Jak bojovat se strachem? Vysmějte se mu | VímVíc.cz

Jak bojovat se strachem? Vysmějte se mu

25. 09. 2017

Strach. Nepříjemná emoce, která je založena na předpokladu, že něco nebo někdo je nebezpečná hrozba, která by nám mohla způsobit i bolest. Jak bojovat se strachem?

Jak bojovat se strachem? Vysmějte se mu

Někdo se bojí pavouků, někdo výšek. Některé strachy jsou opodstatněné, jiné jsou pro ostatní dokonce důvodem k posměchu. A to je na strachu právě to zajímavé. Stejná věc může u různých lidí způsobit různé emoce.

Všechno začíná u vás samých

Jediný, kdo sám sebe může beztrestně posuzovat jste vy sami. Rozhodněte se, jak si v životě stojíte, a co byste chtěli dělat. Zpovídat se poté musíte pouze sami sobě. Jak bojovat se strachem? Nenechme jej, aby nás ochromil a odradil nás dělat to, co skutečně chceme.

Věřte své intuici

Vždy buďte věrní vašim hodnotám a žijte podle toho. Stejně tak neskrývejte svoje emoce. Podle toho, jak se cítíte, tak se i chovejte. Pokud k sobě nebudete upřímní, tak také nebudete nikdy ani doopravdy šťastní. Vzpomínáte také na to, jak jste dali na názor ostatních a nebylo to dobře? Neudělejte tuto chybu v budoucnu znovu.

Buďte opravdu stateční

Vystoupením z komfortní zóny se vám otevřou další nové pohledy na svět. Pokud se někdy cítíte v pasti, stagnujete a jste bez osobnostního růstu, riskujte.

Buďte stateční a jděte až na okraj.

Jak bojovat se strachem? Hecněte se a jděte do akce

Jak se strachem bojovat? Postavte se mu přímo. Bojíte se mluvit na veřejnosti? Zapište se do kurzu, kde budete dávat prezentace ostatním. Zkuste se svému strachu podívat přímo do očí.

Uvědomte si jeho opodstatněnost

Smějí se lidé vašemu strachu? A mají k tomu důvod? Buďte k sobě upřímní a zkuste zjistit, jaký je prapůvodní spouštěč vašeho strachu. A je vůbec opodstatněný? Jak bojovat se strachem? Zkuste se svému strachu vysmát.

Nejsou na světě mnohem důležitější věci, než věčný neopodstatněný strach?

Koneckonců, na konci dne budete moci v klidu ulehnout s vědomím, že jste to alespoň zkusili.

Tip: Strach může vést až ke zdravotním problémům, často se projevuje bolestmi břicha a průjmy. Uvolněte se a předejděte potížím správnou stravou. Správné stravování při průjmu může urychlit proces uzdravení i o několik dní.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Úspěch v kariéře