Pozor na definici komfortní zóny. Je rozdíl mezi odvahou a terorem | VímVíc.cz

Pozor na definici komfortní zóny. Je rozdíl mezi odvahou a terorem

25. 09. 2017

V poslední době je pojem „komfortní zóna“ poměrně populární. Dejte si ale pozor na to, jak je definována, a jak ji vy sami chápete.

Pozor na definici komfortní zóny. Je rozdíl mezi odvahou a terorem

Vystoupení z komfortní zóny, aneb ze zóny, ve které se nemusíte příliš snažit a děláte věci podle zvyku, vůbec není komfortní. Je ale velký rozdíl mezi tím, jestli musíte tak trochu překročit sami sebe a donutit se udělat něco, na co nejste zvyklí a co vyžaduje jistou dávku odvahy, anebo se donutit udělat něco, co je pro vás téměř nemožné, když vám navíc už jen pomyšlení na to nahání husí kůži a zaplavuje vás nepříjemná vlna strachu a stresu.

Všichni jsme bytosti, které se snaží žít co možná nejpohodlněji, a minimalizovat ve svém životě stres.

Proč chceme vystupovat z komfortní zóny?

Když chceme žít všichni v klidu a v pohodě, jaký je vlastně důvod toho, že se snažíme ze svého klidu a pohody čas od času vystupovat? Existuje na to poměrně jednoduchá odpověď. Pokud totiž uděláme krok do neznáma, může nás čekat dobrodružství, úspěch, láska. Když někdy nezariskujeme, nemusíme to nikdy zažít.

V životě přijdou okamžiky, kdy stojí za to riskovat a dělat šílené věci.

Co se týče šílených věcí, tak třeba já jsem si minulý víkend obarvila vlasy na blond. Je to změna, pravděpodobně se to nemusí všem líbit, ale já jsem spokojená. Vystoupila jsem ze svojí komfortní zóny a udělala změnu, ke které jsem se dlouho odhodlávala.

Pozor na rozdíl mezi odvahou a terorem sebe sama

Také máte v plánu udělat něco, k čemu se dlouho odhodláváte? Dejte si pozor na to, abyste se dostali pouze do zóny, ve které se aktivizuje vaše odvaha a nikoli do zóny, kdy už budete sami sebe terorizovat. Některé věci pro vás prostě v tuto chvíli mohou být až příliš velký oříšek a na to je třeba pamatovat. Chcete se přece zlepšovat a ne dostat do pasti, ve které nevystoupíte na jeviště, protože budete paralyzováni strachem.

Nikdo nechce být paralyzován strachem.

Každý má právo na to, být zranitelný

Vystoupením z komfortní zóny se pokaždé můžete cítit trochu více zranitelní, než jindy. Uvědomte si, že na to máte právo, a že tím také okolí ukážete svoji lidskost. Je málo lidí, kteří jsou si sami sebou jistí v každé životní situaci.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Ze života Ze života firem a kanceláří Ze života zaměstnanců