30 tipů na dárky pro muže | VímVíc.cz

30 tipů na dárky pro muže

18. 11. 2019
dárky pro muže, vánoční dárky pro muže, dárky pro muže k narozeninám apple watch

Dávání dárků nikdy nebylo snadnou disciplínou. Chceme najít tu jednu věc, která dotyčnému chybí ke štěstí. Jsme schopni strávit hodiny nad vymýšlením perfektního dárku a za to očekáváme, že obdarovaný bude jásat, skákat radostí do stropu a možná mu ukápne slza dojetím. Někdy se ale prostě netrefíme a za naše úsilí se nám dostane suchého:

Jé! Co to je? Jo aha. Hmm. To se mi bude hodit. Díky.

Pokud si přečtete našeho průvodce obdarováváním, máte jistotu, že váš dar už nikdy neskončí na dně skříně.

Jak vybrat nejlepší dárky pro muže?

I přes veškerou genderovou korektnost si musíme přiznat, že většina mužů přistupuje k dárkům jinak než ženy. Ženy často chtějí být překvapené, ale zároveň dostat to, co si přejí. Proto naznačují, zastavují se u výloh obchodů a „jen tak mimochodem“ se zmiňují o tom, co by jim udělalo radost. Na druhou stranu muži většinou pasou po dárcích, které potřebují, a když se jich zeptáte, co si přejí, klidně vám to řeknou.

Pokud se tedy s dárkem chcete trefit a nepotřebujete za každou cenu obdarovanému vyrazit dech, první rada zní: Na rovinu se ho zeptejte, co chce. Není to žádná ostuda a i přesto máte šanci ho překvapit. Chce golfové míčky? Kupte mu k nim i týčka. Přeje si stan na výlety? Doplňte jej karimatkou nebo třeba vařičem. To vám zaručí spokojenost na obou stranách. On dostane něco, co využije a vy budete mít radost z jeho překvapení a z toho, jak jste mazaní.

Pokud trváte na tom, že se ho ptát nebudete, nebo vás odbyl klasickým „Já všechno mám.“, nepřestávejte číst. I bez toho mu můžete dát něco, co nečekal. Důležité je naslouchat, pozorovat a přemýšlet.

Dárky pro muže k narozeninám

Narozeniny jsou jedním dnem v roce, který oslavuje existenci toho skvělého člověka. Proto by dárek měl být jen a jen pro něj. Při vybírání narozeninového dárku se vždy držte těchto tří zásad:

  1. Potřebuje to? Tak to i chce.
  2. To, co si pro sebe kupuje sám, mu udělá radost i od vás.
  3. Jednoduchost je nejkratší cesta k úspěchu.

Jak tráví volný čas? Je jeho hobby hraní fotbalu, rybaření nebo snad fotografování? A co jeho práce? Je něco, co by mu usnadnilo život, nebo co by ho bavilo používat? Kupuje si sám videohry? Prozkoumejte jeho sbírku a pořiďte mu nějakou, kterou ještě nemá. Co jeho oblíbený autor knih? Chybí mu v knihovně nějaké jeho dílo?

Snažte se do dárku neprojektovat vaše vlastí touhy. Nekupujte mu košili, když nejradši chodí v tričku a teplácích. To poslední, co o narozeninách chceme, je pocit, že se nás někdo snaží předělat.

I s novými koníčky je to sázka do loterie. Pokud se předtím někdy nezmínil o tom, že by ho bavil golf, nekupujte mu golfové hole. Záliby si totiž musí každý vybrat sám. Pamatujete si, jak to dopadlo, když vás rodiče v první třídě nutili chodit na fétničku? S největší pravděpodobností už ani nevíte, jak se správně drží.

Vánoční dárky pro muže

O Vánocích zpravidla nejsme jediní, kdo mu bude kupovat dárky a proto se hodí být co nejoriginálnější. Na ponožky a svetry zapomeňte, ty nejspíš dostane od maminky! Díky tomu že Vánoce slaví všichni naráz, je to skvělá příležitost ke koupení dárku pro něj a pro vás. Ať už je to welness víkend, masáž nebo voucher na večeři, Vánoce jsou o sbližování a trávení času s rodinou, partnery a přáteli.

A skvělý nápad je také dárek pro něj a jeho nejlepšího kamaráda, bratra nebo třeba tátu. Díky tomu mu totiž dáte najevo, že respektujete jeho vztahy a přejete si, aby se bavil i bez vás. Co takhle lístek na sportovní utkání, do divadla nebo třeba voucher na motokáry? Věřte, že až vám bude vyprávět, jak se bavili, budete z toho mít skvělý pocit.

Tipy na dárky pro muže

A pokud se nám ve vás doposud nepodařilo probudit inspiraci a nenapadá vás nic osobního, co by se mu hodilo, nezoufejte. Ještě je tu krabička poslední záchrany v podobě třiceti tipů, z nichž si určitě vyberete něco, co ho dostane. Pohodlně se usaďte, začínáme.

Luxusní dárky pro muže

Tyhle dárky se skvěle hodí pro muže, kteří si potrpí na to nejlepší, ať už se to týká technologií, doplňků či oblékání. Jestli je to businessman se smyslem pro styl a eleganci, určitě ho potěší některý z následujících dárků.

dárky pro muže, vánoční dárky pro muže, dárky pro muže k narozeninám apple watch

Zážitkové dárky pro muže

Pokud je to dobrodruh, který chvíli neposedí a žene se za novými a novými zážitky, nebojte se ho překvapit adrenalinovým sportem nebo letenkami. Důležité je, aby to předtím nikdy nezkusil.

dárky pro muže, vánoční dárky pro muže, dárky pro muže k narozeninám bunjee jumping
  • Větrný tunel
  • Bungee jumping
  • Zpáteční letenka pro jednoho na místo, kde ještě nebyl – co třeba Indie?
  • Vstup do herny s virtuální realitou
  • Jízda v jeho vysněném autě
  • Vyhlídkový let vrtulníkem

Vtipné dárky pro muže

Smysl pro humor je něco, co máte společného? Tak to byste toho rozhodně měli využít. Plastový obal, ve kterém je „nic“ v dárkovém balení byl vtipný tak v roce 2005. Vzhledem k tomu, že planeta je dnes zahlcena plasty a každý už o tomhle vtipu slyšel, doporučujeme radši některý z těchto vtipných dárků:

dárky pro muže, vánoční dárky pro muže, dárky pro muže k narozeninám vtipné
  • Tričko s vtipným nápisem, které se k němu hodí
  • Toaletní papír s motivem něčeho, co nenávidí
  • Fotoalbum jeho opileckých záběrů
  • Nejhorší kniha, kterou znáte
  • Alkoholové Člověče nezlob se
  • Oblečení, které by na sebe nikdy nevzal nebo je v úplně špatné velikosti

Dárky, které se dají sníst nebo vypít

Nemusí to být přímo gurmán, aby ocenil jedlý dárek. Jíme rádi všichni a aspoň si můžete být jistí tím, že dárek využije.

dárky pro muže, vánoční dárky pro muže, dárky pro muže k narozeninám jídlo
  • Poukaz do luxusní restaurace
  • Láhev jeho oblíbeného alkoholu
  • Poukaz na degustaci vína
  • Dárkový koš s jeho oblíbenými pochoutkami
  • Prohlídka pivovaru spojená s degustací
  • Kurz vaření

Univerzální dárky

Občas se nám stane, že musíme koupit dárek muži, kterého sotva známe. Ať už jde o introvertního kolegu, se kterým jsme za těch pár měsíců spolupráce prohodili sotva dvě věty nebo se chystáme jít na oslavu kamaráda kamarádky, nějak se s tím poprat musíme. Tyhle dárečky by neměly urazit nikoho.

dárky pro muže, vánoční dárky pro muže, dárky pro muže k narozeninám propiska
  • Dárkový poukaz do knihkupectví
  • Luxusní bonboniéra
  • Soudek piva
  • Pěkný zapalovač (pro kuřáky)
  • Značková propiska
  • Kalendář nebo poznámkový blok
článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Peníze Rodina Nákupy Návody