Jak probíhá pohovor u firmy Istav a na co se připravit? | VímVíc.cz

Jak probíhá pohovor u firmy Istav a na co se připravit?

14. 12. 2017

Přinášíme vám rozhovor o tom, jak vypadá pohovor ve firmě Istav. Které vlastnosti jsou klíčové pro to, abyste byli úspěšní? Jaké otázky vás mohou zaskočit? Mrkněte, co vás na pohovoru v Istavu čeká. Odpovídali Miroslava Šindelářová a Michal Starý.

Jak probíhá pohovor u firmy Istav a na co se připravit?

Jaké jsou tipy a triky pro uchazeče, který se u vás chce připravit na pohovor?

V prvé řadě přijít včas a pozitivně naladěný. Nevyžadujeme formální oblečení, je důležité, aby se uchazeč cítil komfortně. Nicméně tričko a roztrhané džíny také nejsou tím pravým ořechovým. Také je pro nás důležité, aby kromě pozice, měl uchazeč povědomí také o tom, co dělá naše společnost.

Na jakou nejzáludnější otázku se na pohovoru ptáte?

Každému může připadat “záludné” něco jiného. Ptáme se ale vždy podle typu osoby, která sedí před námi.

Ptáme se vždy podle typu osoby, která sedí před námi.

Jakou vlastnost by měl mít každý kandidát, kterého hledáte?

Pro obchodního zástupce je důležitá motivace, aby obchod chtěl dělat. Měl by být motivovaný, pracovitý a měl by mít pozitivní přístup k životu.

Jak u vás probíhá přijímací řízení?

Po vyhodnocení životopisu kandidátům odpovíme, úspěšné pozveme telefonicky na první kolo VŘ, kde se dozví bližší informace o nás a o pozici. My se zároveň něco dozvíme o uchazeči. Poté si necháme jeden či dva dny na rozmyšlenou a telefonicky sdělíme výsledek VŘ. Pokud uchazeč uspěl a má zájem, absolvuje druhé kolo, kde se bavíme o bližších podmínkách a představíme mu ISTAV. Celkově proces zabere 14 - 30 dnů.

Celkově proces přijímacího řízení zabere 14 - 30 dnů.

Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

Některé jsou spíš k pláči. Třeba, když se občas stane, že uchazeč ani neví na jakém pohovoru je, o jakou pozici má zájem a proč je vlastně zde. Dále mě baví fotky, které jsou schopni uchazeči poslat do CV (z dovolené, z pařby, v plavkách, selfie před zrcadlem v různých „pozicích“).

Čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Nejvíce mě zaujme pokud je uchazeč připravený, pozitivní, dokáže mluvit pozitivně o své minulé práci, zaměstnavateli, usmívá se, má milý projev a je na něm vidět zájem u nás pracovat.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří