Jak probíhá pohovor u firmy Mondi a na co se připravit? | VímVíc.cz

Jak probíhá pohovor u firmy Mondi a na co se připravit?

12. 05. 2018

Chystáte se na pohovor do firmy Mondi? Zajímá vás, jaké otázky vás mohou čekat a jaké vlastnosti by měl mít ideální uchazeč? Připravili jsme pro vás několik dobrých rad.

Jak probíhá pohovor u firmy Mondi a na co se připravit?

Jak se připravit na pohovor?

Mezi nejdůležitější věci patří zajistit si dostatek informací o firmě a jejím chodu. Samozřejmě nás potěší, pokud budete o Mondi vědět co nejvíce, ale hlavně oceníme především váš opravdový zájem. Před každým pohovorem si proto vždy vyhledejte co nejvíce informací, abyste byli dobře připraveni a v klidu.

Uchazeč by měl mít informace o tom, co naše firma dělá.

Dáváte na pohovorech nějaké záludné otázky?

Rozhodně nechceme naše uchazeče stresovat zbytečnými otázkami. U manažerských pozic nás už ale zajímá, jakým způsobem uchazeč přemýšlí a jak pohotově dokáže reagovat. U nižších pozic takové otázky nepokládáme, takže se nemusíte ničeho obávat, nikoho nechceme vystrašit! ☺

Naše uchazeče nechceme vystrašit, proto pokládáme adekvátní otázky.

Jakou vlastnost by měl podle vás mít každý uchazeč?

Víme, že je každý uchazeč jiný, proto také volíme individuální přístup. Zároveň ale předpokládáme a dbáme na následující vlastnosti, které jsou pro nás důležité: loajalita, zodpovědnost a stabilita. Nejvíce pozic totiž otevíráme ve výrobě, kde je opravdu důležité, aby vše fungovalo podle plánu.

Mondi

Jak u vás probíhá přijímací řízení?

U nás máme přijímací řízení vícekolové. V prvním kole se jedná o nezávazný pohovor, kdy si vzájemně řekneme důležité informace. Uchazeč nám řekne něco o sobě a společně si popovídáme o naší firmě. Pohovoru se kromě uchazeče účastní personalista a případně potenciální vedoucí uchazeče. Ve druhém kole už se jde kandidát podívat rovnou do provozu ke strojům, aby věděl, jak jeho budoucí pracoviště vypadá. A opět se nemusíte ničeho obávat, vše se odehrává v klidné a uvolněné atmosféře.

V prvním kole si pohovoříme na osobní schůzce, ve druhém se půjdeme podívat přímo do provozu.

Máte nějaké zajímavé zkušenosti z pohovoru?

Jednu zajímavou zkušenost z pohovoru mám. Bylo to tak, že uchazeč mi přinesl CV v papírové podobě, tak jsem ho kontaktovala a poprosila, zda by mi mohl poslat životopis ve strukturované a elektronické podobě mailem. Základní znalost PC je totiž u nás (a myslím, že ne jen u nás) podmínkou. Uchazeč ale evidentně neměl přístup k PC, tak přepsal tento ručně psaný “životopis” (vůbec ne strukturovaně) do poznámek ve svém mobilním telefonu a scan této poznámky mi poslal do e-mailu. Pobavilo mě to, ale zároveň jsem ocenila jeho kreativitu.

Hledáte novou práci? Podívejte se na aktuální nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří Ze života zaměstnanců