Práce v Globusu | VímVíc.cz

Práce v Globusu

07. 07. 2017

Globus je jeden z dalších známých řetězců a jeden z prvních hypermarketů působících v České republice. Jaká je kariéra v Globusu?

Práce v Globusu

Globus je stejně jako mnoho dalších potravinových řetězců u nás již součástí tradičního nakupování. Co všechno můžeme u Globusu najít?

Globus spolupracuje s učilišti

Obchodní řetězec spolupracuje s několika učilišti, jejichž učni mají odbornou praxi právě u Globusu. Globus učňům slibuje podporu, zisk odbornosti a férovou odměnu za odvedenou práci. V Globusu učni mohou vykonávat praxi a stát se poté řezníkem, pekařem, cukrářem, kuchařem, prodavačem nebo obchodníkem.

Globus láká na odborné praxi a na spolupráci s konkrétními učilišti.

Trainee program pro absolventy VŠ

Stejně jako v Penny Marketu, i v Globusu mají absolventi vysokých škol možnost zúčastnit se Trainee programu. Globus hledá hlavně absolventy s němčinou, kteří poté absolvují tři roky různého zaškolování. V prvním roce si absolvent vyzkouší všechny pozice, které v hypermarketu jsou. Ukončení prvního roku zapracovávání je poté vypracování projektu pro Globus a stáž v německém hypermarketu.

Nejdříve vyzkoušet všechny pozice a po třech letech zapracování na konkrétní pozici.

Ve druhém roce absolvent nahlédne do veškerých logistických koordinací v Praze. Druhý rok bude ukončen stáží na oddělení koordinace opět v německém Globusu. Poslední se bude týkat zapracování na konkrétní pozici. Vše se bude konat s ohledem na pozici, která se pro vás za tři roky strávené v programu, hodila nejvíce.

Jaký je plat v Globusu?

Český zaměstnanec v Globusu dostane za svou práci 22 218 Kč za měsíc v průměru (podle srovnání serveru iDnes.cz z roku 2016), ovšem například prodavačské pozice mají podle článku Platy prodavaček v Česku v Globusu jedny z nejnižších výdělků.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pohovory bleskově Uvnitř firem a kanceláří Zajímavosti z firem a kanceláří