Jaké jsou platy českých hokejistů? | VímVíc.cz

Jaké jsou platy českých hokejistů?

01. 11. 2017

České hokejové prostředí není, na rozdíl od NHL, příliš otevřené v tom, jaké jsou platy jednotlivých hokejistů. Přesto jsou někteří z českých hokejistů sdílní. Jaké jsou platy hokejistů v Česku?

Jaké jsou platy českých hokejistů?

Platy hokejistů Karlovy Vary

Ne všichni hokejisté chtějí svůj plat veřejnosti odtajňovat. Některé kluby jsou ovšem z hlediska transparentnosti světlou výjimkou. Například v Karlových Varech se podle manažera Miroslava Vaňka rozděluje měsíčně mezi 25 hokejistů 2,2 milionu korun. Přesto, že karlovarský klub patří mezi nejhorší týmy v extralize, berou jeho hokejisté v průměru kolem 90 000 Kč za měsíc.

Přečtěte si také, jaký je průměrný plat v ČR.

Hokejisté karlovarského klubu berou přibližně 90 000 Kč měsíčně.

Kolik v průměru berou čeští hokejisté?

Přestože kluby nechtějí částky zmiňovat, dá se k nim šalamounsky dopracovat, tak jak to udělal server aktualne.cz. V extralize se totiž trestají filmované pády hokejistů, a to tak, že hokejisté při tomto předstírání pádu musí odvádět 10% ze svého platu jako pokutu. Průměrně to tedy vychází tak, že český hokejista v extralize si mohl vydělat i 140 000 Kč.

Platy některých hokejistů by pokryly i fungování celých hokejových klubů.

Platy hokejistů se velmi liší

Částka 140 000 Kč je ale opravdu pouze průměrný plat. Mnoho hokejistů vydělává o mnoho větší peníze. V minulosti například Milan Hnilička, který dostával za své hokejové umění měsíčně více než 500 000 Kč. Hokejista NHL Jakub Nakládal si mohl vydělat kolem 15 milionů korun ročně, což je 1 250 000 Kč měsíčně, Jakub Voráček si v tu stejnou dobu vydělával 206 milionů korun ročně, což je přibližně 17 200 000 Kč za měsíc.

Někteří hokejisté vydělávají v řádu statisíců, někteří v řádech milionů Kč.

Platy slovenských hokejistů

Například Tomáš Klimenta, který funguje jako posila slovenského týmu v Žilině, vydělává něco přes 92 000 Kč. Ryan Martindale měl v tomto roce v přepočtu kolem 125 000 Kč a to je na prvním místě tabulky. Naopak nejméně dostává v klubu slovenské Žiliny hokejista Michal Roman, který si vydělá měsíčně něco přes 17 000 Kč.

Průměrný plat českého občana

Zajímá vás v závislosti na těchto zajímavých částkách to, jaký je průměrný plat v Česku? V současné době je to 29 346 Kč a stále se zvyšuje. Liší se ovšem velmi zásadně v jednotlivých krajích. Přečtěte si, jaká je v porovnání s platy českých hokejistů průměrná čistá mzda v roce 2017 českých občanů.

Jestli uvažujete o změně práce, podívejte se na aktuální nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Platy a platové třídy