Nejlevnější operativní leasing: Škoda nebo BMW | VímVíc.cz

Nejlevnější operativní leasing: Škoda nebo BMW

10. 10. 2019

Plánujete pořízení nového vozu a nevíte si rady s financováním? Rádi byste ušetřili na splátkách nebo nemáte dostatek peněz na složení počáteční akontace? V tom případě vás určitě bude zajímat operativní leasing. Ukážeme vám, jak se zorientovat v nabídce na trhu a jak vybrat ten nejlevnější a nejvýhodnější vůz právě pro vás.

Nejlevnější operativní leasing_autosalon

Co je to operativní leasing?

Jistě znáte finanční leasing, při kterém jako klient splácíte leasingové společnosti pravidelné splátky. Během této doby je vůz stále majetkem leasingové společnosti. Po zaplacení celé sumy již přechází jeho vlastnictví na vás. Ale co je operativní leasing a jak se liší od toho finančního? Pojďte se podívat na rozdíly mezi těmito systémy financování.

Operativní leasing by se dal přirovnat k nájmu za auto. Stejně jako u finančního leasingu platíte měsíčně vybranou částku. Auto na operativní leasing vám ale po sjednané době pronájmu (obvykle 1–5 let, lze ale i jinak) nepatří. Po uplynutí pronajímané lhůty zůstává vůz majetkem společnosti, které dále sama řeší jeho další prodej, pronájem či jiné nakládání s ním.

Někdo považuje fakt, že mu po doplacení splátek auto nepatří, za nevýhodu. Nemusí se jednat o negativum. Za celou dobu splácení na rozdíl od finančního leasingu nezaplatíte celou kupní cenu, ale jen poměrnou část za pronájem. Také nepotřebujete žádné vstupní finance, protože neskládáte akontaci.

Operativní leasing funguje jako pronájem vozů. Nehradíte jejich plnou kupní cenu, jen poplatek za půjčení.

Auto na operativní leasing

Operativní leasing je jednoduchá cesta, jak získat nejlevněji nové auto. Měsíční hrazená částka je fixní a po sjednaném období můžete mít opět nový vůz, aniž byste řešili, co s tím starým, nebo zařizovali přepis auta. Základem operativního leasingu není jen pronájem automobilu, ale také další přidané služby.

I ten nejlevnější operativní leasing obvykle zahrnuje povinné ručení a havarijní pojištění. Ušetří vám tudíž práci i čas a o tyto služby se postará za vás. Pokročilý operativní leasing pak může zahrnovat také výhody jako asistenční služby, pravidelné servisní kontroly, dálniční známky nebo přidání zimních pneumatik i možnosti jejich uskladnění.

Dříve byl operativní leasing výsadou pouze firem a podnikatelů. V současné době se trend rozšířil i na poskytování běžným uživatelům. Operativní leasing pro soukromé osoby nabízí stále více společností. Můžete si tak vybrat, jaké podmínky na tuto službu máte, jaký vůz byste chtěli a především můžete díky vzájemné konkurenci těchto firem získat velmi dobrou cenu.

Mnoho nabídek zahrnuje i bonusové služby. Operativní leasing lze sjednat i pro soukromé osoby.
Nejlevnější operativní leasing_klíč

Jak vybrat operativní leasing

Existuje celá řada firem, které operativní leasing nabízejí. Ve srovnání s prodejem aut od soukromých osob nebo nabídkou bazarů se jedná o znatelně nižší číslo. Přesto je z čeho vybírat a pro někoho může být těžší se na trhu zorientovat. Proto se pojďme podívat, jak se mezi jednotlivými společnostmi zorientovat a jak můžete ušetřit.

Pro někoho bude základem výběr dle značky vozu. Pokud například patříte mezi dlouholeté a spokojené uživatele Škodovky nebo BMW, není co řešit. V případě, že nehodláte dělat změny, váš okruh výběru se s požadovaným modelem značně zúží a zpřehlední. Pokud nepreferujte konkrétní značku, čeká vás srovnávání aut s ohledem na výhodnost nabídek. To však nemusí být vždy úplná hračka.

Srovnání operativních leasingů vám nabízí mnoho recenzí, ze kterých se dozvíte o nejrůznějších chytácích a všech kladech i záporech. Recenze se hodí zejména, když již máte vyhlédnutých několik nabídek a rozhodujete se mezi nimi. Pro komplexní porovnání je vhodné použít kalkulačku prooperativní leasing. Zde se nejen dozvíte, jaké nabídky na trhu jsou, ale také získáte jejich rychlé a přehledné srovnání.

Při výběru operativního leasingu se vyplatí srovnávat nabídky. Můžete tím opravdu hodně ušetřit, stejně jako díky speciálním akcím.

Jak ušetřit s operativním leasingem

Velice se vyplatí sledovat ceny jednotlivých prodejců a využívat slevy. Další možností jsou prémiové služby, které jsou nabízeny buď při splnění určitých podmínek (např. pro operativní leasing od dané ceny vozu) nebo s časovým omezením.

Díky těmto akcím operativního leasingu můžete výrazně ušetřit. Časově limitované nabídky nemusejí být v některých kalkulačkách leasingu uvedené, a proto se vyplatí sledovat více zdrojů. Informačně nejspolehlivější vždy bývají stránky samotných poskytovatelů.

Pokud chcete ještě více ušetřit a netrváte na zbrusu novém vozu, můžete si pořídit i starší automobil. Operativní leasing ojetých vozů nabízí mnoho společností a ceny jsou příznivější. Samozřejmostí je, že poskytnuté auto bude v naprostém pořádku a zkontrolované odborníky. Výhody operativního leasingu, jako je pojištění a další, které se týkají nových modelů, platí ve většině případů i u ojetých vozů.

Praktickým nástrojem a možností jak ušetřit jsou kalkulačky operativních leasingů.

Srovnání jednotlivých značek

Jako první prozkoumejte typickou českou značku. Operativní leasing Škoda nabízí úpravu nabídky přesně podle vašich představ při domluvě s prodejcem. Také podporuje on-line sjednání. Model Fabie můžete mít už za necelých 5 100 Kč měsíčně, Octavia za 8 200 Kč měsíčně a velký Kodiaq za méně než 14 500 Kč. Vybrat si můžete i z dalších typů vozů.

Dalším společností, která umožňuje přizpůsobení vozu dle přání zákazníka je BMW. Na výběr máte z opravdu velké řady modelů. Výsledná cena závisí na tom, jak si vůz nakonfigurujete i na dalších parametrech, jako je například počet předpokládaných najetých kilometrů. Operativní leasing BMW samozřejmě také nevyžaduje žádný počáteční vklad. Velkou výhodou je, že za vás všechny starosti obstará prodejce.

Dalším velkým hráčem na poli operativních leasingů je společnost Volkswagen. Ta je výhodná především pro podnikatele a firmy, které potřebují více vozů. Operativní leasing VW ale využijí i běžní zákazníci. Na výběr máte celou řadu vozů. Ceny začínají kolem 6 000 Kč za měsíc. Dobré je ale samozřejmě porovnávat nabídky jednotlivých prodejců.

Další automobilkou, která slaví na poli operativních leasingů úspěch, je Hyundai. Kromě nulové akontace a starosti o provoz vozu, nabízí společnost i poskytnutí náhradního vozu v době garančního servisu zdarma. Za operativní leasing Hyundai můžete zaplatit i méně než 6 000 Kč měsíčně. Nemáte při tom na rozdíl od větší části konkurence dané žádné omezení počtem najetých kilometrů.

Možnost operativního leasingu nabízejí i další modely vozů. Většinou se jedná o populárnější typy. Mezi časté patří dále například operativní leasing Mercedes, Peugeot, Citroën a další. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv vůz, prověřte si dobře danou nabídku, zda neobsahuje skryté poplatky třeba za více najetých kilometrů. Věnujte pozornost také dalším podmínkám, jako jsou vlastní úpravy vozu, typicky například montáž tažného zařízení. S rozhodováním vám může pomoci také hodnocení firem.

Tip: K řízení automobilu potřebujete především řidičský průkaz. Podívejte se, co dělat v případě, že vás potkala ztráta řidičského průkazu.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Práva a povinnosti zaměstnanců