5 klíčových způsobů, jak začít byznys bez peněz | VímVíc.cz

5 klíčových způsobů, jak začít byznys bez peněz

28. 11. 2017

Zní to trochu jako sci-fi a opravdu – úplně bez peněz podnikat nejde. Jsou ale způsoby, jak peníze získat, nebo jak začít byznys bez peněz.

5 klíčových způsobů, jak začít byznys bez peněz

Podnikání i bez peněz?

Mnoho lidí chce začít byznys a přitom nemají na podnikání peníze. Mají ale skvělé nápady a promyšlený marketing, který je možné použít ihned. Pokud nemáte na podnikání dostatečné finanční prostředky, nesmutněte. Pravdou totiž je, že pokud opravdu děláte to, co vás baví a děláte to dobře, vždy existují způsoby, jak to povýšit na profesionální úroveň.

Přečtěte si 5 klíčových způsobů, jak začít byznys bez peněz.

#1 Najděte profesionální rádce

Zakládáte sportovní značku? A nemáte kolem sebe lidi, kteří jsou bývalí sportovci? Lidé, kteří sportovnímu oblečení rozumí více, než kdo jiný? Pokud nevíte, v čem podnikat, shromažďujte názory lidí. Pamatujte si, co je pro ostatní sportovce důležité a jak by se to dalo implementovat do vaší značky.

Mentor vám může velmi pomoci, i když máte zdánlivě všechno skvěle vymyšleno.

#2 Jak začít podnikání ihned bez peněz? Najděte nadšeného investora

Máte skvělý nápad na podnikání, ale už tak nějak nemáte peníze na jeho realizaci? Choďte na setkání startupů a na přednášky, které se týkají vašeho spolku. Nebojte se komunikovat s lidmi, zjišťujte, jaké jsou preference a pokud najdete někoho, kdo bude váš projekt stoprocentně podporovat a ještě k tomu bude mít peníze – tleskejte. Není nic lepšího, než najít nadšeného investora, který uvidí věci stejně jako vy.

Pokud chcete své podnikání zvidielnit, ale nevíte jak, podívejte se na některé marketingové online kurzy.

#3 Začněte s vypůjčeným nebo použitým vybavením

Tato rada ani nepotřebuje příliš rozepisovat. Chcete péct, otevřít si kavárnu nebo cokoli kolem jídla? Začněte doma v kuchyni. Chcete natáčet rozhovory, ale nemáte dostatečnou techniku? Půjčte si ji prozatím od známých. Pokud má váš byznys smysl a máte všechno dobře vymyšlené, vrátíte jim to bez mrknutí oka.

#4 Najděte něco, co už můžete začít prodávat

Najděte si svůj vlastní artikl, který lidé najdou, pokud navštíví vaše stránky. I když teprve začínáte, je třeba, aby byl po vás na světě nějaký produkt, který můžete ostatním už předem nabídnout.

Vymyslete něco, co můžete začít prodávat již velmi brzy.

#5 Prodejte váš produkt ještě, než vůbec vznikne

Jakkoli bláznivě se to může zdát, je to tak. Nejlepší prodejci jsou ti, kteří dokáží přinutit zákazníky chtít jejich produkt ještě před tím, než je produkt vůbec v nabídce. Vytvořte si silný marketingový plán a promyslete, co vašim zákazníkům budete moci dát.

Ještě to s podnikáním nevidíte tak růžově? Možná vás zaujmou spíše nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Úspěch v kariéře