Nejlepší jazykové aplikace | VímVíc.cz

Nejlepší jazykové aplikace

02. 11. 2017

S metodami, jak se zlepšit v cizí řeči se poslední dobou rozthl pytel. Většina tipů a aplikací se hodí pro rozšíření znalosti dalšího cizího jazyka po angličtině, jejíž znalost je dnes už téměř samozřejmostí. Ale ani na zlepšování se v angličtině by se nemělo zapomínat.

Nejlepší jazykové aplikace

Můžete si říkat, že znalostí angličtiny už těžko někoho oslníte, ale v tom s vámi nesouhlasím. Většina nerodilých mluvčí má problém znít profesionálně. I při pracovních setkáních používají angličtinu, kterou odposlouchali z amerických seriálů. Naučení se několika byznys frází nebo slovní zásoby z oboru v tomto bohužel nepomůže. Jedná se o celkový dojem výběru slovní zásoby a z tónu řeči, který se podstatně liší od toho, kterým mluví české učitelky ze základních a středních škol.

Špatná angličtina je nejrozšířenější světový jazyk.

Proto jsme se rozhodli vytvořit kurz, ve kterém vás rodilý mluvčí naučí, jak znít profesionálně. Lektor Oliver Buxton, který pochází z Cambridge v Anglii, má výjimečný cit pro jazyk. Denně se setkává s lidmi, kteří vlastní několik jazykových certifikátů a umí anglicky na dobré úrovni, ale dělají chyby, které jim brání v tom, znít jako opravdový profesionál. Oliver vám v kurzu řekne, jaké jsou nejčastější chyby, které nerodilí mluvčí dělají. Hlavně vás ale naučí, jak znít slušně, jaký zvolit tón, slovní zásobu, jak ovládnout umění "small talk" a jakým tématům v konverzaci se rozhodně vyhnout. Můžete odposlouchat i nějaký ten britský přízvuk, protože tím se v Česku rozhodně odlišíte :)

A jaké aplikace vám pomůžou s dalšími jazyky?

1. Duolingo

Asi ho už znáte, pokud ne, tak ho poznáte. Nejoblíbenější jazyková aplikace, která v současnosti nabízí 13 světových jazyků. Vším vás provází trenér, který vás motivuje a posílá připomínky. Zpočátku trénujete hlavně slovní zásobu a postupně se dostáváte k různým časům a dalším gramatickým složitostem. Lekce jsou krátké tak, že nenabízí žádný prostor pro výmluvy. Jediné, co mi na Duolingu občas nevyhovuje je volba slovní zásoby. Opravdu je tak důležité se v prvních lekcích naučit slova jako soudce, podkolenky, velryba...?

2. HelloTalk

Mnoho aplikací zapomíná na to, že cizí jazyk se učíme, abychom jím mluvili. HelloTalk se v tomto liší. Jedná se vlastně o chat s rodilým mluvčím. Vytvoříte si profil, kde nastavíte, jaký jazyk umíte a můžete s ním pomoci ostatním a jaký jazyk se chcete naučit Vy. Pak už si vybíráte partnera, se kterým konverzujete. Narozdíl od třeba InterPals se zdá, že většina přihlášených je zde za účelem zlepšení se v cizím jazyku.

3. Kanji Games

Existuje spousta aplikací na procvičování japonského písma, většinou se ale jedná o nudné kartičky. Nečekejte žádné intelektuální složitosti, Kanji Games nabízí jednoduché interaktivní hry, které to učení aspoň trochu ozvláštní.

4. Brainscape

Tuhle aplikaci nemusíte využívat jen k učení se cizích jazyků. Jsou to vlastně klasické kartičky s otázkami, které se opakují, dokud je všechny neumíte. Vybrat si můžete z mnoha předmětů nebo si můžete vytvořit kartičky vlastní (což už mě několikrát během zkouškového zachránilo).

 

A jaké jazykové aplikace využíváte vy?

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Lektoři radí Start kariéry