Möbelix: Nastartujte kariéru na pozici Vedoucí prodejny/Trainee | VímVíc.cz | VímVíc.cz

Möbelix hledá nové posily: Vstupte do skvělého kolektivu na pozici Vedoucí prodejny/Trainee

22. 11. 2018

Pracovní pohovor znamená pro většinu lidí hlavně velkou porci stresu a nervozity. V Möbelixu to moc dobře vědí a snaží se příchozím uchazečům o práci vytvořit takové podmínky, aby schůzka co možná nejvíce připomínala přátelské posezení.

Möbelix hledá nové posily: Vstupte do skvělého kolektivu na pozici Vedoucí prodejny/Trainee

Zaměstnanec? Pro Möbelix hlavně člen týmu

„Každého zaměstnance vnímáme jako osobnost. Zajímá nás, jak se v práci cítí, jestli ho práce baví a naplňuje. Möbelix ve svojí velikosti dokáže nabídnout širokou škálu uplatnění. Pokud k nám nastoupíte např. jako skladník, neznamená to, že skladníkem nutně zůstanete. Naopak, otevírá se před Vámi brána možností."

I díky své promyšlené vizi se firma úspěšné rozrůstá a otevírá další a další pobočky. Möbelix totiž dokázal přenést hlavní myšlenku společnosti na všechny zaměstnance, kteří se s ní sami ztotožňují, což v konečném důsledku tvoří ucelenou partu nadšenců kráčející za společným cílem.

„Není to jen o práci, Möbelix dá něco i do života."

Úspěšná společnost by ale nemohla fungovat bez kvalitních zaměstnanců. A právě v tuto chvíli hledá Möbelix nové tváře do svého týmu hned na několik pracovních pozic po celé České republice. Michal Sedláček, regionální manažer prodeje, se rozpovídal o pracovních nabídkách, ale také o průběhu samotného pracovního pohovoru.

Vedoucí prodejny/Trainee

Trému mohou nechat uchazeči doma. Pracovní pohovor nezačíná jako ve většině firem v kanceláři, ale příjemnou procházkou po prodejně, kde si může sám zájemce projít své budoucí pracoviště. Důležité jsou hlavně jeho dojmy a postřehy, nejedná se o žádný test.

Obáváte se záludných otázek? Už nemusíte! „Ptáme se třeba na to, kolik zaměstnanců pracuje dle uchazeče na naší pobočce. Někdy se nám dokonce dostalo i odpovědi, že i 120. Díky tomu vím, že člověk sedící naproti mně zkouší pouze své štěstí a neví ani, kam se hlásí,“ popisuje Michal Sedláček.

Nervózní a v zavřené kanceláři? Takhle v Möbelixu pohovor rozhodně nezačíná!
Möbelix hledá nové posily: Vstupte do skvělého kolektivu na pozici Vedoucí prodejny/Trainee

Hlavní hodnotou hledanou během pohovorů je přirozenost. Bez znalostí v oboru se však člověk na této pozici jen tak neobejde. „Hledám také znalost trhu s nábytkem a doplňky. Důležitá je i zkušenost s vedením většího počtu lidí. Aby někdo mohl začít v Möbelixu v programu Trainee, potřebuje určitou pokoru a ochotu. Příjemná komunikace, úsměv na tváři a pohled z očí do očí by měl být součástí každého přijímací řízení.“

Příjímací řízení na tyto pozice má nejčastěji tři kola. Máte teď obavy ze zdlouhavého procesu? Nemusíte! „Někdy se totiž může stát, že slovně vyjádříme souhlas hned druhý den po pohovoru. Běžnější praxí ale je, že se uchazeči ozveme do dvou týdnů.“

Youtube, Facebook či Instagram – Möbelix je otevřený veřejnosti i na internetu

„Až po absolvování všech tří kol se rozhodujeme, jestli nám uchazeč zapadá do týmu a bude platnou posilou. Uvažujeme ale ještě trochu dál. Pokud by se totiž úplně neztotožnil s pozicí, na kterou se původně hlásil, ale my bychom o uchazeče stáli, zvažujeme i nabídku jiného pracovního místa,“ zakončuje Michal Sedláček.

Oslovilo vás prostředí Möbelixu? Nahlédněte na celou nabídku aktuálně hledaných pracovních pozic a vyberte tu, která je vám ušitá na míru!

Möbelix hledá nové posily: Vstupte do skvělého kolektivu na pozici Vedoucí prodejny/Trainee
článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Pohovory bleskově Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří