Životopis ke stažení | VímVíc.cz

Životopis k vyplnění

13. 07. 2017

Přemýšlíte nad tím, jak svůj životopis vyplnit? Co je v životopisu nejdůležitější, čím zaujmout a jak napsat životopis správně, aby mezi životopisy ostatních uchazečů upoutal pozornost? Ať už hledáte nejnovější trendy životopisů, životopis k vyplnění či životopis ke stažení, jste na správné adrese.

Životopis k vyplnění

Titul před nebo za jménem

Pokud se vaše studium zúročilo tak, že jste získali některý z akademických titulů, určitě neváhejte a do životopisu jej napište. Možná se vám nechce psát si jej na domovní schránku. V životopise je ale opravdu správný čas jej použít.

Jaká fotka je do životopisu ideální?

Fotografie sice není povinnou součástí životopisu, je ale poměrně důležitá. Personalisté a zaměstnavatelé k ní čas od času (ač to není úplně spravedlivé) přihlížejí, když přemýšlí, koho pozvou na pohovor. Pokud se rozhodnete fotku do životopisu přidat, nemusíte vkládat pasovou fotografii, ale různé domácí fotky, fotky se slunečními brýlemi, mazlíčky nebo fotky z dovolené vynechte.

Nejlepší je fotka s bílým pozadím, na které je vám vidět dobře do obličeje.

Je lepší si životopis stáhnout nebo napsat vlastní?

Možná také přemýšlíte nad tím, jestli není vlastně jednodušší si životopis stáhnout a upravit podle sebe. I otevřít životopis k vyplnění a mít za několik minut hotovo může být pro mnohé z nás lákavé. Personalisté ovšem říkají, že je lepší napsat svůj vlastní životopis. Je ale dobré najít si vzor životopisu k vyplnění, protože heslo "životopis zdarma" vám určitě vyhodí mnoho výsledků a inspirovat se danými životopisy vám jen pomůže. Napsat už byste si ho ale měli sami.

Životopis ke stažení

Jakou praxi zmínit?

Hlásíte se na pozici kuchaře? Tehdy vám praxe v bance příliš nepomůže. V životopisu vynechte všechny takové pozice, které s danou pozicí nijak nesouvisí, jinými slovy pozice mimo obor na který se hlásíte. Jestli se ve stejnou chvíli hlásíte na několik různých pozic, hodí se také každý životopis přizpůsobit dané pozici.

Vždy se snažte přizpůsobit svůj životopis dané pozici.

Počet dětí ani rodinný stav neuvádějte

Do životopisu nemusíte uvádět ani váhu ani výšku. Dále po vás zaměstnavatel nemůže chtít, abyste uváděli svou sexuální orientaci, politické přesvědčení nebo náboženskou orientaci. Také není vaší povinností uvádět rodinný stav nebo počet dětí. To všechno jsou věci, na které se sice personalista na pohovoru může zeptat (ačkoli by neměl), ale pouze na vás je, jestli mu budete chtít odpovědět.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

CV / Životopis