Pojistěte si vozidlo proti krádeži | VímVíc.cz

Pojistěte si vozidlo proti krádeži

22. 03. 2021

Méně než polovina řidičů se rozhodne uzavřít pro své auto havarijní pojištění. Havarijní pojištění vám pomůže nahradit škody například v případě krádeže.

Pojištění vozidla proti krádeži

Jaké jsou možnosti ochrany vozu?

Pro některé lidi jsou stále povinnou ochranou automobilu zámky volantu, stejně jako zámky pedálů nebo zámky převodovky. Mnoho majitelů automobilů volí jiné, modernější možnosti, které jsou často k dispozici ve výbavě vozidla. Jednou z nejoblíbenějších možností je autoalarm, který chrání nejen auto před krádeží, ale také jeho části nebo předměty uvnitř. Další možností je imobilizér, který blokuje zapalování motoru a brání zloději v rozjezdu s naším autem.

Pojištění automobilu proti krádeži

V nabídce mnoha pojišťoven je možné pojistit auto pouze proti krádeži. Při rozhodování o takovém řešení bude rozsah pokrytí zahrnovat takové události jako:

  • krádež,
  • vloupání,
  • loupež.

Havarijní pojištění proti krádeži automobilu je skvělé řešení pro řidiče, kteří se za volantem cítí sebevědomě a jezdí bez nehod, ale bojí se ztráty svého vozu v důsledku krádeže, tedy pojistné události, na kterou mají jen malý vliv. Pojištění proti krádeži využívají především lidé žijící ve velkých městech, kteří musí svá auta nechat stát na veřejném parkovišti před domem. Krádež vozidla na parkovišti je totiž mnohem pravděpodobnější než v soukromých a zabezpečených garážích a garážových domech.

Při nákupu havarijního pojištění nemůžeme mít stoprocentní jistotu, že v případě krádeže auta dostaneme odškodnění. Důvodem je, že pojišťovny vyžadují, aby zákazníci havarijního pojištění adekvátně zabezpečili své auto proti krádeži. V případě nedodržení určitých podmínek smlouvy odmítají zaplatit náhradu škody. Proto je nutné dbát na zabezpečení vozu proti krádeži, protože jen díky tomu vám pojišťovna zaplatí náhradu za ukradený vůz. Jednotliví pojistitelé však mají odlišné požadavky, takže před podepsáním dohody o havarijním pojištění stojí za to pečlivě analyzovat VOP.

Jaké havarijní pojištění proti krádeži vozu si vybrat?

Pojišťovací společnosti obvykle nabízejí několik variant havarijního pojištění. Někteří pojišťovny nabízejí mini balíčky, které pokrývají pouze ochranu před krádeží automobilu a několik dalších škodných událostí. Měli byste zvážit použití takového úplného nebo rozšířeného rozsahu havarijního pojištění pokud:

  • máte nový vůz z autosalonu
  • jste vlastníkem drahého vozu vysoké třídy
  • máte vůz populární značky, která je častým cílem zlodějů
  • auto používáte velmi často
  • parkujete dál od svého domu

Havarijní pojištění chrání majitele nejen před krádeží automobilu, ale také před zničením a poškozením – vozu a jeho vybavení (například v důsledku vloupání). Vedle povinného ručení se tedy nabízí další produkt k vozidlu. Pokud by si řidiči nevěděli rady, mohou využít povinné ručení srovnání a srovnání havarijního pojištění.

Zabezpečení automobilu proti krádeži by mělo být zvláště důležité pro majitele nových nebo luxusních automobilů. Je důležité provést srovnání havarijního pojištění od různých pojišťovacích společností, protože tím můžete zjistit, že za stejnou cenu získáte mnohem vyšší rozsah pojištění. Havarijní pojištění online je dobrá investice. Dobrý způsob jak ušetřit peníze a svůj drahocenný čas, je koupit si havarijní pojištění společně s povinným ručením. Havarijní pojištění online zahrnuje často slevu na pojistném jako odměnu za sjednání smlouvy přes internet.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Investice a spoření