Sladit brigádu se školou, koníčky i ambiciózními cíli? V McDonald´s možné | VímVíc.cz

Sladit brigádu se školou, koníčky i ambiciózními cíli? V McDonald´s možné!

25. 10. 2018

Brigáda u McDonald´s je stále vnímána hlavně jako místo, kde mladí lidé čerpají své první pracovní zkušenosti. Mnohé z vás však možná překvapí, že kromě studentských přivýdělků přináší i spoustu dalších možností. Brigádu si navíc přizpůsobíte tak, abyste nezanedbali školní povinnosti a nezhoršili si vážený průměr známek. Přečtěte si, proč pracovat právě zde.

Sladit brigádu se školou, koníčky i ambiciózními cíli? V McDonaldu možné!

Začněte svou cestu za úspěchem v McDonald´s

Letní prázdniny už jsou dávno minulostí, ale nejsou to jen zahradní grilovačky a výlety, kdy se finance navíc hodí. Přivydělat si i v průběhu školního roku, a zároveň si udržet dobrý vážený průměr známek, přitom nemusí být až tak velká věda, pokud najdete zaměstnavatele, který bude rozumět vašim potřebám, včetně těch studijních.

Krásným příkladem je Barbora Hamplová. Jako studentka začala v šestnácti letech na pozici brigádnice u McDonald´s. Na místě, kde finanční injekci hledá mnoho studentů. Vytrvala a vypracovala se až na vedoucí restaurace. Dnes nejen, že podnik sama vede, ale navíc díky svým zkušenostem pomáhá více než stovce zaměstnanců, kteří jdou v jejich stopách. A rozhodně nejde o ojedinělou situaci.

Přivydělat si i v průběhu školního roku přitom nemusí být až tak velká věda, pokud najdete zaměstnavatele, který bude rozumět vašim potřebám.

U McDonald´s můžete začít pracovat nejen v létě, dveře jsou otevřené celoročně. Pracovní dobu si sami zkombinujete se školou, oběháváním úřadů či doktorů a se zařizováním všech povinností, jež je potřeba zvládnout. Přivyděláte si tak bez toho, aby se vám zhoršil vážený průměr známek. Naučíte se komunikaci se zákazníky, správnou prezentaci jídla, které zbožňuje celý svět a také připravovat třeba BigMac. Právě tento oblíbený burger momentálně slaví své 50. narozeniny! Parta pohodových kolegů a možnost být součástí řady firemních večírků je samozřejmostí.

Sladit brigádu se školou, koníčky i ambiciózními cíli? V McDonaldu možné!

Kariérní růst zde není cizím slovem

Jestliže patříte mezi ambiciózní jedince, McDonald´s je i pro vás tím pravým místem. Z brigádníka se totiž klidně můžete za velmi krátkou dobu stát manažerem pobočky! Právě tak, jako Barbora Hamplová. „Jako vedoucí pracuji tři roky, moje cesta na tuto pozici trvala dlouhých 9 let. Na druhou stranu jsem během ní vystudovala střední i vysokou školu. Jiní to zvládnou i za ty tři roky,“ říká mladá manažerka, která dnes vede 140 zaměstnanců restaurace.

„Jako vedoucí pracuji tři roky, moje cesta na tuto pozici trvala dlouhých 9 let. Na druhou stranu jsem během ní vystudovala střední i vysokou školu. Jiní to zvládnou i za ty tři roky.“

U „Mekáče“ rozhodně nehrozí, že byste museli čelit dennímu stereotypu. Každý den je jiný. Tím je zaručeno, že budete čerpat kvanta nových zkušeností, které se vám budou hodit i v budoucím životě. A to je k nezaplacení. Co ještě v závěru radí Bára při vaší cestě za úspěchem? „Pracujte tak, abyste byli sami se sebou spokojení, ptejte se a hledejte cesty, jak práci dělat co nejlépe. Zbytek přijde sám.“

Inspiroval vás tento článek a chcete pracovat u McDonald´s? Pak neváhejte přejít na seznam aktuálně hledaných pracovních pozic.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří