Co přináší nejpopulárnější ketonová dieta od KetoMixu | VímVíc.cz

Co přináší nejpopulárnější ketonová dieta od KetoMixu

25. 02. 2020

Předsevzetí zhubnout si každoročně dává mnoho lidí. Ovšem cesta k vysněné postavě přes různé diety nemusí být vždy úplně snadná a stoprocentně účinná. Přepočet kcal na kJ a vážení potravin je otravné a svazující. Už jste zkoušeli ketonovou dietu?Nejrychlejším a osvědčeným způsobem, jak efektivně zhubnout, je tak zvaná ketonová dieta. Ta totiž funguje, aniž by člověk musel trávit hodiny v posilovně, nebo trpět hlady. Nejpopulárnějšími výrobky pro ketonovou dietu vyrábí firma KetoMix. Ta si nachází stále více příznivců a my vám v našem článku prozradíme proč.

Co přináší nejpopulárnější ketonová dieta od KetoMixu

Co je to ketonová dieta?

Mít dokonalé tělo je snem mnoha žen, ale i mužů. Na cestě za štíhlou postavou však může čekat mnoho zklamání. Lidé se často potýkají s únavou, s nechtěným jo-jo efektem, výsledky se ukazují velmi pomalu, nebo se jim dokonce snížit váhu nedaří vůbec. Pokud to s hubnutím myslíte opravdu vážně a chcete dosáhnout svého cíle, nejlepším řešením bude obrátit se na výživového poradce, nebo vyzkoušet osvědčený způsob. Tím je právě tak zvaná ketonová dieta, nebo také dieta založená na proteinech.

Ketonová dieta je splněným snem každého, kdo marně bojuje s kily navíc. Díky KetoMixu už nemusíte trávit hodiny sestavováním jídelníčku, který vám stejně nepomáhá, nebo se potit v posilovně. Pokud jste ovšem příznivcem sportu a pohyb vás baví, ketonová dieta vám v tom nezabrání a vaše multisport karta nepřijde nazmar. Tento tip diety vám nejen ušetří množství času a nervů, ale je také spolehlivě účinný. Navíc s ketodietou si můžete stále dopřávat některá svá oblíbená jídla, jako třeba těstoviny a čokoládu. Nemusíte se zbytečně příliš omezovat a jídelníček si můžete vylepšit i o gurmánské speciality a poklady exotické kuchyně. Právě proto této dietě propadlo mnoho obyčejných lidí, celebrit i sportovců.

Jak ketonová dieta funguje?

Ketonová dieta se od ostatních diet podstatně liší. A to hlavně v tom, co dělá s vaším tělem. Dieta od KetoMixu funguje na principu omezení příjmu sacharidů. Díky tomu se váš organismus dostane do stavu tak zvané ketózy, nebo jinými slovy začne spalovat tuky. Tělo si při ketóze přestane brát energii ze sacharidů, ale naopak začne pracovat s ketony. Ty nevznikají spalováním sacharidů, ale tuků. Ketony jsou vlastně malé částečky mastných kyselin, které jsou důsledkem štěpení tělního tuku. Tyto částečky pak dodávají potřebnou energii vašim tkáním.

Popis principu, na němž ketonová dieta funguje, možná může znít trochu bizarně. Ale nemusíte se bát, že by stav ketózy byl pro vaše tělo nebezpečný. Naopak zajišťuje vašemu tělu energii získávanou z tuků a tím také pomáhá chránit tělesné orgány. Přepočet kcal na kJ můžete využívat, ale při dodržování jídelníčků to není zase tak nutné. V dnešní době je tuků v potravinách až příliš. To, že ketonová dieta není pro lidské tělo nijak nebezpečná, dokazují i stravovací návyky našich předků. Když se ohlédnete do historie, zjistíte, že v pravěku stravování na bázi ketodiety bylo naprosto běžné. Lovci mamutů se živili především masem, sacharidy se v jejich jídelníčku příliš neobjevovaly.

Z čeho se ketonová dieta skládá?

Alfou a omegou ketonové diety jsou kvalitní bílkoviny a minimum sacharidů. Příjem sacharidů by neměl přesáhnout 50 gramů za den. V případě této diety ve vašem jídelníčku hraje hlavní roli maso, zelenina a mléčné výrobky. Kvůli množství sacharidů byste se měli vyvarovat rýži, bramborům, pečivu, ovoci, ale i alkoholu. Jestliže byste množství sacharidů přesáhli, mohlo by se stát, že se stav ketózy naruší a hubnutí se zastaví.

Mnoho lidí má však se striktně nalajnovaným jídelníčkem, jeho přípravou, a hlavně jeho hlídáním problém. Tento způsob jim proto nemusí vyhovovat. A je to také důvod, proč to nakonec s hubnutím vzdají. To je však škoda. Na tyto problémy existuje nenásilné řešení. KetoMix svým zákazníkům nabízí již předem připravené balíčky sestrojené přímo na míru.

Fáze ketonové diety

Ketonová dieta má vždy několik fází. Než se do ní opravdu pustíte, je důležité si stanovit vlastní cele. Pořádně si rozmyslete, o kolik kilo či centimetrů byste chtěli zhubnout. Podle toho si pak ketodietu můžete rozplánovat. Od vašich cílů se pak odvíjí, zda budete dietu držet jen dva týdny, tři, nebo dokonce čtyři.

Tato dieta má celkem tři fáze. V první fázi ve vašem těle dojde k nastartování ketózy. První fázi tvoří pět předem připravených jídel. Zároveň s nimi můžete konzumovat i zeleninu s nižším obsahem sacharidů. Délka fází se vždy odvíjí od všeho rozhodnutí, kolik byste rádi zhubli. Pokud například chcete být o 5 kilo lehčí, stačí první fázi věnovat jeden týden. Jestliže chcete zhubnout víc, například 15 kilo, počáteční fáze se vám prodlouží na čtyři týdny.

V prvních dnech, během nichž budete postupně zabředávat do tajů ketodiety, se může projevit lehká únava. Na tu si ovšem po pár dnech ani nevzpomenete, neboť se sama vytratí.

Stejně jako u předchozí fáze, tak i u druhé se délka stanovuje podle vašich cílů. Druhá fáze už obsahuje jen tři jídla, ale za to můžete do svého jídelníčku zařadit i potraviny bohaté na bílkoviny. Poslední fáze se nazývá stabilizační fází. Ta na rozdíl od předchozích dvou nemá přesně určenou délku. Hlavním posláním závěrečné fáze je předejít jo-jo efektu. Poroto je nutné i zde striktně dodržovat jídelníček.

Ketonová dieta zamezí stavům vlčího hladu, který by následovalo přejídání. To nehrozí, neboť stav ketózy hladovění zastaví. Navíc v dietě požíváte vždy pět jídel denně. Kromě pravidelné konzumace předem připraveného jídla nesmíte zapomínat ani na potřebný příjem tekutin. Ten se pohybuje hranici množství, jaké by měl běžný člověk denně vypít. Pozor si však musíte dávat na to, co pijete. Vyhýbejte se slazeným nápojům.

Jak s ketonovou dietou začít?

Nejste si jistí, který dietní program pro vás bude nejlepší? Nebo kolik byste měli eventuelně shodit kilo? S tím vám mohou pomoct buď služby výživového poradce, nebo tak zvaná BMI kalkulačka. Ta vám vypočítá tak zvaný BMI (body mass index) neboli index tělesné hmotnosti, pomocí něhož zjistíte vaši ideální váhu. BMI kalkulačka je dostupná online a zdarma. Stačí do ní zadat vaše pohlaví, věk, výšku a váhu. Výsledný BMI index je poměr mezi vaší hmotností a výškou, která je umocněná na druhou.

Tip: Znáte doplňky stravy Carnium Botanicals? Jedná se o prémiové kvalitní doplňky stravy pro všechny. Carnium Botanicals nabízí například probiotika pro děti, doplňkové kapsle pro muže i ženy.

BMI kalkulačka je dostupná i na webových stránkách KetoMixu. S výsledkem vašeho indexu tělesné hmotnosti se vám také automaticky zobrazí, zda máte podváhu, nebo jestli je vaše hmotnost v normě či jestli trpíte lehkou, nebo těžší nadváhou. Podle toho lehce určíte, jaký plán ketonové diety zvolit, neboť se vám u výsledku rovno zobrazí i odkaz na dietní program, který pro vás bude nejvhodnější. Například v případě lehčí formy obezity (střední nadváze) by pro vás byl ideální dietní program na šest týdnů. Ovšem může se také stát, že vaše váha bude naprosto v normě a dále hubnout se nebude doporučeno.

Tip: Pro posílení účinků a rychlejšího dosažení svých cílů v hubnutí můžete zařadit Herbalife čaj, který může sloužit také jako doplněk stravy.

Jídla od KetoMixu

Nejpopulárnější firma KetoMix nabízí široký výběr potravin určené pro ty, kteří chtějí začít či pokračovat s ketodietou. Její nadstavbou je, že veškeré produkty jsou vyrobeny v České republice. Navíc všechny výrobky jsou bez lepku (s výjimkou housek) a bohaté na vitaminy a minerály. Naopak neobsahují zbytečné chemické látky, které by vašemu tělu akorát škodily. V současné době KetoMix nabízí 22 druhů jídel. Jejich příprava vám nezabere více než pět minut, tudíž ušetříte více času než s běžným vařením. Ke každému objednanému jídlu získáte jídelníček zdarma, jímž se můžete během trvání vaší diety řídit a keto strava tak nebude nijak narušena.

V široké škále proteinových jídel na žebříčku oblíbenosti vedou koktejly. Stačí smíchat prášek s vodou, zamíchat a máte hotovo! Nápoje si můžete vychutnat hned v několika příchutích, například čokoládové, kávové, vanilkové, kokosové nebo třeba lesní směs. V nabídce najdete dokonce i veganskou variantu. Dále můžete vyzkoušet proteinové polévky. V sáčku koupíte třeba sýrovou, rajčatovou, ale i gulášovou, takže si i v dietě můžete vychutnat něco z české kuchyně. Dále KetoMix nabízí proteinové palačinky, omelety, pomazánky či kaše.

Na své si v rámci ketodiety přijdou i gurmáni, nebo ti, kteří rádi mlsají. V nabídce totiž mají své místo například sladké proteinové tyčinky, čokolády a různé dezerty. Pochutnat si můžete na proteinovém perníku, pudincích nebo třeba palačinkách. Ke speciálním těstovinám si můžete dát třeba dietní dresinky a omáčky. S ketodietou se nemusíte takřka v ničem omezovat. Můžete si dopřát klidně barbecue omáčku, kečup, nebo česnekový dip. Pro ty, kteří nemusí sladké je přichystaná dietní varianta chipsů.

KetoMix balíčky jídel

Rozhodně se vám vyplatí investovat do předem připravených balíčků potravin. Ty jsou dělané tak, aby vám proteinové jídlo vydrželo na celý týden. Existují však i balíčky připravené rovnou na 14 dní nebo na celý měsíc. Pak si leze balíčky samozřejmě doobjednat podle potřeb a délky vašeho dietního plánu. Předem sestavené jídlo vám ulehčí nejen čas, ale také mnoho práce. Nemusíte usilovně přemýšlet nad tím, jaké jídlo si přihodit do objednávky, nebo zda je vhodné jíst dva dny po sobě proteinovou omeletu.

Aby vám jídelníček nepřipadal fádní, na webových stránkách KetoMixu je pro vás připraveno několik receptů. Díky nim si můžete dietu ještě zpestřit a jídla vhodně dochutit či upravit. Recepty jsou většinou velmi jednoduché, ale přesto chuťově zajímavé. Najdete zde například variace na thajskou či italskou kuchyni, ale také chutné dezerty. Například si doma můžete připravit konjakové nudle na thajský způsob, kari rizoto s kuřecím masem, nebo špagety s bazalkovým pestem. Svůj proteinový koktejl můžete vylepšit kokosovým mlékem, nebo si upéct proteinový perník na tři rozdílné způsoby. A díky receptům na vánoční cukroví můžete ketonovou dietu držet i o svátcích.

Pozitivní ohlasy na ketonovou dietu

Inovativní typ diety si pochvaluje mnoho zákazníků, nejen žen, ale také mužů. Její účinnost je prokazatelná z jejich recenzí. Za pouhé tři týdny můžete s ketodietou zhubnout i 10 kilo. To se vám těžko poštěstí jinde. Kromě rychlých a viditelných výsledků si lidé nejvíce pochvalují rozmanitost chutného jídelníčku a snadnou a rychlou přípravu potravy. Navíc je ketonová dieta od KetoMixu vhodná také pro celiaky, nebo pro lidi s intolerancí na lepek.

Lidem, kteří ketodietu vyzkoušeli, dala ale mnohem víc než jen vysněné křivky. Například si díky nové postavě připadají atraktivnější, zvýšilo se jim sebevědomí, nebo přestávají být unavení a ztrácejí chuť zajídat stres sladkým. Nyní si také lidé mohou kupovat oděvy, které se jim opravdu líbí a nemusí už navštěvovat pouze sekci s nadměrnými velikostmi. Nový vzhled souvisí také s mnoha životními změnami a v novém užším oblečení mohou lidé vyrazit třeba na pracovní pohovor do nové dobré práce. Některým zákaznicím se dokonce zlepšila pleť a nyní už netrpí na akné, jako dřív.

O výsledcích ketonové diety diskutují také uživatelé na různých diskuzních fórech. Informace o tom, jaké konkrétní výsledky měla ketonová dieta, obsahuje například Modrý koník fórum. Osobní zkušenosti uživatelek diskuzí mohou často vypovědět více než reklamy. Konkrétně na webu Modrý koník fórum nabízí hned několik diskuzí na téma low carb diety.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Úspěch v kariéře Personalistika a HR