Benzina a její nová aplikace na mytí aut | VímVíc.cz

Benzina a její nová aplikace na mytí aut

26. 04. 2018

Na začátku dubna 2018 začala fungovat nová mobilní aplikace čerpací stanice Benzina, díky které nebudou řidiči muset stát před myčkou dlouhé fronty ani vystupovat z auta, aby mytí auta zaplatili u pokladny.

Benzina a její nová aplikace na mytí aut

Umyté auto bez čekání

Čerpací stanice Benzina připravila pro řidiče aplikaci pro mobilní telefony s názvem Mycí digi linka. Služba je dostupná jak pro operační systém iOS tak Android a měla by lidem ušetřit čas a částečně i peníze. Mobilní aplikace umožní vyhledat v okolí auto myčky, které jsou volné, a naopak upozornit na ty, které jsou plné. Řidiči si tak ušetří nezáživné a zdlouhavé čekání ve frontách před myčkou. Aplikace je totiž napojena na kamerové systémy u jednotlivých myček a tak se mohou uživatelé na vlastní oči přesvědčit, jaká je situace.

Aplikace také řidičům nabídne možnost vybrat si požadovaný mycí program a zaplatit online. Díky tomu odpadne nutnost vystoupit z auta, dojít na pokladnu čerpací stanice koupit žeton nebo zadávat kód před tím, než vjedete s vozem do myčky. V rámci promoakce nabízí Benzina do konce srpna slevu 10 korun na každé mytí auta zakoupené přes aplikaci Mycí digi linka.

Díky mobilní aplikace čerpací stanice Benzina ušetří řidiči čas při čekání ve frontě před myčkou a úplně odpadne nutnost vystupovat s auta kvůli zakoupení mycího programu.

Jak se do aplikace registrovat

Abyste mohli aplikaci Benzina začít používat, je nejprve potřeba ji do telefonu stáhnout v obchodu Googly Play pro telefony se systémem Android nebo v App Storu pro iPhone a nainstalovat, což trvá pár minut. Aplikace je zdarma. V rámci registrace je potřeba uvést jméno, email, telefon a číslo platební karty. Právě nutnost zadat číslo karty už při registraci je mezi uživateli, kteří aplikaci recenzovali, velmi kritizována. Benzina karta tzv. Tank Karta se v rámci aplikace nedá uplatnit. Následně je možné v několika jednoduchých krocích aplikaci čerpací stanice Benzina přizpůsobit vlastním potřebám.

Účet: Aplikace nabízí tři typy uživatelských módů. Účet „Domácnost“ využijí rodiny, ať už mají jedno nebo více aut. Účet „Profesionál“ je určený pro řidiče z povolání, taxikáře apod. Účet „Organizace“ využije ten, kdo má velký vozový park, a je plátce DPH, protože v tomto nastavení je možné uplatnit odečet DPH.

Nastavení: V nastavení si můžete zvolit, jestli chcete svůj vůz jednorázově umýt nebo si přeplatíte více mycích cyklů. Dále zde lze upřesnit, jakou platební kartu budete používat a jaká auta budete v myčce mýt.

Program: V této záložce najdete seznam jednotlivých mycích programů, ze kterých můžete vybírat.

Aplikaci Benzina stačí stáhnout a nainstalovat do telefonu a v několika jednoduchých krocích si ji přizpůsobit vlastním potřebám.

Aplikace pozná vůz podle SPZ

Aplikace nabízí seznam myček, z nichž si vyberete tu, která vám nejvíce vyhovuje. V případě, že nejste na cestě, kterou znáte, dokáže vás aplikace pomocí navigace k dané myčce dovést. Před myčkou pak stačí zastavit na vyznačeném místě a počkat, než kamera rozpozná poznávací značku auta. Řidičům tak odpadá nutnost vystupovat z auta, abyste si na pokladně koupili žeton nebo dostali čárový kód. V průběhu mytí na telefonu vidíte, kolik času zbývá do konce. Aplikace vytvořila finská společnost Superoperator, která s mycími aplikacemi pro chytré telefony přišla na trh jako první. Také Benzina má oproti jiným společnostem, jako je například Shell nebo OMV, své prvenství. Mycí digi linka je první myčka svého druhu v České republice, která se dá ovládat chytrým telefonem.

V aplikace lze najít seznam dostupných myček a případně použít navigaci k hledání cesty. Před myčkou kamera rozpozná SPZ vozu, takže stačí do myčky rovnou vjet.

Společnost Benzina v kostce

Benzina je největší síť čerpacích stanic v České republice a v roce 2017 provozovala 400 benzínek. Tradiční česká značka doznala v průběhu času mnoho změn. V roce 1949 vznikla síť čerpacích stanic se jménem Benzinol, která se po druhé světové válce zásadním způsobem podílela na vybudování distribuční sítě pohonných hmot a motorových olejů. V roce 1958 dostala již znárodněná společnost nový název Benzina. Ten jí zůstal i v průběhu dalších let, kdy se stala samostatnou státní společností, byla privatizována i v roce 1995, kdy se stala součástí holdingu Unipetrol. Na přelomu let 2005 a 2006 se firma rozštěpila na dva fragmenty Benzina a Benzina Plus. O pár let později otevřela společnost Benzina úplně první, zcela samoobslužnou čerpací stanici v České republice.

Společnost Benzina je největší sítí čerpacích stanic v ČR, kterých v roce 2017 provozovala přesně 400. Vznikla v roce 1949 pod názvem Benzinol a v současnosti patří do Unipetrolu.

Podívejte se na profil firmy Unipetrol.

Benzina a její zaměstnanci

Společnost Benzina pravidelně investuje nejen do inovací a svého rozvoje, ale snaží se také vzdělávat své zaměstnance a obchodní partnery. V současnosti má Benzina přes 200 partnerů provozujících čerpací stanice, kteří zaměstnávají skoro 2000 pracovníků obsluhy. Na podzim společnost přišla s tzv. pojízdnou akademií. Jedná se o speciální minibus, upravený do podoby malé posluchárny. Díky němu je tak možné školit zaměstnance a provozovatele čerpacích stanic přímo v jejich pracovišti, čím se značně zvyšuje možnost přístupu k profesnímu vzdělání a možnému posunu v rámci platové třídy. Provozovatelé i zaměstnanci tak mají možnost dozvědět se více motivaci, vyhodnocení zpětné vazby, zákaznickém servisu apod., aniž by museli cestovat mimo pracoviště. Školení je tak výrazně efektivnější a jeden kouč zvládne udělat přednášky na dvou čerpacích stanicích během jednoho dne. Na to, jak hodnotí samotní zaměstnanci práci pro Benzinu, se můžete podívat zde.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Ze života Uvnitř firem a kanceláří Zajímavosti z firem a kanceláří Ze života firem a kanceláří