Proč jsou sportovci těmi nejlepšími zaměstnanci? | VímVíc.cz

Proč jsou sportovci těmi nejlepšími zaměstnanci?

07. 10. 2017

Při výběru nových zaměstnanců se personalisté často zaměřují na reálné znalosti a zkušenosti uchazeče. Když se ale zaměří na "druhotné" schopnosti a potenciál kandidáta, mohou se dít velké věci. V čem mohou být, zaměstnanci-sportovci, lepší?

Proč jsou sportovci těmi nejlepšími zaměstnanci?

Pro sportovce je důležitá rovnováha

Lidé, kteří se zajímají o zdravý životní styl se snaží dosáhnout nejen toho, aby byli v životě zdraví, ale také spokojení. Jejich filozofie je taková, aby byl jejich celkový život v rovnováze. Snaží se tedy sportovat, zajímat se o zdravé jídlo, ale také se snažit trávit svůj čas smysluplně, protože díky sportu a dlouhodobým výsledkům vědí, jaká je jeho cena.

Rovnováha mezi osobním a pracovním životem. I o to se sportovci snaží.

Sportovci respektují autority

Zaměstnanci-sportovci nemají problém s uznáváním autorit. Znamená to, že pokud mu ukážete, že stojí za to, aby vás následoval, stanete se pro něj něco jako trenér. Bude vás poslouchat, protože z vás vytuší znalosti a zkušenosti, které mu můžete předat. Nemusíte se tak bát toho, že by byl někdy zbytečně proti vám.

Sportovci se učí novým věcem

Sportovci vědí, že s každým sportem přichází spoustu nových dovedností, které je potřeba se naučit. Je jim totiž jasné, že další krok k osvojení schopnosti stojí na kroku předchozím. Proto se nemusíte bát, že by zaměstnanec-sportovec ve firmě zakrněl. Naopak bude toužit po sebevzdělávání.

Jestli máte v týmu zaměstnance-sportovce - zatleskejte si. Bude to pro vás jen a jen přínos.

Sportovci jsou soutěživí a mají velkou výdrž

Dálší jejich výhodou je to, že vědí, že na všem je potřeba strávit určitý čas, aby byly vidět výsledky. Vědí, že je potřeba tvrdě pracovat, aby se jim podařilo dosáhnout něčeho nového. Proto se nikdy nestane to, že by zaměstnanci-sportovci, vzdali zadaný úkol předčasně. Budou se snažit najít různé cesty ke zvládnutí úkolu, a to je opravdu velká výhoda.

Sportovci jsou dobří v týmu

Další, a určitě ne poslední výhoda sportovců v týmu, je rozhodně to, že vědí, jak skupiny lidí fungují. Dokážou pochopit, že každý má talent na něco trochu jiného a vidí to jako výhodu, která je ku prospěchu celku.

Stále ještě váháte, jestli sportovce najmout? Pokud nevíte, jak jej poznat, stačí se zeptat uchazečů na záliby a všímat si malých detailů, ať už je to typ postavy nebo fitness náramek na ruce. Svůj pracovní kolektiv můžete podpořit tím, že zaměstnancům umožníte využívat MultiSport kartu. MultiSport karta obohatí váš zaměstnanecký program o nový benefit, navíc velmi často poptávaný. Kromě toho budete mít na pracovišti namotivované a energické pracovníky. MultiSport kartu navíc nemusíte hradit plně, obvykle firmy přispívají část měsíční platby a zbytek si zaměstnanci hradí sami.

Tip: Chystáte se začít sportovat? Pořiďte si kvalitní sportovní vybavení na e-shopu Decathlon. Akční kód Decathlon vám zajistí výhodné ceny.

Hledáte nové zaměstnání? Mrkněte na volné pracovní nabídky.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře