Jak se vrátit zpátky do pracovního procesu? | VímVíc.cz

Jak se vrátit zpátky do pracovního procesu?

04. 09. 2017

Týká se vás návrat do práce po mateřské dovolené? Anebo jen po dovolené z Chorvatska? Co se dá dělat pro to, aby byl váš návrat zpět do procesu co nejlehčí?

Jak se vrátit zpátky do pracovního procesu?

Není jednoduché se vrátit zpět do práce po delší nečinnosti. Existuje ovšem několik věcí, které můžete udělat za účelem pohodovějšího nástupu zpět do práce.

Návrat do práce po mateřské

Jste na mateřské a už přemýšlíte o tom, jaké to bude, až se budete muset vrátit zase do práce? Obáváte se toho dne, protože v současnosti vaši mysli zaměstnávají hlavně plínky, které k vysněné kariéře příliš nepomohou? Pro vás je jednoduchá rada - nečekejte na to, až vám mateřská skončí. Berte tohle období jako čas, při kterém si můžete ve volných chvílích něco nového přečíst nebo se něco zajímavého přiučit.

Zkuste se ve volných chvílích zaměřit třeba na aktivní odpočinek - s knihou nebo poučným videem.

Změna práce po mateřské

Situace na trhu práce přeje všem. Nezaměstnanost dosahuje v České republice historického minima a nabídek je spousta. Jestliže se tedy cítíte na trochu jinou práci, není nic jednoduššího, než mrknout na volné pracovní nabídky a najít si takovou práci, která bude vyhovovat přesně vám.

Návrat do práce po dovolené

Další kapitolou návratu do práce je návrat po dovolené. To jsme pravděpodobně někdy zažili už všichni. Klíčem k tomu, zvládnout vše v pohodě, je nechat si minimálně jeden den volna ještě také na vybalení, vyprání a uklizení věcí. Nebude vás to potom otravovat během pracovního týdne a zbude vám čas na nasávání nových informací z práce.

Vezměte si den volna navíc na úklid věcí z dovolené.

Návrat do práce po pracovním úrazu

Jestliže se vrací do práce po úrazu, rozhodně na nic nespěchejte. Snažte se do pracovního koloběhu vklouznout svižně (co se týče myšlenek), ale rozhodně se nepřemáhejte. Hlavně svoje tempo přizpůsobte povaze úrazu a nikam nechvátejte.

Jak přistupoval nebo přistupuje k problémům v práci váš zaměstnavatel? Dejte nám o tom vědět v hodnocení zaměstnavatelů.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Lektoři radí Start kariéry Úspěch v kariéře