Odnes si z výběrka v KPMG nejen pracovní nabídku, ale i zážitek! | VímVíc.cz

Odnes si z výběrka v KPMG nejen pracovní nabídku, ale i zážitek

20. 02. 2018

Jednou z důležitých rad, kterou tě chceme obohatit , je, aby sis vybíral svého budoucího zaměstnavatele i na základě dojmů, které si odneseš během výběrového řízení.

Odnes si z výběrka v KPMG nejen pracovní nabídku, ale i zážitek!

Informace od kolegů

Během výběrka se setkáš se spoustou potenciálních kolegů, prohlédneš si prostory, uvidíš, jak mezi sebou kolegové jednají, a hlavně, zda se o tebe skutečně zajímají a opravdově se snaží, aby se ti u nich líbilo. Pokud budeš po výběrovém řízení mít jenom pozitivní dojmy, prostředí a zaměstnanci ti budou sympatičtí, a navíc to pro tebe bude příjemný zážitek, věř, že realita po nástupu bude totožná.

Pokud budete mít po výběrku pozitivní dojmy, věřte, že i pracovní realita poté bude totožná.

V KPMG Česká republika jsme se do toho letos pořádně obuli. Nejenom, že kompletně rekonstruujeme naši pražskou kancelář, ale taky jsme zamakali na novém modelu výběrového řízení pro studenty a absolventy VŠ. Chceme, aby i pro tebe, jako kandidáta, byl den strávený s námi přínosný, a odnesl/a sis v ideálním případě pracovní nabídku, ale i zpětnou vazbu a zážitky, na které nezapomeneš.

První krok

Ze všeho nejdřív nám o sobě musíš dát vědět a poslat nám své CV. Volné pozice a stáže najdeš na kariérních stránkách www.vyrostlijsme.cz. Tam na tebe čekají konkrétní tipy na výběrko, informace o KPMG, naší práci a odděleních nebo chystané akce, na kterých se můžeme potkat. Mimo to si na webu můžeš pročíst náš blog, který píšou sami zaměstnanci, nebo se inspirovat kariérními příběhy dnes velmi úspěšných manažerů či CFO, kteří začínali u nás.

Hezky z domova

Aby to bylo jednodušší a nebyl/a jsi tolik nervózní, na první kolo nemusíš chodit k nám. Testy obecných předpokladů ti pošleme online a dáme ti na ně dostatek času. Vyplnit je můžeš kdykoliv a kdekoliv se budeš cítit připravený/á. Nanečisto si je můžeš také vyzkoušet v naší interaktivní aplikací Test2Job! Stáhneš ji zdarma v AppStore či Google Play a procvičíš si v ní všechny tipy úloh. O výsledku v testech tě pak budeme brzy informovat.

KPMG pohovor

Den D

Teď bychom se s tebou už rádi seznámili osobně. Místo „Ácéčka“ tu máme workshop „Den D“. Během dne se mimo řešení interaktivních případovek také seznámíš se svými potenciálními kolegy, podíváš se do našich zbrusu nových kanceláří, předvedeš svou angličtinu nebo si v pauze zasoutěžíš o atraktivní cenu. Připrav se, nervozitu nech doma a prostě doraz. Nemáš se čeho bát!

Připrav se, nervozitu nech doma a prostě doraz.

Na kus řeči

Pak už se můžeš začít těšit na rozhovor s manažerem oddělení, do kterého se hlásíš, a se zástupcem z HR. Během rozhovoru budou mít obě strany možnost zjistit, zda se naše vzájemná očekávání potkávají.

A co teď?

Pokud uspěješ ve výběrovém řízení, do 48 hodin obdržíš pracovní nabídku. Tvůj nástup do KPMG oslavíme v červnu na tradiční Welcome party na terase naší budovy, kde potkáš nové kolegy a vedení společnosti. V úvodních týdnech po nástupu tě profesně připravíme na tvou novou roli. A pak hurá za klienty nasávat zkušenosti, které ti už nikdo nevezme! :-)

Rada na závěr

Během výběrka buď sám/sama sebou, ptej se na to, co tě zajímá, buď připravený/á a doraz včas.

Tvoje KPMG

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří