Jak využít osobní čas ke zlepšení svých dovedností | VímVíc.cz

Jak využít osobní čas ke zlepšení svých dovedností

15. 05. 2017

Nezáleží na tom, v jakém oboru pracujete. Pokud chcete profesně růst, nesmíte se spokojit s tím, co máte. Dovednosti, které ovládáte dnes, nemusí stačit k dostání se tam, kde chcete být zítra. Svět businessu se začíná točit stále rychleji a ty, co stojí na místě, kariérní růst míjí. Umět více než konkurent je klíčem k úspěchu v každém odvětví. Určitě si ale nebudete pokládat otázky typu co mám dělat, když se nudím. Nebude na ně čas!

Jak využít osobní čas ke zlepšení svých dovedností

Vylepšováním dosavadních schopností a posouváním hranic toho, čemu rozumíte, se stáváte hodnotnějším pro váš tým, firmu i zákazníky. Rostete i v kontextu celého oboru, ve kterém se pohybujete a to může vést k novým pracovním příležitostem.

I přes evidentní přínos soustavného sebevzdělávání si málokdo může (především z časových důvodů) dovolit pravidelně docházet do kurzů. Několikahodinové kurzy, které kolidují s vaším diářem a čas strávený dojížděním dokážou odradit i přes silnou motivaci rozvíjet své schopnosti.

Naštěstí už dávno neplatí, že něco se naučit můžete pouze v posluchárně či učebně. Díky stále mobilnějším zařízením je vzdělání dostupné odkudkoliv. Vše, co k tomu potřebujete, nosíte ve své kapse nebo v kabelce. Zdá se to být téměř ztráta času něco nového se nenaučit mezi ostatními aktivitami.

Zvolte si platformu, která vám zpřístupní vzdělávací materiál, a vytvořte si rozvrh, který budete schopni dodržovat.

Zde je pár tipů, kdy se vzdělávání můžete „bezbolestně“ věnovat:

Využijte každé pauzy lépe než bezmyšlenkovitým bloumáním na zeď vašeho Facebooku. Váš pracovní rozvrh to nijak nenaruší! Co takhle sledování desetiminutové lekce na mobilu než si vypijete ranní kávu? Nebo půlhodinový video kurz, který můžete absolvovat během polední pauzy z počítače v práci párkrát týdně?

Dojíždíte? Můžete si gratulovat. Během řízení můžete poslouchat celé audioknihy, pokud dojíždíte autobusem nebo vlakem, můžete přidat video a vstřebat tak celé kurzy jen cestou do a z práce. Bydlíte-li hodinu od kanceláře, za týden takto nashromáždíte až 10 hodin využitelného času. Naučíte se tak smysluplně a efektivně využívat veškerý čas, který nám byl dán. Nestane se, že byste si během dne položili otázku „co mám dělat, když se nudím?“. Nudit se totiž nebudete.

Vyvenčete se. Není žádné pravidlo, že vzdělávání je indoorová aktivita. Jděte se nadýchat čerstvého vzduchu a odpočinout si do parku se svým mobilem či tabletem při sledování kurzu anebo přednášky.

Znásobte přínos sportu. Stejně jako posloucháte hudbu, můžete poslouchat podcasty. Na běžícím pásu nebo na rotopedu v posilovně vám nic nebrání ve sledování online kurzu a růst bude nejen vaše kondice ale také pracovní schopnosti.

Tip: Sportujte stylově s módními kousky z e-shopu Answear. Pokud na nákup využijete Answear slevový kód, získáte na zboží zajímavé slevy.

Rodičovská dovolená je vlastně fajn věc. Zatímco většina rodičů během dovolené za svými kolegy značně zaostane, vy využijte vzácného času a do práce se vraťte připraveni na povýšení.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře