4 video strategie, které vám pomohou najít ty nejlepší talenty | VímVíc.cz

4 video strategie, které vám pomohou najít ty nejlepší talenty

08. 05. 2017

Pokud jste ještě nepřemýšleli nad tím, že použijete video jako součást rekrutovací strategie, možná vám toho ve světě HR může hodně unikat. Přiučte, jaké video strategie používat na nábor.

4 video strategie, které vám pomohou najít ty nejlepší talenty

Video strategie v novém světě HR

Co to znamená pro rekrutování? Jednoduše to znamená, hledání a poté získávání těch nejlepších talentů tradičními způsoby odchází trochu do pozadí. Video v dnešní době společnostem velmi pomáhá k tomu, aby jejich filozofie byla jednoduše vyslána do světa.

Věděli jste, že 80 % lidí tráví čas na internetu sledováním videí a navíc 67 % je sleduje z mobilního telefonu?

Přečtěte si 4 video strategie, které stojí za to praktikovat, aby se k vám dostali ti nejlepší talenti.

1. Ukázka atmosféry ve firmě

Jedním z nejjednodušších způsobů je ukázat kandidátům jaká společnost je, místo toho, abyste jim to řekli. Víte, že ty nejlepší společnosti používají v 75 % různé nástroje pro tvorbu profesionálních videí? Mimochodem, mrkněte, jak se kandidátům prezentují jednotlivé firmy na VímVíc.cz.

A jak to dělají?

Společnosti by měly vytvářet video obsah proto, že díky tomu mohou jednoduše ukázat, jak vypadá jejich každodenní pracovní realita.

Až budete mít video hotové, zaměřte se na to, aby bylo video rozšířeno do světa jak skrze placené, jak skrze volně dostupné cesty. Pro nejlepší efekt sdílejte video na Facebooku, Twitteru a YouTube.

2. Videa zaměřená na zaměstnance

Společnosti hledají takové jedince, kteří mezi ostatními vynikají. Jak ale můžete takové zaměstnance najít, když ani oni nevědí, jestli hledáte právě je? Ukažte jim videa právě z pracovního prostředí, aby kandidáti viděli, jaké zaměstnance vlastně hledáte.

Pokud tohle video navíc chcete udělat dobře, zaměřte se na otázky jako, co vaše zaměstnance ve firmě těší, jaké jsou jejich největší výzvy, jak se cítí, když se jim podaří dokončit projekt a na další zajímavosti přímo od zaměstnanců. Jednoduše se snažte dopátrat, jak by mohl vypadat jejich práce snů.

3. Video medailonky kandidátů

Video pomáhá nejen při nabírání zaměstnanců, ale také při začleňování nováčků do kolektivu. Nebylo by fajn pustit krátké video o kandidátech místo toho, abyste se přehrabovali velkým množstvím životopisů? Podle videa navíc také můžete poznat, zda se osobnost jedince hodí do vašeho kolektivu.

4. Videopohovor

Jakmile skončíte s třídícím procesem, jsou na řadě pohovory. Videopohovory jsou dobré v tom, že společnost může mít rychle mnoho pohovorů za sebou z jakéhokoli místa a navíc může o každém kandidátu zjistit dostatečné množství informací. Podívejte se také na volné pracovní nabídky.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Úspěch v kariéře Personalistika a HR