Jakých 5 triků dělají ti nejúspěšnější každé ráno? | VímVíc.cz

Jakých 5 triků dělají ti nejúspěšnější každé ráno?

01. 08. 2017

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaké rituály by vám mohly pomoci v tom, abyste byli o něco úspěšnější? Co dělají ti nejschopnější každé ráno? Inspirujte se jejich zvyky.

Jakých 5 triků dělají ti nejúspěšnější každé ráno?

1. Budík místo telefonu

Místo nastaveného budíku na telefonu si pořiďte klasický budík. Možná to zní jako zbytečná maličkost, ale opak je pravdou. Když máte totiž nastavený budík na mobilu, velmi jednoduše sklouzente k tomu, že začnete hned ráno projíždět třeba Facebook. Když si ale nastavíte obyčejný budík, hned z rána začnete přemýšlet o tom, na čem dnes chcete pracovat místo toho, abyste kontrolovali nové feedy a upozornění na Twitteru.

Vždy zkuste hned od začátku začít pracovat na nejsložitějším úkolu dne.

2. Nejdůležitější úkol dne řešte jako první

Tento bod souvisí s bodem předchozím. Až se vzbudíte pomocí tradičního budíku (a ne telefonu), určete si, co je nejdůležitější úkol dne a začněte na něm pracovat první. Protože, ráno dělá den! Nebo ne?

3. Každé ráno čas pro sebe

Najít si každé ráno 10 minut jenom pro sebe a zažít tak lepší začátek dne, je jedna z nejdůležitějších věcí. Ať už to bude znamenat jenom vypít si kávu u otevřeného okna, v klidu si vypít sklenici vody nebo dát si nohy nahoru až děti odejdou do školy. Prostě se na chvilku zastavte a věnujte pár minut pouze a jenom sobě. Můžete třeba mrknout na některý z kurzů na VímVíc.

Tip: Zkuste si do sklenice vody přidat i domácí jablečný ocet. Ten pomůže nastartovat trávení a obohatí střevní mikroflóru.

4. Dechové nebo jiné cvičení

Pracovní den může být velmi hektický. Proto je dobré vyzkoušet různá dechová cvičení na zklidnění těla i ducha, případně vyrazit díky MultiSport kartě na zasloužený relax. Stejně tak je velmi prospěšné udělat si během dne několikaminutový strečink či si po práci dát více do těla ve fitness centru, taktéž za pomoci MultiSport karty. Tělo pohyb potřebuje a díky protažení získáte novou energii.

Neseďte celý den, ale protáhněte si během práce ruce a nohy.

5. Plánování den předem

Jedna z věcí, kterou mají úspěšní lidé společnou, je plánování úkolů na další pracovní den den předem. Stačí si sepsat, co budou nejdůležitější úkoly dne a také třeba to, co si zítra vezmete na sebe. Pak už jen stačí jít spát dostatečně brzo a vstát rozumně. Což, pravda, někdy také není jen tak.

Ještě jeden malý trik: Odpočívejte a dělejte si radost, pomůže vám to k větší produktivitě. Vyčistěte si hlavu například na procházce s domácím mazlíčkem. A nezapomeňte mu také udělat radost něčím dobrým na zub z e-shopu Krmení.cz. Výhodné ceny vám zajistí Krmení.cz slevové kupóny.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře