TOP zaměstnavatelé roku 2018 | VímVíc.cz

TOP zaměstnavatelé roku 2018: Koho zaměstnanci hodnotili nejlépe?

21. 01. 2019

Na základě hodnocení firem vlastními zaměstnanci jsme vytvořili žebříček deseti nejlepších zaměstnavatelů roku 2018. Hned na úvod článku předložíme recenze zaměstnavatelů pro roky 2019 a 2020.

A jaké firmy jsou ty nejlepší zaměstnavatelé roku 2018 a proč si zasloužily hlavně slova chvály?

Kterou firmu vybrali zaměstnanci jako nejlepší v roce 2018?

14 242 recenzí a 4 772 kariérních profilů

Cílem naší webové stránky je pomoci lidem získat práci. Stačí ale jen prezentovat desetitisíce pracovních nabídek, které u nás v současnosti můžete najít? Věříme, že “jen” pomoci lidem získat práci nestačí! Chceme, aby se lidé ucházeli o pozici ve firmě, která se k nim bude chovat nejlépe, jak je to jen možné.

V současné době nabízí portál VímVíc 14 242 recenzí, ze kterých jsme vytvořili žebříček 10 nejlepších firem roku, přičemž jsme vybírali ze 4 772 kariérních profilů. Jediným kritériem pro umístění v TOP 10 bylo minimální množství 20 hodnocení u dané firmy během roku 2018.

1. místo: Raiffeisenbank – Kontaktní centrum

4,81 z 5 ★, 27 recenzí

Kontaktní centrum v Teplicích je prototypem moderních kanceláří. Vzdušní open-space je doplněn o prostory pro odpočinek a jako celek tak tvoří útulné rodinné zázemí. Zodpovídá za péči o klienty, kterým je k dispozici nepřetržitě. Při práci pro vítěze našeho žebříčku, v kontaktním centru Raiffeisenbank v Teplicích potřebujete mít přehled o všech produktech a systémech v bance.

Pozice telefonního bankéře je tedy perfektní odrazový můstek pro nastartování kariéry. Svým zaměstnancům na oplátku nabízí jistotu, oporu a možnost kariérního rozvoje či růstu napříč bankou. Množství pozitivních hodnocení je založeno na chvále pracovního kolektivu. Množství recenzentů hodnotí kladně také navyšování benefitů v rámci cafeterie. Systém odměňování je motivační a výkon zaměstnanců značně ovlivňuje výši výdělku.

„Pracovat pro tuto společnost je moc dobrá zkušenost, pracovní ohodnocení, benefity, dovolená.... Moc se mi tu líbí, prostředí a lidi super.”
Raiffeisenbank - Kontaktní centrum Teplice je dle recenzí zaměstnavatelem roku 2018

2. místo: Allianz pojišťovna

4,42 z 5 ★, 24 recenzí

Tato společnost se 130 letou historií je dnes také významným pojišťovatelem např. hollywoodských filmů, obrovských stavebních projektů i vesmírného programu či sponzoruje paralympijské sportovce nebo Formuli 1. Své kvalitní a profesionální služby poskytuje 80 milionům klientů ve více než 70 zemích světa. Kariéru v Allianz je možno budovat například jako konzultant pro služby Allianz, na pozici obchodního zástupce, pojistného matematika nebo manažera.

Volná místa nabízí i pro oblast IT, administrativy apod. Práci Allianz inzeruje i pro studenty, především ve formě letních brigád a stáží. Její zaměstnanci chválí ale především pružnou pracovní dobu i práci z domova. Allianz pojišťovna nabízí také 5 týdnů dovolené, sick days, příspěvky na stravování nebo zvýhodněné Allianz produkty.

„Klidné a čisté pracovní prostředí, výborná dopravní dostupnost, obědy za 30 Kč, výborný kolektiv, terasa s krásným výhledem na Prahu.”

3. místo: DECATHLON

4,37 z 5 ★, 43 recenzí

Tento, původem francouzský, nejrozšířenější řetězec se sportovními potřebami v Evropě získal v našem žebříčku bronzovou medaili a najdete ho ve 30 zemích světa. Skupina DECATHLON vlastní přes dvacet značek sportovního vybavení, a díky inovativnímu vývoji registruje každý rok desítky patentů svých výrobků. Společnost dbá na dobrou firemní kulturu, hlavními pilíři jsou vitalita a zodpovědnost.

DECATHLON je dle hodnocení zaměstnanců na VímVíc rájem pro sportovce, ale také studenty. Zaměstnanci si pochvalují především mladý kolektiv a teambuildingy, možnost testování produktů, benefity v podobě poukázek relaxpass a multisport.

„Jsem student a dobře mi platí. Pracuji v oddělení, ve kterém závodím.”

4. místo: MODRÝ ANDĚL

4,30 z 5 ★, 23 recenzí

Společnost MODRÝ ANDĚL je především taxi službou, přepravuje osoby nebo odváží zákazníky vlastním vozidlem. Firma MODRÝ ANDĚL má své zázemí v Praze 9, kde disponuje moderním dispečinkem a vyvíjí aplikace, jež ulehčují rezervační procesy.

Zaměstnanci si pochvalují zejména dobrý pracovní kolektiv, možnost kariérního růstu nebo moderní vybavení. Práce MODRÉHO ANDĚLA je nejen o taxi službě, ale nabízí také tzv. Business třídu. Svým zaměstnancům nabízí práci na hlavní pracovní poměr, zkrácený úvazek nebo brigádu a pracovníci oceňují v recenzích především slušné zacházení a férové jednání. Zmíněny jsou často také dobré platové podmínky a pružná pracovní doba.

„Modrý anděl považuji za jeden z nejspolehlivějších dispečinků v Praze, jezdil jsem Business třídu, která má zajímavé klienty na úrovni a práce je tak o něčem úplně jiném. Vyhovovalo mi často komunikovat.”

5. místo: ŠKODA AUTO

4,20 z 5 ★, 56 recenzí

Společnost ŠKODA AUTO, největšího českého výrobce automobilů a největšího zaměstnavatele, snad ani není třeba představovat. Hlavním sídlem společnosti je Mladá Boleslav, ale v celé České republice soustředí svou výrobní produkci ještě v dalších městech, kterými jsou Kvasiny a Vrchlabí.

Pokud si vyberete některé z volných pracovních míst, zapojíte se do profesionálního týmu v moderním, inovativním prostředí a s revolučními technologiemi. Množství recenzentů ve ,,Škodovce” pracuje nebo pracovalo řadu let, nadšeni jsou především z nadprůměrného výdělku a obrovského počtu nejrůznějších benefitů. ŠKODA AUTO bezpochyby nabízí moderní a inovativní prostředí s revolučními technologiemi.

„Líbilo se mi pracovní prostředí, firemní kultura, dodržování zákonů, každoroční navyšování mzdy, výplata na účtě pravidelně 4. pracovní den v měsíci, spousta benefitů, snaha firmy o to, aby se zaměstnanci cítili dobře.”

6. místo: IKEA Česká republika

4,04 z 5 ★, 26 recenzí

IKEA je největší maloobchodní prodejce nábytku na světě. Její hlavní vizí je nabízet široký sortiment zařízení domácností s dobrým designem a funkcí za takové ceny, aby si ho mohlo dovolit co nejvíce lidí, což se nepochybně daří. Před lety si navíc IKEA dala jasný cíl – vytvářet lepší každodenní život pro většinu lidí.

Jestli dělá zaměstnance dle hodnocení společnosti IKEA Česká republika něco spokojenými, pak je to zcela jistě dobře fungující pracovní kolektiv, prostředí a přístup k zaměstnancům. Není se čemu divit: tykání, otevřené rozhovory s ředitelem a odpočinková zóna... To a mnohem více je každodenní součástí života v IKEA.

„Pracuji tady od svých 20 let, neměnil bych!”
Ikea se umístila na 6. místě mezi zaměstnavateli roku 2018

7. místo: ePojisteni.cz

3,93 z 5 ★, 28 recenzí

Internetový portál ePojisteni.cz za klienty srovná pojistné produkty jednotlivých pojišťoven, levné pojištění si následně lze sjednat z domova přes webovou stránku. Provozuje dohromady tři kamenné pobočky v Brně, Praze a Zlíně. Služby internetového portálu ePojisteni.cz využívá více než 3 miliony uživatelů, s nimiž uzavřeli už přes 700 tisíc smluv.

Oblíbená je dle recenzí především pro dobré platové ohodnocení, ale také benefity. Pokud hledáte místo s bezplatnými masážemi, relax zónou s pingpongovým stolem, fotbálkem a boxovacím pytlem, ePojisteni.cz je to správné místo. Následující hodnocení jednoho z mnoha recenzentů mluví za vše.

„Nadstandardní benefity - zdarma snídaně, káva, čaj, donáška obědů až na pracoviště, zdarma 1x týdně masáže, firemní tarif, sick day, zdarma výuka angličtiny, relaxační zóna na pracovišti, atd... Skvělý pracovní kolektiv, vedení společnosti.”

8. místo: Comdata

3,85 z 5 ★, 39 recenzí

Mezi služby Comdata patří outsourcing podnikových procesů, péče o zákazníky, prodejní a marketingové služby, ale také zprostředkování spotřebitelského úvěru a pojištění. Díky specializovanému poradenství, spolehlivostí a zaujetí poskytují svým klientům jedinečný rozsah služeb.

Z hodnocení společnosti je patrné, že nabízí nadstandardní benefity, zaměstnanci se navíc mohou radovat z flexibilní pracovní doby. Skvělý tým je už jen třešničkou na dortu. Uplatnění zde navíc najdou jak čerství absolventi, tak lidé v důchodovém věku.

„Super kolektiv, teambuldingy, možnost karierního růstu, super benefity, skvělí vedoucí, výborné prostředí - prostě všechno super.”

9. místo: Raiffeisenbank

3,78 z 5 ★, 23 recenzí

V současné době provozuje Raiffeisenbank kolem 130 poboček či klientských center. Cílem Raiffeisenbank je, aby byla pro své klienty zárukou jistoty, stability a dopřávala jim kvalitní a moderní bankovní služby. Bankovní společnost také spolupracuje s různými nadacemi a má kladný přístup k dobrovolnictví či sponzorství nebo podporuje vzdělávací akce Bankéři jdou do škol, které se věnují kyberbezpečnosti.

Mnohým z více než 3 tisíc zaměstnanců nabízí benefity v podobě příspěvků na penzijní připojištění, příspěvků na volný čas, stravenek, očkování zdarma a příspěvek na lokální mateřskou školku těm, kteří nemohou využít firemní školku ŽIRAiFKA v Praze. Množství recenzentů práci v Raiffeisenbank doporučuje a vzhlíží k ní jako k perspektivní společnosti.

„Celková atmosféra firmy se vede ve velmi přátelském duchu, se kterým jsem se jinde nesetkala. Možnost široké škály benefitů. Snaha vždy vyjít vstříc od nadřízených, lidský přístup. Interní inzeráty ohledně volných pozic ve firmě jen pro zaměstnance.”

10. místo: Česká spořitelna

3,76 z 5 ★, 33 recenzí

Česká spořitelna, jedna z největších bank na českém trhu, se v našem žebříčku objevila na 10. místě. Její služby, které zajišťuje více než 600 poboček, využívají jednotlivci, podniky, velké korporace, města a obce. Šanci budovat kariéru v České spořitelně dávají také absolventům nebo OZP.

Hodnotili ji pracovníci zaměstnaní na hlavní pracovní poměr, zkrácený úvazek, brigádu nebo stáž či odbornou praxi. Chválili si především možnost vzdělávání, lidský přístup k zaměstnancům a možnost rychlého postupu na vyšší pozici.

„Interní vzdělávání na špičkové úrovni. Silné IT zázemí. Důraz na modernizaci poboček, marketingu, přístupu zaměstnanců, internetového a mobilního bankovnictví apod. Skvělý kolektiv. Báječná nadřízená. Spousta hodnotných benefitů. Nadprůměrný plat s možností bonusů dle vlastních výsledků.”

Jak se chová váš zaměstnavatel?

Doufáme, že hodnocení zaměstnavatelů, které vkládáme na náš web, má velký vliv na množství zájemců ucházejících se o práci.

A co dělat, jestliže se váš zaměstnavatel nedostal do naší TOP 10 zaměstnavatelů roku 2018 a vy dlouhodobě přemýšlíte o změně zaměstnání? Podívejte se na pracovní inzeráty vítězů a možná najdete práci vašich snů.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Uvnitř firem a kanceláří Personalistika a HR