Pozitivní myšlení: Jak být pozitivní? Osvojte si 4 zvyky | VímVíc.cz

Pozitivní myšlení: Jak být pozitivní? Osvojte si 4 zvyky

05. 12. 2017

Myslíte si, že potřebujete mít duši stejně nakřáplou jako Kurt Cobain nebo Amy Winehouse? Není to tak. Čím více veselí budete, tím větší představivost si vybudujete a celkově budete více inovativní. Jak si vyvinout pozitivní myšlení?

Pozitivní myšlení: Jak být pozitivní? Osvojte si 4 zvyky

Pozitivní myšlení? Chce to také méně přetvářky

Nikdo není nepřetržitě pozitivní, a ani to není dobře. Někdy je jednoduše potřeba si trochu zanadávat a ulevit si. Pokud ale bude váš celkový stav mysli spíše pozitivní, bude váš život šťastnější. Šťastná mysl pomůže kreativnímu myšlení mnohem více, než trucování.

Chcete být více kreativní? Můžete se naučit pracovat například v Adobe Illustratoru.

Šťastná mysl pomůže kreativnímu myšlení mnohem více, než trucování.

Jaké 4 zvyky si osvojit, abychom převrátili naše negativní myšlení?

Nadechněte se

Pokud jste vystresovaní nebo naštvaní, musíte se na chvilku zastavit a nadechnout, abyste mohli reagovat racionálně a adekvátně. Pokud budete chvilku „relaxovat“, resetujete tím váš nervový systém po stresující situaci. Zastavte se, pohodlně se usaďte a zhluboka dýchejte. Při každém výdechu odchází stres z těla pryč. Velmi skvělým pomocníkem na uklidnění těla a mysli a pozitivní myšlení celkově je také například jóga. Podívejte se na kurz jóga pro začátečníky.

Nevíte, jak se uklidnit? Jóga pomůže nejen ke klidnější mysli, ale postupem času může dokonce pomoci i k lepší postavě.

Začněte s příjemným rituálem

Díky pomalému dýchání jste už uklidnění. Jak se teď dostat do stavu pozitivního myšlení? Chce to především aktivity, které vám zvednou náladu. Může to být seznam věcí, které vám dělají radost nebo třeba procházka s kamarádkou. Určitý sociální kontakt navíc pomáhá i tehdy, pokud jste introvert.

Dejte si „voraz“

Momenty, kdy se cítíte extrémně šťastní, vám zvednout míru kreativity na maximum. Pokud jste tedy už dlouho v kanceláři, ve škole, pracujete na projektu a myšlení už vám pomalu zastavujte, ukončete to. Jděte na procházku, zaplavat si, nebo třeba skočte na novou výstavu. A pamatujte - není to prokrastinace, pokud je aktivita opravdu inspirující.

Potřebujete ulehčit práci v kanceláři? Podívejte se na online kurz tabulky Google.

Práce není všechno. Dbejte také na to, abyste se věnovali i ostatním aktivitám, které vám dělají radost.

Dejte průchod vaší temné stránce

Pozitivní přístup k životu sice vede k větší originalitě a radosti, člověk není nepřetržitě šťastný. Dejte průchod vašim pravým emocem, protože popírání svých negativních pocitů vytváří emocionální otupělost a to je pro produktivitu a život celkově to nejhorší.

Možná nejste pozitivní, protože jste velmi nespokojeni se svou prací. Zkuste se podívat na aktuální nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře