HR Večer #12 - Jak na onboarding | VímVíc.cz

REPORT z HR Večera #12 - Jak na onboarding

25. 10. 2019

V úterý 8.10. se v nové centrále firmy McDonald’s na Nových Butovicích uskutečnil již 12. HR Večer, který byl tentokrát na téma: Jak na onboarding. Nad skleničkou prosecca tentokrát sešlo se více než 30 HR odborníků, aby si poslechli přednášky Kateřiny Dufkové ze společnosti Linet a Rastislava Tesára ze společnosti McDonald’s.

1

Kateřina nám nejprve představila společnost Linet, která je předním evropským výrobcem nemocničních a specializovaných lůžek. Tato firma je původně česká, má však ve světě dceřiné obchodní společnosti. Díky tomu se zaměstnanci setkávají s nováčky s různými kulturními potřebami v různých časových pásmech. Linet se snaží respektovat zahraniční potřeby a zároveň implementovat své nástroje.

Dle Kateřiny je pro správné směřování onboardingu důležité uvědomit si, kam a na jakou pozici nováček nastupuje. Firma mu vždy chce co nejvíce usnadnit jeho začátky, proto mu poskytne dva týdny před jeho nástupem přístup k e-learningovým kurzům, studijním materiálům, aplikacím a videím. Díky tomu nováček brzy zjistí, jaké má firma produkty, vizi, hodnoty, strategie a může se také představit ostatním vytvořením vlastního medailonku. Další krok, který nováčka čeká, je začlenění do týmu a vstupní školení.

10

Rastislav nám v úvodu své přednášky pověděl o jejich náborové kampani nazvané Skills For Life, která zdůrazňuje, že vás v McDonald's naučí, jak se postavit na vlastní nohy a lépe organizovat a plánovat svůj čas. Kampaň Skills For Life jste mohli vidět také na našem webu, kde běžela celý měsíc.

V McDonald's vše funguje přes aplikace, ať už se jedná o tréninkovou aplikaci, plánování směn či docházku. Úvodní orientaci s nováčky dělá vedoucí pobočky, aby je mohl co nejlépe poznat, a také proto, že všechny procesy zná nejlépe. Nováček se naučí základní manažerské dovednosti, jak vést lidi na pobočkách a organizovat je. Adaptační proces onboardingu končí až po zkušební době.

12 3 4
článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Personalistika a HR