Pracovní dress code | business móda | VímVíc.cz

Móda do práce: Jak na dress code, ve kterém budete vypadat ještě chytřeji?

21. 06. 2021

Jak jistě víte, první dojem z člověka dělá hodně. Pokud se povede, okolí vám bude více naslouchat a vaše sdělení na pracovní poradě bude důvěryhodnější. Prvnímu dojmu můžete pomoci také tím, jak vypadáte a jaké máte oblečení. 

Móda do práce

Celkový pohled a SMART je na dohled

Celkový pohled na vás by se měl dát snadno popsat několika slovy: čistý, upravený, uhlazený a sladěný. Víc toho opravdu nepotřebujete. Vaše oblečení by vždy mělo být perfektně padnoucí. Vybírejte si správné velikosti a střihy, které lichotí vaší postavě. Pozor ovšem na to, aby jí nelichotily až příliš. Zapomeňte na krátké sukně (navíc v kombinaci s vysokými podpatky) nebo hluboké výstřihy. Ty vám sice mohou zajistit pozornost, ne ovšem takovou, po které vás budou vaši kolegové a obchodní partneři brát vážně a seriózně. 

Celkový styl, ať je co nejčistší. Držte se klasických střihů sak, košil, kalhot, sukní i šatů. Vaše oblečení by vás nemělo schovávat – ba právě naopak. Nebojte se ženských střihů, jen je noste vkusně a v ruku v ruce s dress code, který potřebujete dodržet. 

Mrkněte se na pestrou paletu ženské módy. Paleta barev v business módě by měla být tradiční – tmavě modrá, antracitová, béžová, bílá, černá. V těchto barvách si pořiďte základní stavební kameny vašeho šatníku. S kvalitním základem následně můžete kombinovat barevné prvky na halenkách nebo kabelkách. Zkrátka na sekundární vlně. 

Velmi důležité je také zaměřit se na materiály. Myslete při výběru materiálu na to, že v oblečení budete trávit třeba i 10 hodin denně. Je jedno, jestli máte prezentaci na poradě v 8 hodin ráno nebo v 17 hodin odpoledne. Vždycky musíte vypadat skvěle. Sáhněte po přírodních materiálech, které se nemačkají. A pro jistotu mějte s sebou vždy alespoň jednu náhradní košili. 

Jednoduchá a dbalá elegance

Co by rozhodně nemělo chybět ve vašem business šatníku? Alespoň jeden kostýmek (sako a kalhoty), pouzdrová sukně, základní košile, halenka a šaty. Šatů je ideální mít hned několik, včetně malých černých. Nádherné a vkusné šaty, nejen do kanceláře, nabízí Modivo.

Samozřejmostí je pak kvalitní obuv a vkusná kabelka. To vše završte skvěle vypadajícím trenčkotem nebo vlněným kabátem. Z těchto základních kousků pak můžete stavět nové a nové outfity.  

Kombinujte chytře. Pokud si berete kalhoty a sako, doplňte je chic lodičkami na podpatku. Máte na sobě sukni? Pak sáhněte po botách inspirovaných pánskými polobotkami. Podobně si můžete hrát i s kabelkou. Jeden den vyneste vaši oblíbenou klasiku, další si do práce vyrazte s originálním business batůžkem na laptop.

 Obávat se nemusíte ani doplňků. Ty mohou být dokonce o něco nápadnější, než je ladění zbytku vašeho modelu. Klidně sáhněte po výraznějších náušnicích, náramku nebo náhrdelníku. Při výběru doplňků se držte toho, aby nepůsobily lacině a jako z pouti. Pro podtržení business smart stylu by to nebylo to pravé.

Trochu té business vážnosti vám také propůjčí brýle. Že nemáte žádnou oční vadu? Pak buďte rádi a pořiďte si brýle "na oko", tedy bez dioptrických skel. A koupit si jich můžete rovnou několik. Co brýle, to jiné vyznění vašeho celkového outfitu.

Vidíte, že ani v business stylu se fantazii meze nekladou a celkem hravě do něj můžete zakomponovat kus svého stylu. Tak hurá do toho, určitě už se do kanceláře těšíte.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře