Jak na brigádu aneb Při výběru mysleme na budoucnost | VímVíc.cz

Jak na brigádu aneb Při výběru mysleme na budoucnost

06. 10. 2017

Proč je dobře chodit na brigády a jaké brigády je vhodné vybírat z hlediska budoucího uplatnění? Přečtěte si rozhovor s náborářkou Monikou Hauptvogel.

Jak na brigádu aneb Při výběru mysleme na budoucnost

Proč si najít brigádu?

Se začínajícím akademickým rokem si většina studentů bude hledat brigádu na doma a to je dobře hned ze dvou důvodů. Za prvé finanční vylepšení a za druhé získání pracovní „položky“ do vašeho životopisu, což se v budoucnosti při hledání stabilního zaměstnání bude skutečně hodit. Zaměstnavatel uvidí, že uchazeč pracoval již během studia a to znamená, že má vytvořeny pracovní návyky, je zvyklý na pracovní prostředí a má již nějaké zkušenosti. Z tohoto důvodu je chytré myslet na budoucnost a vybírat brigádu s ohledem na studovaný obor. „Jako náborářka se s absolventy setkávám poměrně často, a ti kteří již mají nějaké pracovní zkušenosti v daném oboru výrazně převyšují ty, kteří nemají žádné pracovní zkušenosti a během studia nepracovali vůbec.“ říká Monika Hauptvogel z kariérního poradenství Pohovor.eu .

Je ideální hledat si již při studiu brigádu v oboru, ve kterém bychom jednou chtěli pracovat.

Jak se dostat k té nejlepší brigádě?

Důležité je se nepodceňovat a neříkat si, že jsem student, a tak budu tedy dělat jen studentskou práci, abych si přivydělal. Je skutečně důležité myslet na budoucnost. Dnes je spousta pracovních serverů, kde se brigády inzerují a dá se poměrně snadno najít několik druhů částečných úvazků. Důležité je k hledání brigády přistupovat jako k hledání „klasického zaměstnání“. Je potřeba sepsat životopis i motivační dopis. V případě, že student nemá zatím žádnou pracovní zkušenost, je důležitý zejména kvalitní motivační dopis, kde je uveden důvod a záměr proč se o danou brigádu student uchází.

Agentury a práce ve velkých firmách

Velkou pomocí jsou pracovní agentury, které zprostředkovávají různé druhy brigád od manuálních po administrativní brigády na doma. Díky tomu, že pracovní agentury spolupracují s velkými firmami na trhu, se může student dostat do zajímavých společností a vyzkoušet si i prostředí mezinárodních velkých firem a to je skutečně dobrý start do budoucna. Pokud stále tak trochu tápete, mrkněte na to tento kurz, který vám pomůže najít práci snů.

Registrace do pracovní agentury probíhá osobně a je zdarma. Pokud po Vás pracovní agentura bude chtít nějaký registrační poplatek, tak pryč odtud.

„Pracovala jsem v personální agentuře právě v divizi brigád a studenti, kteří přes nás chodili na brigády pravidelně, osvědčili se ve všech společnostech a bylo na ně spolehnutí, tak jsem je pak velmi snadno doporučila do zaměstnání a většinou měli možnost dostat se do velkých firem.“ vzpomíná na praxi Monika Hauptvogel.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří