3 znaky, že byste se ve vaší kariéře měli posunout dál | VímVíc.cz

3 znaky, že byste se ve vaší kariéře měli posunout dál

24. 11. 2017

Téměř každý si v nějaké fázi svojí kariéry řekne, že by možná měl změnit práci. Jak poznat, že vám současná práce vlastně nic nepřináší a že je čas dát výpověď a jít dál?

3 znaky, že byste se ve vaší kariéře měli posunout dál

Zůstat nebo nebo hledat novou práci?

Pokud máte pocit, že vám stávající práce nic nepřináší, nemusí to ještě nutně znamenat, že ji musíte okamžitě opouštět. Mnoho lidí totiž v práci tak nějak ustrne a to, že se nikam neposouvají shazují na práci. Nespokojenost přitom může pramenit i z celkového přístupu. Co takhle se zapojit do nových projektů a zkusit se naučit něco nového?

Něco nového se můžete naučit také díky tomu, že shlédnete některé zajímavé a naučné online kurzy.

Možná vám práce už nic nového nepřináší, ale možná máte pouze jenom špatný přístup.

Práce už mi nic nového nepřináší

Jeden ze způsobů, jak se stále zlepšovat, je obklopit se lidmi, kteří jsou chytřejší nebo šikovnější, než vy. Díky tomu budete stále v kontaktu s někým, kdo je v něčem lepší a bude vás to nutit vycházet z komfortní zóny a zlepšovat se také. Pokud kolem sebe takové jedince nemáte, pravděpodobně máte problém a měli byste si asi hledat novou práci.

Chcete si ke své práci něco přibrat? Podívejte se, jaká práce z domova by pro vás byla možná.

Jak tedy poznat, jestli se málo snažíte, nebo je opravdu čas na výpověď?

Problém, jaký problém?

Dělání té stejné věci stále dokola stejným způsobem dlouhodobě vás nic nového nenaučí. Jestliže mají vaši kolegové tendenci procházet se ve vyšlapaných cestičkách, pravděpodobně neuhnete ani vy. Co když kolegové vaši snahu nechápou? Pak už záleží jenom na vás. Chcete s těmito lidmi nadále pracovat kvůli jejich povaze a příjemnému kolektivu anebo se raději posunete dále?

Nemáte kolem sebe ani jednoho mentora

Tohoto tématu už jsme se dotkli výše. Pokud ve vašem pracovním okolí nenacházíte nikoho, kdo by vás mohl dělat "chytřejším", někoho, kdo vám nevědomky pomáhá k osobnímu rozvoji, potom se zeptejte sami sebe: ,,Je tu ještě někdo, ke komu vzhlížím? Kdo mi pomáhá k tomu, abych byl každý den o něco lepší?" Pokud je odpověď na vaši otázku "ne", pak není co řešit.

Máte v práci někoho ke komu můžete vzhlížet a od koho se můžete učit?

Nežene vás dopředu žádná vize

Je těžké se zlepšovat, pokud vaše společnost nemá žádnou vizi. Ta by totiž hlavně měla přicházet zeshora. Zdá se vám, že celkově společnost stojí tak nějak na místě a že se nikam neposouvá? Nevíte, kam váš tým, oddělení, společnost a celkově kariéra díky tomu vlastně směřuje? Nedá se moc pracovat pod společností, která nemá jasně danou vizi a je také velmi vláčná v jejím promýšlení.

Chcete změnit pracovní prostředí? Podívejte se na aktuální nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Ze života Ze života firem a kanceláří