Rozhovor: Jak probíhá pohovor v Komerční bance aneb Které vlastnosti by měl ideální uchazeč mít? | VímVíc.cz

Rozhovor: Jak probíhá pohovor v Komerční bance aneb Které vlastnosti by měl ideální uchazeč mít?

04. 09. 2017

Zajímá vás, jak vypadá pohovor v Komerční bance? Co musíte znát a umět, abyste byli úspěšní? A kterými otázkami byste se neměli nechat zaskočit? HR Front Office Managerka Martina Maričová nám prozradila, co vás na pohovoru v Komerční bance čeká.

Jak probíhá pohovor v Komerční bance aneb Jaké vlastnosti by měl ideální uchazeč mít?

1. Jaké jsou tipy a triky pro uchazeče, který se u vás chce připravit na pohovor?

V dnešní době je velmi snadné získat kdekoliv na internetu teoretické znalosti o tom „jak být úspěšný a čeho se vyvarovat při pohovoru“. Za nás ale doporučujeme řídit se vlastní intuicí, být přirozený a svůj. Velmi si ceníme vlastní invence a opravdového zájmu o společnost, do které se kandidát hlásí, a také o pozici, na kterou se hlásí.

2. Na jakou nejzáludnější otázku se na pohovoru ptáte?

Záludné otázky u nás nečekejte. Pohovory vedeme korektně a profesionálně. Naším cílem je získat skvělého člověka do týmu, a proto chceme, aby se u nás cítil dobře a komfortně již od prvního okamžiku.

Chceme, aby se lidé v našem týmu cítili skvěle a uvolněně už od prvního okamžiku.

3. Jakou vlastnost by měl mít každý kandidát, kterého hledáte?

Určitě by měly být v souladu s firemními hodnotami Komerční banky. Vyznáváme týmového ducha, odpovědnost, zaujetí a inovace. A samozřejmě na prvním místě máme klienta, a to by měl mít také každý kandidát, který se k nám hlásí.

4. Jak u vás probíhá přijímací řízení?

Každý životopis, který obdržíme jako reakci na pracovní inzerát, pečlivě posoudíme a profilově odpovídající kandidáty většinou nejdříve kontaktujeme telefonicky a poté předáváme základní ověřené informace manažerovi. Pokud se kandidát zamlouvá i manažerovi, zveme uchazeče na osobní pohovor. Pohovoru se obvykle účastní jak zástupce HR, tak manažer jako budoucí přímý nadřízený a cílem setkání je upřesnit si vzájemné představy ohledně dané pozice. V případě, že dojde k souznění mezi všemi jednajícím stranami, dostává od nás kandidát pracovní nabídku. Po celou dobu přijímacího řízení jsme s kandidáty v kontaktu a snažíme se komunikovat maximálně rychle a otevřeně.

Našich pohovorů se účastní nejen HR specialista, ale potenciální přímý nadřízený uchazeče.

5. Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

Ano, pár veselých příhod jsme zažili. Například když kolegyni společně s kandidátem omylem uzamkla ostraha v zasedací místnosti a pohovor se tak nedobrovolně protáhl o další společnou půlhodinku. Úsměvná byla také situace, kdy kandidát během pohovoru přes SKYPE musel jít otevřít dveře svého bytu a zapomněl, že košili s kravatou doplnil pouze spodním prádlem. :)

6. Čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Rozhodně svými znalostmi a dovednostmi a minimálně základní znalostí naší společnosti. Také si ceníme přirozeného chování, bezprostřednosti a autentického zájmu o konkrétní pozici. To všechno by měl ideální kandidát splňovat.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří