit za chybu, měli byste dát přednost komunikaci tváří v tvář a hlavně vědět, jak komunikovat s lidmi. Přestože si často myslíme, že jsme králové online komunikace a že online dokážeme situaci mnohem lépe vysvětlit, dokazuje se, že je to přesně naopak. Reálná konverzace prostě vede.

Snažte se být více autonomní a řešte věci tváří v tvář, můžete předejít nedorozuměním. Vyplatí se vědět, jak komunikovat s lidmi.

Dívejte se na váš vztah se šéfem s více stran

Často vidíme sami sebe jako pracovníky a naše manažery jako ty, kteří jsou nad námi jako dozorčí a tím to končí. Zapomínáme, že i manažeři mají své úkoly, které musí vykonat, a za které jsou zodpovědní. Pokud si s nimi tedy chcete utužit vztah, dívejte se na to tímto způsobem. Zeptejte se jednoduše:,,Co pro vás mohu udělat navíc?” Tím, že vůbec takovou otázku položíte, otevřete dveře lepším možnostem a třeba i lepší práci a pracovnímu ohodnocení do budoucna. A to by mohla být dostatečná motivace.

Tím, že si přiberete více projektů, na které máte kapacitu, můžete své kariéře a vztahu se šéfem hodně pomoci.

Přijímejte feedback pokorně

Až dojde na zpětnou vazbu, připravte se psychicky na to, že jste srovnáni s tím, že přijde určité zhodnocení vaší práce. Pokud se vám zdá, že je k vám vedoucí nespravedlivý, snažte se mu vysvětlit, proč vás tento jeho pocit mrzí, ale zároveň se snažte ho ubezpečit v tom, že se skutečně chcete stále zlepšovat. Pokud budete i ten negativní feedback přijímat s chladnou hlavou, šéf vám může dávat rady pravděpodobně s větší lehkostí, což vám může pomoci ke kariérnímu růstu.

Spokojené mezilidské vztahy v práci jsou základem životní pohody.

Zaměstnanci odcházejí, protože chtějí od svých manažerů více

Výzkum Gallup ukázal, že jedním z důvodů, proč zaměstnanci přistoupí k podání výpovědi, je chtějí pryč od daného šéfa, chtějí zlepšit svoji kariéru a celkově život. V překladu to znamená, že si v zásadě přejí být oceňováni, doufají v kladný a pohodový vztah se svým šéfem a potřebují spokojenost v práci a progres. Mezilidské vztahy na pracovišti tedy skutečně dělají hodně.

Nejste spokojeni ve své práci? Podívejte se na aktuální nabídky práce a také na to, jak vypadá hodnocení zaměstnavatelů.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata: