Jak probíhá pohovor u firmy Raiffeisenbank a na co se připravit? | VímVíc.cz

Jak probíhá pohovor u firmy Raiffeisenbank a na co se připravit?

05. 02. 2018

Přinášíme vám rozhovor o tom, jak vypadá pohovor ve firmě Raiffeisenbank. Které vlastnosti jsou klíčové pro to, abyste byli úspěšní? Jaké otázky vás mohou zaskočit? Mrkněte, co vás na pohovoru v Raiffeisenbank čeká.

Jak probíhá pohovor u firmy Raiffeisenbank a na co se připravit?

Jaké jsou tipy a triky pro uchazeče, který se u vás chce připravit na pohovor?

Troufáme si tvrdit, že méně je někdy více a naučené a odrecitované odpovědi nepůsobí nejlépe. Naši uchazeči proto rozhodně nemusí projíždět internet a hledat záludné otázky, na které bychom se mohli zeptat, ale mnohem spíše nás potěší, pokud si promyslí, co si slibují od nové pozice, náplně práce, jaký by měl být jejich nadřízený, či kolegové.

Naši uchazeči rozhodně nemusí projíždět internet a hledat záludné otázky, na které bychom se mohli zeptat.

Pohovorům, kde se personalista ptá na slabé a silné stránky kandidáta, nebo to, jakým byste chtěli být zvířetem, odzvonilo. Nás naopak více, než strojené odpovědi nacvičené den předem před zrcadlem, potěší, pokud u vás uvidíme nadšení, chuť a odhodlání do budoucího zaměstnání.

Jak u vás probíhá přijímací řízení?

Předtím, než se s uchazečem shledáme osobně, zjistíme si standardně pár otázek formou telefonního rozhovoru. Výběrové řízení u nás bývá většinou rozdělené na více kol, ale nemusí tomu tak být vždy, není to rozhodně podmínkou. Nicméně tento způsob upřednostňujeme – nejenom, že se o našem budoucím kolegovi dozvíme co nejvíce, ale chceme, aby i on měl co nejkomplexnější informace o tom, jak to u nás v bance chodí.

Chceme, aby i náš kandidát měl co nejkomplexnější informace.

Nehledáme pouze osobu, která zvládne úkoly, jež daná pozice vyžaduje, ale rovněž nový článek do týmu. Není proto neobvyklé, že se kandidát v rámci výběrového řízení podívá na své potencionální pracoviště a setká se s nastávajícími kolegy. Pokud to není nutné pro ověření některých důležitých kompetencí pracovního místa, nesnažíme se naše uchazeče u pohovorů nikterak zbytečně stresovat. Naopak chceme nastolit pohodovou a příjemnou atmosféru, ve které se společně budeme cítit dobře.

Raiffeisenbank

Jakou vlastnost by měl mít každý kandidát, kterého hledáte

U všech našich zaměstnanců oceňujeme zdravou zvídavost a zájem o jejich obor. Hledáme proto lidi, kteří jsou zapáleni pro práci, baví je a jsou odhodlaní jít za výsledky. U pobočkových pozic je poté rovněž velice důležitá orientace na zákazníka, proklientskost, jak my rádi říkáme, díky které dostáváme našemu mottu:„Banka inspirovaná klienty.“ Co se zmíněné zvídavosti týče, dobrým signálem pro nás je, pokud se uchazeč snaží dozvědět o pozici co nejvíce. Pak obě strany mohou učinit zodpovědné rozhodnutí, zda si plácnou, či nikoliv.

Hledáme lidi, kteří jsou zapáleni pro práci, baví je a jsou odhodlaní jít za výsledky.

Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

Jeden z našich uchazečů na manažerskou pozici nedorazil bez omluvy na assesment centrum. Na konci dne jsme jej nalezli v místnosti školení compliance, kde se dozvěděl informace o bezpečnosti banky, jež podáváme nastupujícím kolegům. Jako zpětnou vazbu nám řekl, že žádné podobné AC ještě za svou kariéru nezažil, ale zážitek to prý byl dobrý.

Raiffeisenbank

Čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Jak již bylo možná řečeno výše, zaujme nás především přirozenost. Nic není horší, než uchazeč, který si předem připraví odpovědi, a stylizuje se do jakéhosi ideálu svého já, kterým by rád byl. Má určitou představu, jak by se chtěl prezentovat a zapsat, proto mlží, nebo si protiřečí ve svých výpovědích. Sice nejsme věštci, ale neupřímného člověka poznáme hned.

Zaujme nás především přirozenost.

Na jakou nejzáludnější otázku se na pohovoru ptáte?

Ve většině případů žádné záludné otázky nevyužíváme. Naším cílem je naopak spíše nechat rozhovor přirozeně plynout. Snažíme se o to, aby se uchazeč rozpovídal a nervozitu nechal stranou tak, abychom se dozvěděli vše podstatné nenucenou cestou, aby uchazeč mohl být sám sebou a byl autentický. Pokud jakkoliv fabuluje, rychle to poznáme a pak každá otázka může být záludná!

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Pohovory bleskově Start kariéry