Jak se připravit na pohovor do firmy Penam? | VímVíc.cz

Přečtěte si, jak probíhá pohovor ve firmě Penam

22. 10. 2018

Přečtěte si, jak uspět na pohovoru ve společnosti Penam.

penam

Jaké jsou tipy a triky pro uchazeče, který se u Vás chce připravit na pohovor?

Spíše než tipy a triky, vždy doporučujeme uvádět pouze pravdivé informace. Není to žádná „rocket science.“ Excelentní angličtina se přeci nedá zcela zapomenout po 2 letech, profík na Excel umí použít logickou funkci KDYŽ a pekař skutečně není obsluha rozpékacího zařízení.

Oceňujeme upřímnost a odhodlání.

Naopak velmi oceňujeme upřímnost a odhodlání. Například když uchazečka na pozici inspektorky jakosti nemá praktické zkušenosti s využívám HACCPu, který je pro zajištění a řízení kvality velmi důležitý, ale projeví snahu se prakticky doučit, obstará si potřebné materiály a už na 2. kole má docela slušný přehled - proč jí nedat šanci rozvíjet své kompetence dál? Klíčový je skutečný zájem o danou věc. Řečeno slovy klasika: „Lidská vůle a práce dokážou zázraky.“ Rádi dáváme příležitosti, ale potřebujeme vědět, že Jokera dáváme do těch správných rukou.

Na jakou nejzáludnější otázku se na pohovoru ptáte?

Netrápíme uchazeče záludnými otázkami. Ačkoliv, jednou jsem se zeptala uchazečky (uvedla totiž, že má bezbřehý smysl pro humor a celou dobu se ani koutkem úst neusmála), co si myslí, že by řekl hrách, kdyby potkal kukuřici.

Kterou vlastnost by měl mít každý váš kandidát?

Měl by mít představu, co chce dělat, kam by rád směřoval. Zkrátka znát svůj dream job anebo alespoň v dálce vidět jeho obrysy a jít si za ním.

Penam2

Mohla byste přiblížit váš průběh přijímacího řízení?

Vždy začínáme osobním setkáním, které má zpravidla poznávací charakter. Nemáme rádi příliš úzké korzety, to se nám i uchazečům pak těžce dýchá. Naším záměrem je navodit přátelskou atmosféru, zajistit uvolněné klima, zbavit uchazeče nervozity a zbytečných rozpaků. Naší ambicí je poznat přirozenost uchazeče.

Chceme poznat přirozenost uchazeče.

Poté následuje zpravidla druhé setkání, kde více prověřujeme potřebné kompetence, jdeme více do hloubky a snažíme se odkrýt vše, co se odkrýt dá. Testujeme, ověřujeme, zjišťujeme. V malém množství případů probíhá i závěrečné třetí setkání. Netrváme však na dogmatickém postupu. Jsme a dále chceme být maximálně flexibilní k potřebám uchazečů - v případě potřeby využijeme Skype, sejdeme se v kavárně nebo pro lepší ilustraci jdeme přímo do provozu. Zkrátka vyrazíme na exkurzi.

Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

Ano, několik jich máme. O náhody a úsměvné příběhy u nás není nouze.

Čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Upřímným sdělením, kam směřuje, po čem touží a co preferuje. Také oceníme pravdu o tom, co rád nemá a k čemu by se nechtěl více vracet.

Hledáte nové zaměstnání? Pak neváhejte a přejděte na aktuální nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří