Proč se nikdy nepřestat učit? 3 techniky pro stálé sebevzdělávání | VímVíc.cz

Proč se nikdy nepřestat učit? 3 techniky pro stálé sebevzdělávání

05. 12. 2017

Člověk nikdy není příliš starý na to, aby se začal učit. Sebevzdělávání je jedna z nejdůležitějších věcí a i když se vám třeba někdy zdá, že osvojení nových znalostí nebude tak jednoduché jako dřív, neznamená to, že to nepůjde vůbec. Nikdy není pozdě na to začít, třeba pomocí online kurzu.

Proč se nikdy nepřestat učit? 3 techniky pro stálé sebevzdělávání

Jaké jsou rychlé techniky na to, aby byla vaše mysl stále bystrá? Inspirujte se.

#1 Vzpomeňte si na to, kdy jste byli malí

Když si vybavíte chvíle, kdy jste ještě nebyli zaměstnáni starostmi dospělých, možná si uvědomíte, na kolik hodnotné chvíle to byly. Všichni jsme byli zvědaví a snažili se o věcech kolem nás dozvědět, co nejvíce. Kam se to ztratilo? To, že jsme vyrostli neznamená, že nemůžeme být stále zvídaví a hledat odpovědi na všechny naše otázky.

Nebojte se ptát a zjišťovat nové věci z různých oborů. Nikdy není pozdě na to začít se víc zajímat.

#2 Sebevzdělávání? Vzdělávací videa

Ať už je najdete u nás nebo kdekoli jinde. Stačí chvilku volna a motivace, můžete ji využít lépe, než sledováním novinek na Facebooku. Zapište se do kurzu programování nebo fotografování. Sledujte před spaním videa o věcech, která vás zajímají.

Snažte se vaše volné chvíle využít lépe, než sledováním novinek na Facebooku.

#3 Čtěte, čtěte, čtěte

Tento tip si všichni zapišme za uši. Že nečtete v současnou chvíli žádnou knihu? To je trochu chyba. Jak potom můžete napsat v budoucnu svojí vlastní? V knihách se skrývá všechno. Nemusíte si ani hledat učitele. Samotným učitelem totiž pro vás bude kniha. A je jedno, jestli se zaměříte na beletrii, novinky z oboru nebo literaturu o osobním rozvoji. Všechno se počítá.

Jste trochu dál a přemýšlíte nad tím, že byste možná sami napsali knihu? Podívejte se na kurz jak napsat knihu snadno a rychle.

Začněte nejlépe okamžitě

Zkuste tyto techniky propašovat do svého života co nejdříve. Proč čekat na to, až budete mít čas? Máme tu skvělou možnost něco se během našeho života a zároveň tu po sobě nechat něco hodnotného. Můžeme tento čas využít naplno, nebo taky ne. Už jste se rozhodli? Postupně zjistíte, že začínáte objevovat nové cesty pro splnění svých cílů. A to za to stojí.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře