WOW Air hledá 2 speciální brigádníky na léto | VímVíc.cz

WOW Air hledá 2 speciální brigádníky na léto

15. 05. 2018

Letecká společnost WOW Air nabízí letní brigádu snů. Komu by se totiž nelíbilo lítat celé léto po světě a ještě si za to nechat platit. Jak k takové práci může člověk přijít, vám prozradíme v našem článku.

WOW Air hledá 2 speciální brigádníky na léto

Letní brigáda snů pro vyvolené

Islandská nízkonákladová letecká společnost WOW air nabízí brigádu snů, ale počet míst je omezený. Hledají totiž pouze dva brigádníky, kteří budou pro společnost cestovat po celém světě. Zdá se to jako práce snů? Pro některé určitě. Brigáda ale nebude jen o tom létat letadlem a koukat po památkách. Najatí brigádníci budou mít za úkol ze svých cest psát blog.

Pracovat z Paříže nebo Barcelony je sen, který WOW air letos dvěma jedincům splní.

Společnost WOW air si na základě výběrového řízení tedy zvolí dva jedince, kteří se během pár dnů podívají hned do několika destinací po celém světě. WOW air léta do 38 různých míst, do některých z nich budou vybraní brigádníci vyslání. Dvojice bude mít za úkol prozkoumat v každé lokalitě kulturní atrakce, přírodní památky, ale i noční život a oblíbená tamní jídla. S trochou nadsázky se dá říci, že si vybraná dvojice bude zkrátka užívat běžné dovolené. Z údajů, které brigádníci nasbírají, se pak bude tvořit digitální průvodce zaměřený na to, jak si danou lokaci užít naplno v rámci omezeného rozpočtu. Průvodce by měl také obsahovat různá videa, měl by být propojený s účtem na Instagramu a podobně.

Jak získat brigádu snů?

Výběrové řízení na tohoto travel blogera pro WOW air je vymyšleno velice šikovně. Kdo se o pozici chce ucházet, musí natočit video s tématem cestování ve svém rodném městě. Pokud se o pozici tedy chcete uházet, neměla by vám chybět jistá dávka kreativity. Mělo by být ale dlouhé maximálně dvě minuty, zároveň však musí obsahovat vše důležité a musí hlavně zaujmout svou originalitou. Mimo jiné počítejte také s tím, že vám musí být více než 18 let a samozřejmě musíte umět výborně anglicky.

Kam se v rámci práce podívám?

Možná vás zajímá, kam je možné se v rámci této vysněné brigády dostat. Jak již bylo zmíněno WOW air létá do 38 různých destinací, tudíž brigádníci navštíví několik z nich. Čekat na vás tak může třeba cesta do Paříže, New Yorku nebo třeba Barcelona či Berlín. Možností je zkrátka skutečně mnoho a taková brigáda je ideálním způsobem, jak procestovat část světa skoro zdarma a ještě si za to nechat zaplatit.

Letenky i další náklady vám proplatí

Hotely ve vybraných destinací, ubytování v centru Reykajvíku, letenky nebo třeba turistické aktivity, to vše vám společnost WOW air zaplatí, pokud se stanete jejich brigádníkem. Mimo to na vybraného šťastlivce samozřejmě čeká velice lákavý plat. Měsíční mzda by měla činit 4 000 dolarů, tedy přes 84 000 Kč, což už je opravdu velice zajímavé finanční ohodnocení.

Ubytování, letenky i zábavné aktivity letecká společnost plně hradí. Vy si zaplatíte jen jídlo.

Platit si už budete tedy jen jídlo a dopravu na letiště v Reykjavíku. Pokud vás tato příležitost láká, utíkejte natočit video a do dvojice si k tomu vezměte třeba nejlepšího kamaráda nebo třeba přítele či přítelkyni. Z dvojice stačí, když bude aktivní psavec a kreativec pouze jeden, druhý mu vlastně může dělat jen takový doprovod.

A co jiná brigáda na léto?

Nadchl vás nápad letecké společnosti WOW air, ale nestíháte se zúčastnit výběrového řízení, nebo zkrátka nemáte možnost po takové brigádě sáhnout? Nemusíte mít obavy, zajímavých brigád na léto je celé množství. Zpravidla platí, že před letní sezónou si firmy najímají velké množství brigádníků, jelikož bývá více práce a také potřebují vykrývat dovolené svých stálých zaměstnanců. Proto se opravdu nemusíte bát, že byste přes léto nemohli najít práci.

Výpomoc v kanceláři nebo práce ve fastfoodu? I tak může vypadat letní brigáda.

Některé brigády jsou méně zajímavé, jiné jsou atraktivnější. Výběr je na vás, přičemž samozřejmě záleží na vašich schopnostech a časových možnostech. Řada studentů využívá brigády ve fastfoodech, kde je to na čas velice flexibilní a mohou tam zůstat i po konci prázdnin, kdy se vrátí do školy. Oblíbené jsou také administrativní pozice, jako například výpomoc v kanceláři se skenováním dokumentů nebo třeba obchodní asistentka či sekretářka.

Přes léto je neskutečně velká poptávka po brigádnících. Vybere si skutečně každý.

Velká poptávka po pomocné pracovní síle je také v oblasti hotelnictví. Přes léto je v tomto oboru opravdu šrumec a každá ruka navíc se hodí, což platí i pro pohostinství. Hotely mají větší počet návštěvníků a v restauracích se otevírají zahrádky, čímž se rapidně navyšuje kapacita. Co tedy budete toto léto dělat vy, záleží především na tom, co by vás bavilo. Díky nízké nezaměstnanosti firmy bojují o každého člověka, tedy i o brigádníky. Můžete si tedy víceméně skutečně vybírat.

Letuška, plavčík, průvodce

Mimo klasické brigádnické pozice, ale existují i takové, které jsou mnohem atraktivnější. Dostat se na taková místa ale nebývá zrovna snadné. Pokud chcete cestovat a umíte dobře anglicky, není od věci zkusit nábor na letušku. Nábory probíhají zásadně před začátkem letní sezóny a smlouva je s nováčky uzavírána většinou do konce září/října. Další zajímavou brigádou může být průvodce na hradech a zámcích, tam se ale většinou dostanou především studenti historie nebo českého jazyka. Pro kluky je potom velice oblíbenou pozicí plavčík, kdy celé dny stráví u bazénu na koupališti. Zde je ovšem pro změnu potřeba alespoň základní kurz první pomoci. A pokud vás baví práce s dětmi, pak pro vás máme skvělé řešení. Vyrazte na dětské tábory jako praktikant či vedoucí a užijte si táborovou atmosféru.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Start kariéry Úspěch v kariéře